Magyar Lovasterápia Szövetség
Címlap / Otthon / Magyar Lovasterápia Szövetség

Magyar Lovasterápia Szövetség

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-05

A lovasterápia Magyarországon egyre szélesebb körben ismertté váló fogalom, de kevesen tudják, hogy milyen szakmai feltételei és jelentősége van ennek a terápiás formának. A lovasterápia olyan komplex terápiás módszer, amely értékes eszköz a gyógyításban, a megelőzésben, a rehabilitációban és a fejlesztésben is.  

A Magyar Lovasterápia Szövetség 2004. október 17. és 31. között rendezi meg Sarlóspusztán a terápiás lókiképzők, segítők, pszichológusok és lovasterapeuták tanfolyamát.

A Magyar Lovasterápia Szövetség 1997-ben alakult meg azzal a szándékkal, hogy az országszerte elszigetelten dolgozó lovasterapeuták munkáját egységes európai színvonalra emelje. Az utóbbi években neves külföldi szakemberek, oktatók bevonásával alakította ki a gyógytornászok és gyógypedagógusok kétéves továbbképzési rendszerét, és évente több alkalommal szervez tanfolyamot a lókiképzők, segítők, pszichológusok számára is.


A Szövetség a külföldi szakemberek segítségével kialakította azt az oktatási rendszert, amely az európai színvonalhoz igazodik, és ennek megfelelő hazai oktatógárdát képezzett ki.

A Magyar Lovasterápia Szövetség kezdettől törekedett arra, hogy létrehozzon egy saját, mintaértékű lovasterápiás centrumot, ahol a rendszeres lovasterápiás munka mellett helyet ad a továbbképzéseknek, parasportoknak, illetve a terápiás lovak kiképzésének is.

A lovasterápia Magyarországon egyre szélesebb körben ismertté váló fogalom, de kevesen tudják, hogy milyen szakmai feltételei és jelentősége van ennek a terápiás formának.

A lovasterápia olyan komplex terápiás módszer, amely értékes eszköz a gyógyításban, a megelőzésben, a rehabilitációban és a fejlesztésben is.

Az alábbi tevékenységi köröket különböztetjük meg:

1. hippoterápia (gyógytornászok által végzett mozgásterápia lovon)
2. gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna (gyógypedagógus által végzett fejlesztő foglalkozás lovon)
3. lovas pszichoterápia (pszichoterapeuta által végzett lovasterápia gyógyító célzattal - jelenleg Magyarországon még csak kialakulóban van)
4. parasport.

Az orvosi indikáció feltétel minden lovasterápia esetében.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 1808 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x