Fogságból szabadulva, bízva abban, hogy végleg vége
Címlap / Otthon / Fogságból szabadulva, bízva abban, hogy végleg vége

Fogságból szabadulva, bízva abban, hogy végleg vége

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-17

Végéhez értünk a karanténnak: Ismét találkozhatunk családtagjainkkal, barátainkkal. Lehetségessé vált kisebb összejövetelek, családi események megtartása. A gazdaság fémszíve is újra dobogni kezdett. De vajon lesz-e még ennek folytatása?  

Sok gondolat merül most fel az emberek fejében… Én leginkább két kérdésre figyeltem fel:

Az enyhítések azt jelentik, hogy elmúlt a veszély?
Vagy lehet, hogy csak az egészségügy készült fel arra, hogy elkezdődik a tömeges megbetegedés?


Talán sosem tudjuk meg mi is zajlott, zajlik valójában a világban, de az biztos, hogy elkezdtük visszakapni a régi életünket, azt az úgynevezett „szabadságot”. Bár még kötelező a maszk használata, de már csak akkor, ha bemegyünk a boltba. A munkáltatók, jelen esetben mi is, csak úgy fogadhatunk ügyfeleket, ha kötelezővé tesszük a maszk viselését és a kézfertőtlenítő használatát.

Ezek a megmaradt óvintézkedések a mi biztonságunkat szolgálják. Minél később áll vissza minden a régi kerékvágásba, annál kevesebb az esélye annak, hogy a vírust tovább hordozzuk vagy engedjük tovább terjedni. Esetlegesen kockáztatjuk az egészségügy túlterhelődését. Tehát a szabadság, amit kezdünk visszakapni, egyben felelősséget is jelent.Most már csak rajtunk múlik, hogy meddig tesszük lehetővé az egészségügy számára a további felkészülést. Minél inkább tartjuk magunkat a szabályokhoz, annál valószínűbb, hogy nem lesz szükség újabb óvintézkedések bevezetésére, vagy a régebbiek visszaállítására. Fontos, hogy szabadságunkkal fegyelmezettebben éljünk és ne fordítsuk azt a visszájára. Figyeljünk oda egymásra, ha együtt vagyunk.

A külföldi utazások ismét lehetővé váltak. Városunkból is többen mentek vissza munkájuk miatt idegenbe.

Megnyitotta a polgármesterünk a helyi piacot teljes időben a lakosság számára, ahol nem él az időseket és fiatalabbakat elválasztó időkorlát. A boltokra, gyógyszertárakra ez nem vonatkozik.

Immár a vendéglátó egységek belső tere is látogathatóvá vált, a Kulturális Intézmény megnyitotta kapuit, de közösségi programokat nem szervez. Az esküvők és lagzik 200 fős határon belül már megtarthatóak. Úgy tűnik, hogy az idei nyáron a barátaimmal elmehetünk Bulgáriába, amit már nagyon várunk, és bízunk abban, hogy az elkövetkezendő három hónapban nem bolydul fel újra a világ.

Úgy látom, hogy a vírus nyomán kialakult társadalmi pánik, ha megszűnni nem is, de mérséklődni látszik. Vajon ennyi volt? Lesz második hullám, esetleg harmadik? Vajon a Balaton turizmusa újra olyan lesz, mint az elmúlt években? Mennyire veti vissza az eddig töretlen gazdasági fellendülésünket ez a váratlan megrázkódtatás? Ezer kérdés merül fel még most is, a végéhez közeledve. De annyi biztos, hogy egy ilyen vészhelyzet kezelését illetően némi rutinra és fegyelemre tettünk szert.

 

Felelősségteljesebbek lettünk… vagy jobb esetben elgondolkoztunk azon, hogyan lehetne változtatni az eddigieken. Rá kellett jönnünk, hogy nem lehet tartalékok nélkül élni az életünket, mértéktelenül költekezni, azt gondolva, hogy a bevételünk folyamatos, mert bármikor elveszítheti valaki a munkáját egy ilyen helyzetben, és a munkanélküli segély nem biztos, hogy fedezi majd a havi kiadásokat. Az sem árt, ha otthon a háztartásban van némi tartalék, és ez nem azt jelenti, hogy egy mázsa liszt legyen felhalmozva vagy száz zsugornyi WC-papír.

A családi, baráti kapcsolataink is változtak, felértékelődtek a személyes kontaktusok, amit az online kapcsolattartás nem tud pótolni teljes mértékben, de örüljünk, hogy fejlett a technika, és nem a 80-as években élünk, mert akkor még internet sem volt, és jó esetben vezetékes telefonon beszélgethettünk volna csak egymással – vagy galambpostával.

Figyeljünk egymásra, tartsuk be az előírt védelmi szabályokat. Vigyázzunk szüleinkre, nagyszüleinkre. Őket úgy tudjuk leginkább megóvni, ha magunkat nem tesszük ki a fertőzés veszélyének, mert a vírus itt „él” köztünk továbbra is, és amíg nincs vakcina, addig a védelem sem lehet teljes. Nemhiába hozták azt a döntést, hogy továbbra is hordj maszkot, ha bevásárolni mész, és tartsd meg a távolságot.

Kép: a szerző
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2445 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x