HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-20
Címlap / Otthon / Mit egyen a cica?

Mit egyen a cica?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-20

Tudta, hogy macskája élete során akár 10-szer végigmehetne a Kínai Nagy Falon? Megfigyelte már, milyen sokféle jele van macskája vitalitásának? Az egészséges, életerős macskák élete nagyon aktív: játékosak, szeretnek vadászni, fára mászni, kóborolni, ugrálni.  

 

Rendezvénynaptár
Tudta, hogy macskája élete során akár 10-szer végigmehetne a Kínai Nagy Falon?

Megfigyelte már, milyen sokféle jele van macskája vitalitásának? Az egészséges, életerős macskák élete nagyon aktív: játékosak, szeretnek vadászni, fára mászni, kóborolni, ugrálni. Ehhez persze szükséges az erős izomzat és csontozat. De a vitalitás nemcsak ebben mutatkozik meg, macskájáról már ránézésre meg lehet állapítani, hogy jól érzi-e magát a bőrében: csillog a szőre, szemei tiszták és ragyognak, az állat élénk és mozgékony.

A vitalitás megőrzésében kulcsfontosságú a megfelelő táplálkozás. A teljes értékű és kiegyensúlyozott táplálkozásnak megfelelő mennyiségben kell biztosítania a macska számára szükséges fehérjét, zsírt, ásványi anyagot és vitamint.

Az iparilag előállított - szakértők által összeállított - eledelek tartalmazzák mindazon tápanyagokat, amelyekre macskájának szüksége van. Nem szükséges azokat vitaminokkal kiegészíteni, mert kiegyensúlyozott táplálkozást biztosítanak. A macskaeledelek optimális arányban tartalmaznak fehérjét és zsírokat, így biztosítva a macskák kitűnő kondícióját, és vitalitását. Az előre gyártott eledelek további előnye egyszerű használatuk.

A szárazeledelek különösen praktikusak, hiszen egész nap megtartják ízüket és ropogósságukat. Így teljes mértékben megfelelnek a macskák táplálkozási szokásainak: naponta sokszor, de egyszerre kis mennyiséget esznek. Elősegítik a fogazat tisztántartását is: a rágás mechanikus hatása csökkenti a fogkő lerakódást.

A maradékokból álló hagyományos táplálás is biztosíthat ugyan egyes fehérjéket, zsírokat, szénhidrátokat és növényi rostokat, azonban nem tartalmazza megfelelő mennyiségben a macska számára szükséges ásványi anyagokat és vitaminokat. Ezen kívül számos olyan emberi étel van, melyeket az állatorvosok kifejezetten tiltanak, pl:

- éles csontok (pl. a csirkecsont) - emésztési problémát vagy fulladást okozhat
- tojásfehérje túladagolás - vitaminhiányhoz vezethet
- nyers hal - tiaminázt tartalmaz, mely elpusztítja a B1 vitamint
- nyers hús - baktériumok miatti fertőzés veszélye.

Ezért ajánljuk az iparilag előállított eledeleket, melyek kényelmes használatuk mellett változatos étrendet is biztosítanak a macskák számára. Az üzletek száraz, konzerv és alutasakos eledelek széles választékát kínálják, mellyel nap mint nap változatos finomságokat biztosíthat macskájának.

Macska eledelek
Zug
 
 
[4597]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x