HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-05-23
Címlap / Otthon / Miért egészségesebbek a cica-és kutyatartók társaiknál?

Miért egészségesebbek a cica-és kutyatartók társaiknál?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-05-23

Orvosilag bizonyított tény, hogy szív-és érrendszeri, mozgásrendszeri és pszichés egészségünket óvják velünk élő kedvenceink.Az "állatellenes liga" tagjai korábban halnak. A macskáknak saját "pszichés sugárzásuk" van, a kutyák pedig még napi mozgásigényünket is biztosítják. Az állatok ismerete, simogatása, figyelése pedig a pszicés zavarokkal küzdő gyerekeknek is segít. 

 

A kisállat és a gazdja között fennálló meghitt kapcsolat enyhíti a hétköznapok során, főleg a városi emberekben - pestiek, ugye nem is kell ondani? - felgyűlt stresszt. A kutya úgy örül nekünk, ha végre hazatérünk, mint soha egy ember sem, és a cica pedig hozzánk dörgöli magát, gyakran még a hasát is fölknálja, ami a legnagyobb bizalom jele. Ezt a jelenséget megvizsgálták laborkörülmények között és kiderült, hogy mind a gazdi, mind pedig a kisállat megnyugodott ezen üdvözlési rituálé közepette.

Az emberek arról számolnak be, hogy felszabadulttá és elkötelezetté teszi őket egyszerre az állattal való együttélés. Az állatokkal való meghitt viszony mentes az emberekkel való összes bonyodalomtól, nincsenek benne megjátszások, félreértések, nincs benne csalárdság vagy ellentmondás.

Kérdezzen Dr. Németh József természetgyógyász-állatorvos tanácsadónktól >>>

A mély lelki sebeket szerzett emberek - főként a gyermekek - éppen ezért nyílnak meg könnyebben egy egyértelműen és mindig azonos módon kommunikáló kisállat számára, vagy annak társaságában a segítő jelenléte mellett. (Kisállattal kísért pszichológiai terápia) Erre a munkára többnyire a gyermekek néha nem túl szakszerű, de szeretetteljes "nyúzását" jobban elviselő kutyákat szokták bevetni.

Ugyanez a nyugtató hatás fizikai gyógyító erővel bír. Az USA-ban és Angliában is sorra nyílnak a kedvenceket is befogadó idősotthonok, mivel az 1900-as évek elején egy vizsgálat egyértelműen bebizonyította, hogy az emberek várható élethosszát megnyújtja, ha kedvenceikkel együtt maradhantak. A kutatásokból kiderült, hogy a stressz hatására fellépő szívbántalmakat pedig egyenesen meggyógyítja egy kutyus, vagy cica jelenléte. Sok nőgyógyászati betegségben szenvedő asszony, vagy menstruációs görcsöktől kínlódó nő számol be arról, hogy a cica "megérzi" hogy hol fáj, és a hasuk érzékeny részére fekve képes elvarázsolni a fájdalmat. Ugyanezt az izületeikre, vagy más fájós testrészeikre panaszkodó idősek is említik.

A kutya és macskatartók tehát egészségesebbek és sokkal jobb életkilátásokkal rendelkeznek társaiknál.


 
 
[1875]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
/img/hirdetes/everness-partnerprogram_banner_300x250-anim.gif
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x