Munkahelyi viszonyok új fajtái
Címlap / Otthon / Munkahelyi viszonyok új fajtái

Gelsei Bernadett

Munkahelyi viszonyok új fajtái

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Hogyan alakul ki? A munkahelyi szerelmi történetek régen úgy alakultak ki például, hogy jött egy új kolléga, aki megtetszett egy kolléganőnek elkezdődtek a csipkedések, beszólások. Közös munkahelyen kívüli programokat csináltak és szépen lassan kialakult a viszony.  

“Egy projekt”

Ma már ez teljesen másként történik. Manapság főleg a nagy multicégeknél jellemzően átalakult a munkavégzési mód, ugyanis a projekteket különböző méretű teamek végzik, és azon belül is le vannak osztva a feladatok, gyakran kis kétszemélyes projektekre. Ezzel megnövelve az esélyét a titkos szerelmi viszonyok kialakulásának.

Hogyan történik mindez?

Ezekben a két fős kis projektekben ( a hozzám fordulók történetei alapján ) gyakran ellenkező nemű kollégák kerülnek össze., ahol gyakran az egyik munkatárs házas a másik pedig szabad préda.

A projektek jellemzője hogy a kollégák nagyon szorosan együtt dolgoznak. Feszes határidejük van és nagy intenzitásúak. Ezért a munkaidőn túl is túlórákban, vagy otthoni plusz munkában tovább folytatódik a közös munka. Természetes ismérve ezeknek a kis projekt teameknek, hogy közös a felelősség, a nyomás és a teher, amit együtt megélnek ilyenkor.

Mivel 8-12 órákat is együtt kell dolgozni, kávé szüneteket munkahelyi ebédeket iktatnak be a munkatársak. Az is gyakori, hogy közösen kell elutazniuk egy két napra. Ilyenkor elkezdődik egy ártatlan beszélgetés a másikkal, nevetgélés viccelődés stb. Ezekbe aztán belekerülnek az egyre személyesebb megosztások, melyek már nem csak általános témákat érintenek, hanem magánéletit is.

Bizonyára ismerős neked, hogy egy ilyen közös munkahelyi ebéd vagy vacsora során gyakran beszélgettek a projektpárotokkal önmagatokról, vágyaitokról, jövőbeli terveitekről, álmaitokról, vagy épen felidéztek pár szórakoztató személyes történtet.
Amennyiben ezek a személyes beszélgetések megszaporodnak, jön az első felismerésed,
hogy mennyire más beszélgetni a kollégáddal ,mint a házastársaddal, akivel csak a gyerekek körüli logisztika és egyéb hétköznapokat túlélő beszélgetéseid vannak az utóbbi időben.

Egyre jobban elkezded élvezni a kollégád társaságát és azt ahogyan érzed magad vele, ahogyan megváltozol mellette és úgy érzed megint önmag tudsz lenni. Rácsodálkozol, hogy milyen rég láttad már így önmagad és már el is felejtetted mennyire jó érzés ez.

És ekkor rádöbbensz, hogy valójában nem is rossz pasi/nő a kollégát, sőt, elég vonzó és ezt eddig miért nem láttad. Ezután aztán először elindul egy még személyesebb, kacérabb, huncutabb, üzenetcsere, (sms, messenger, viber fronton) és innentől kezdve nincs megállás, a viszony be fog teljesedni.

Lehet még egy másik út is, hogy az egyikőtök hozzáér a másik lábához, vállához, játékos formában , kedves érintésekkel, de akkor a mag már elültetett és gyökeret ereszt. Ez eltarthat egy ideig míg kivirágzik ez az érzelem mindkettőtökben, még úgy is, ha az érintések nem mennek tovább.


Ebből is látszik, hogy a munkahelyi ügyek, a munkában való jól teljesítés, a karrier építés és a sok munkahelyen eltöltött idő, milyen könnyedén tud belevinni egy viszonyba. Ha úgy érzed sikeres vagy a munkádban, mellette megértő, érdeklődő, figyelmes és vonzó kollégával töltöd az egész napod nehéz hazaindulni, amikor már vége a munkádnak.
Nehéz, mert otthon amikor hazaérsz a gyerekek és egy fáradt partner és a sok házimunka vár. Igy bizony nagy lesz a kontraszt és ez sok esetben egy ferdített, torzított valóság észlelést fog ez okozni benned. Amitől felértékelődik a munkahelyi kapcsolat a házasságoddal szemben. Ha ez megtörténik azután már “könnyű lesz Katát táncba vinni”.


“Üljünk be egy kávéra”

Ez is a munkahelyi viszony új fajtáját jelöli. Amikor intenzív együttdolgozásban vannak a munkahelyi párok, sok és fárasztó tárgyalás követi egymást, vagy éppen a projekt tesztelési fázisba kerül, vagy egy hibát kell azonnal elhárítani, gyakran hangzik el az a mondat az egyik fél szájából: “ Gyere üljünk be egy kávéra és lazítsunk”. Ilyenkor valóban lazításra, a munkából kiszakadásra használjátok az időt. Vagyis elkezdtek személyeskedni, megismerni a másikat és mivel közös a teher és a munka alapból kialakul köztetek az “egy hajóban evezünk” érzés. Ami ad egy intimitást a munkakapcsolatotoknak. Ez a cinkosság érzés ,amit a kiszökünk a kemény munkából kávézni, vagy ebédelni alkalmas arra, hogy a férfi és női szerepek felerősödjenek bennetek. Amikor ez megtörténik, már csak idő kérdése, hogy mikor teljesedik be az a vágy, amit ezek a helyzetek szép lassan előhívtak bennetek.

 
 
Tapasztalatom alapján a céges partik, csapatépítő hétvégék tökéletesek arra, hogy a csirákból vastag törzsű fák legyenek. Ezekhez a kezdő lépésekhez gyakran alkohol, drog hatása alatt van mersze valamelyik félnek és legtöbbször az “egyszer engedek a csábításnak”, “ ki kell próbálnom, hogy tudjam miről mondok le” stb. gondolatokkal támogatják meg a megcsalást, félrelépést.

A másnap vagy a félrelépés utáni nap azonban mindig nagyon megviseli a feleket. A bűntudat, önvád és a jaj de jól éreztem magam érzések felváltva jelentkeznek. Napokig képesek tartani a távolságot, de amikor megint belekerülnek a közös munkába és a cinkos lazításba újra felerősödnek az érzések és megint megtörténik a megcsalás. Így alakul ki szép lassan aztán a közös munkából a titkos munkahelyi viszony.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 14433 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x