Mit rejt a magányos farkas lelke?
Címlap / Psziché / Mit rejt a magányos farkas lelke?

Mit rejt a magányos farkas lelke?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-11

Kilóg a sorból, a társadalomban nem fogadják el jelleme, értékrendje miatt. Pedig alkotó egyéniség, művei praktikusak, egyben szemet gyönyörködtetőek. Milyenek azok a férfiak, akikben Héphaisztosz (a kovácsmesterség istene) dominál?  

Héphaisztosz származása nem egyértelmű. Bizonyos források szerint Héra egyedül szülte meg, válaszul arra, hogy Athéné Zeusz fejéből pattant ki. A tökéletes Istennővel ellentétben Héphaisztosz mindkét lábára sántán született, ezért Héra dühében ledobta Olümposz hegyéről. Egy másik verzió szerint szülei vitájában anyja pártjára állt, ezért Zeusz dobta le a mélységbe. Minden esetre a legszerencsétlenebb Istenség, mindenki elutasította, a szerelemben sem járt sok sikerrel.

Az archetípus jellemzői
Az alkotó munka archetípusa, melyet a vulkán tüze és a kovácsműhely szimbolizál. Mivel gyermekkorában eltaszítják, az elhagyatottság motiválja alkotó erejét, ösztöneiből merítve dolgozik, fejezi ki lelki élményeit. A pszichéből áradó érzések öltenek testet műveiben, melyet a szépség és kreativitás egyaránt jellemez. 

A földi Héphaisztosz
Befelé forduló típus és igencsak mély érzelmi életet él. Nagyon nehezen nyílik meg, nem könnyű kideríteni, hogy mi zajlik lelkében. Nem igazán képes a külvilággal kommunikálni. Ilyen adottságokkal könnyen válhat belőle érzelmi csőd, parázsló vulkán vagy kiemelkedő alkotó.

A nőkkel való kapcsolata
A nők felettébb fontos szerepet játszanak életében. Oly mértékben tudják befolyásolni, hogy rajtuk múlik sikere vagy kudarca. Szüksége van a nőkre kényelmi szempontból, általuk létesít kapcsolatot a külvilággal, ők az alkotó munka motivátorai. Az intelligens, határozott, kimondottan szép nőket kedveli, akiknek átengedi az irányítást. Ha egy nő elérhetetlen számára, alkotó munkára ösztönzi. Kerüli a randevúzást, a társalgás sem az erőssége.

Szexualitása
Életének minden területét az intenzitás és magány jellemzi, ez különösen érvényes szexualitása esetében. Mivel munkájába temetkezik, kevés időt tölt partnerével, hosszú ideig bírja szex nélkül. Így gyakran megesik, hogy partnere hűtlen lesz. Szeretkezés közben belső lényében sokkal több zajlik, mint amennyit fizikailag érzékelni képes. Ezt az élményt nem osztja meg partnerével, annak ellenére, hogy az élmény forrása tulajdonképpen partnere.

Házassága
Számára a házasság nagyon fontos és egyben problémás is. Az életben való boldogulása nagy mértékben függ házastársától, valamint későbbi kapcsolatuktól. A feleség intéz mindent: vendégséget szervez, ő találja ki, hova menjenek nyaralni, ő tartja a kapcsolatot a rokonsággal. Mindezeken kívül a férje munkájának elismertetésében is elengedhetetlen szerepet játszik.  

Kapcsolata férfiakkal
Nem az a fajta, aki szívesen csatlakozik bizonyos tevékenység köré szerveződő laza csapatokhoz. Ki nem állhatja a felszínes összetartozást. Az üzleti érdekből fenntartott kapcsolatok sem jellemzőek rá. A bulikon zajló, mélynek semmiképpen sem nevezhető beszélgetéseket sem kedveli. A tekintéllyel rendelkező férfiakkal sem jön ki, nem akar mások elvárásainak megfelelni.

 

Héphaisztosz, az apa
Az Istennek nem voltak gyermekei, az ő típusa általában nem is szeretne gyermeket vállalni, főképp, ha saját gyermekkora is boldogtalan volt. Ha mégis gyermeke születik, reakciója kiszámíthatatlan. Ha már korán kialakul a kötődés, az a későbbiekben is mély kapcsolatot jelent. Gyerekei távolságtartónak látják, aki könnyen dühbe gurul, ha zajt csapnak körülötte. Tartanak apjuktól, aki nem képes érzelmeit kifejezni.

Pszichés zavarok
A probléma gyökere az, hogy számára általában nem elfogadhatóak a külvilág elvárásai, ezért a kirekesztettség érzése elmagányosítja. Éppen ezért nehézségei vannak a beilleszkedéssel és az alkalmazkodással. Csak munkáján keresztül kaphat elismerést értékeiért, viszont kommunikációs készsége hiánya miatt ezen a területen is bőven akadnak gondjai

A fejlődés útjai
Fel kell fedeznie, hogy tulajdonképpen ki is ő valójában, csak akkor talál megoldást, ha rájön, hogy bizonyos dolgok azért nem működnek körülötte, mert mássága miatt elutasításban volt része. Meg kell tanulnia értékelni önmagát azokon a tevékenységeken keresztül, melyek összhangban vannak saját értékrendjével.
 
Kép: Michael Mazzone / Unsplash

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 19119 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x