Tudatunk az önpusztítás vagy az öngyógyítás eszköze?
Címlap / Psziché / Tudatunk az önpusztítás vagy az öngyógyítás eszköze?

Tudatunk az önpusztítás vagy az öngyógyítás eszköze?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-05

A hagyományos kínai szemlélet szerint olyan eszköz van mindannyiunk kezében, melynek működését nem ismerjük, mégis hatást gyakorol egészségi állapotunkra. E hatalmas erő életünket romba döntheti, de ha uralmunk alá vonjuk, felvirágoztathatjuk vele életünket. Ezt az erőt a kínaiak úgy nevezik: shen, mely nem más, mint a tudatunk.  

Vizsgáljuk meg, hogy hogyan árthat nekünk és miként válhat szelíd és odaadó segítőtársunkká. Tegyünk egy rövid szellemi utazást Kínába, majd nézzük meg, mit is gondol erről a modern tudomány.
 
Ősi kínai bölcsesség

A kínai hagyomány szerint testünkben energia, csi áramlik. Akkor vagyunk egészségesek, ha a csi testünkben az úgynevezett energiacsatornákban (meridiánok) szabadon folyik – akárcsak a vér az erekben. Ha valahol megáll, feltolul vagy megreked, ott betegség alakul ki. Az energetikai blokkot okozhatja külső hatás, egy ütés, sérülés, de belső is például egy rossz gondolat. Ha gondolatainkkal az energiának tudatosan vagy tudattalanul utasítást, információt adunk, az bizony annak megfelelően fog működni.
 
Európa: tudomány tudat

Mi itt Európában az anyagi világ bűvöletében nőttünk fel. Ami anyagi az van, létezik – tanultuk és tapasztaltuk. Az anyagi világ azonban furcsa illúzió. Minél mélyebben vizsgáljuk, annál inkább eltűnik kézzel fogható valósága.


A molekulák, atomok szintjén különböző részecskék őrült táncával találkozhatunk, köztük űr van. A gyors rezgés (az elektronok keringése) kelti a szilárd anyag látszatát, mint amikor a forgó ventilátor lapátokat nézzük egy fülledt nyári napon és azok szemünk előtt egységes lappá állnak össze. Az anyagok, az asztallap vagy a kő keménységét milliónyi atom folyamatos mozgása hozza létre. Ha mélyebbre merülünk a parányok világába, az atommagba belépve még gyorsabb rezgésekkel és kisebb részecskékkel találkozunk.

A tudomány mai állása szerint ezek a részecskék tovább bonthatók, és eljutunk a kvarkok és a húrelmélet már-már misztikus világába, ahol maguk a tudósok is sokdimenziós terekkel dolgoznak, ahol a teleportáció már nem csoda, hanem tudományos valóság (igaz részecske szinten). A fényt tekinthetjük anyagnak, száguldó, fényes fotonok sokaságának, de energiának is, amely hullámként halad a térben.

Minél mélyebbre ásunk annál inkább eltűnik az anyag és helyette az energia és még valami érthetetlen, de létező dolog marad, ez az információ. Ma már tudományos körökben is egyetértés van abban, hogy minden energiából és a hozzá kapcsolódó információból áll.

Mi az információ ebben az értelemben? Nem az, amit a mindennapokban annak tekintünk, a rádióban hallott hír vagy a könyvből kiolvasott tudás. Talán úgy képzelhetjük el a parányok világában, mint a rádióhullámokat és a rádióműsort. A frekvencia, amin az adás jön, meghatározott hullámhossz, mindig erre állítjuk a keresőt ha megszokott rádió adásunkat keressük – legyen ez az energia. Ahhoz, hogy az információt ez a hullám eljuttassa hozzánk, azaz a meghatározott rádiócsatornán műsort is tudjunk fogni, információra van szükség, ehhez azt „rá kell ültetni” az energiára, modulálni kell a rádióhullámot. Így szállítja az energia az információt. Mindez a külső világban történik, mondhatjuk, ám testünk, a saját belső világunk ugyanígy működik. Áramlik benne az energia és vele az információ, az az információ, amit mi magunk a gondolatainkkal kapcsolunk hozzá.

Megzabolázatlan gyermek

Ha gondolatainkkal az energiának tudatosan vagy tudattalanul utasítást, információt adunk, az bizony annak megfelelően fog működni. De hát ez jó, mondhatnánk – elég arra gondolnom, hogy áramoljon szabadon az energia, a csi a testemben, és egészséges leszek. Sajnos ez nem ilyen egyszerű. Tudatunk olyan, mint egy rakoncátlan gyermek.

Irányítani akarjuk és  ő ellenszegül, utasítjuk és nevetve elszalad. Kivel ne fordult volna már elő, hogy egy-egy gondolatot szeretett volna kiverni a fejéből, de az minduntalan vissza erőszakolta magát? Vagy meg kellett volna tartani a gondolatot, koncentrálva egy fontos munkára, és minduntalan elveszítettük a figyelmet.

Mi történik ha hagyjuk gondolatainkat szabadon kóborolni? Sajnos sok problémát okozhatnak. A félelmek, aggodalmak energetikai blokkokat alakítanak ki. A családban valakinek mellrákja volt? Ha felmerül a gondolat, hogy ez talán örökölhető, és elkezdjük figyelni magunkat aggódó szorongással, azt testünk minden sejtje megérzi, információként megkapja. A félelem és aggodalom a testünkbe áramló energiának információ tartalmat ad, energetikai blokkot alakít ki, melyet folyamatosan, tudattalanul ismételt és érzelmekkel megerősített gondolatok táplálnak és erősítenek. Az energetikai blokkot gondolatainkkal létrehoztuk, az információt minden sejtünkhöz eljuttattuk és ezzel elkezdjük tudatunk segítségével akaratlanul a betegség kialakítását önmagunkban. Gyilkos folyamat. A daganatos betegségek 52%-át a beteg saját maga építi ki. 

 

Az energiát azonban tudatunkkal befolyásolni tudjuk
. Agyunk a legnagyobb információ közlő, olyan akárcsak egy rádió adó-vevő. Érzékeli az energiákat és képes ki is bocsátani, megváltoztatni azokat. A kínai belső csikung iskolák, ilyen a Mingtang csikung is – erre a tulajdonságra építenek. Gyakorlással ugyanis képesek leszünk az energiát mozgatni, vagy megállítani, összegyűjteni vagy eloszlatni.

Tudatunk a kés, mely fegyver is lehet, de szelíd konyhai szerszám is, mellyel felszeleteljük tápláló ebédünkhöz a friss zöldségeket. Ahogyan megtanulunk járni, korcsolyázni, kerékpározni, ugyanúgy megtanulhatjuk gondolatainkat kordában tartani. Ez kemény edzés, nem szemlélődő meditáció.

A taoisták meditációs iskolája munkát ad az agynak, feladatot, gyakorlatokat, melyeket koncentrált de nem erőltetett figyelemmel kell végrehajtani
. Ahogyan néha elcsúszunk a jégen és az fájdalmas, ugyanúgy nehéz megtanulni tudatunkat irányítani. Ám ha sikerül, új, varázslatos világ tárul fel előttünk. Az öngyógyítás és mások gyógyítása, a gondolatok, intuíció, megérzések tudatossá válásának világa, az önfejlődés útja, maga a szabadság érzése . A jég, a korcsolya nem lesz teher többé, könnyedén uraljuk az energetikai világot mint a jégtáncosok a pályát. Az út mindenkinek nyitott, érdemes megtenni az első lépést.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 7369 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x