Gazdagság: Kulcs a forráshoz
Címlap / Psziché / Gazdagság: Kulcs a forráshoz

Gazdagság: Kulcs a forráshoz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Azt az információt és tudást, amit megismerhettünk a racionális elménkkel, már megszereztük. Azt is tudjuk, amit az anyagban építünk fel, egyszer csak összeomlik, elvész, korrodál, elenyészik. Szimbolizálja ez azt, ahogy működik az életünk a fizikai síkon.  

De mi az állandóságra törekszünk, állandóan legyen pénzünk, sikerünk, boldogságunk. De hisz éppen ez a lényeg, hogy változunk.
Persze a kérdés megfogalmazódik, mi az oka annak, ha van, és mi, ami miatt nincs. Miért van, hogy egyeseknek sikerül gazdagnak lenni, és mások sikertelenek, boldogtalanok, szegények.

Mondhatnám, hogy a karma az oka, ez így igaz is, de azt is mi hoztuk létre. Mindennek kulcsa: tudatlanságunk, butaságunk. Ez nem a racionális elme butaságát vagy okosságát, annak felfogó képességét jelenti. Tudatlanságunk mibenléte az energia törvények nem ismerése.

Az egészség, a gazdagság, a boldogság, az öröm és a siker kulcsa önmagunk megismerésében van. Önmagunk megismerése által jutunk az energia törvények felismeréséhez és azok tudatos működtetéséhez. Az önmegismerés egy tudatos út Önmagunkba befelé.

Tudnunk kell, hogy fogantatásunk pillanatától kezdve a lélek bugyrába, a tudatalattiba gyűjtjük a velünk való történések idejében minket ért érzéseket. Ezzel gyűlik a tapasztalat.

Évek múltával azok a blokkok, amik fájdalmas emlékként megtapadtak, rögzültek, a jelenben az élethelyzetekkel jeleznek. Feloldásra, kioldásra, azaz szembesülésre várnak.

Például, ha gyermekkorban veszekedést hallottunk a pénz miatt, ami a környezetünkből haragot, indulatot váltott ki, s mi ennek részesei voltunk, tapasztalatunkat a pénzről ezzel azonosítottuk. Jó mélyen hordozzuk eldugva, elrejtve, s ha az élethelyzeteinkben a pénz szóba kerül, máris megnyílik a mélyen elrejtett seb. Valójában a pénznek ehhez semmi köze, de mi mégis a bennünk kialakult rossz érzést azzal kapcsoljuk össze.

Bizonyára ismertek embereket, akik alá temérdek pénzt tesznek és mégsem tudnak vele mit kezdeni. Akár lehetőséget, örökséget, vagyont, vagy érzelmet kapott az illető egyén, nem tud felnőni a jó elfogadásához, mert a múltból mélyen őrzött kép nem engedi a jót elfogadni. Ahhoz, hogy a gazdagság el tudjon indulni és fenn is tudjon maradni, személyiségünkben kell változni.



Megint a kulcs: A tudatos önismeret!

Addig nem tudunk eljutni az anyag elfogadásához, a siker, boldogság befogadásához, amíg a múlt rögzülései tartanak fogva.

Akár a több generációs program, akár a blokkok a mélytudatban, akár az otthonról hozott vélemények, kishitűségből eredő aggódó megjegyzések, irigységek, ítélkezések, vagy a bűntudattal terhelt gondolatok, kudarccal végződő próbálkozások, csalódások és keserű tapasztalatok vagy éppen a pénz megszerzésének óriási vágya, annak akarása, felelősek azért, amiért a pénz, a siker nem, vagy csak részben tud beáramolni az életünkbe.

A pénz egy mágikus eszköz

Mit jelent? Önmagában véve nincs semmi jelentése, jelentősége, egy papír darab csupán, melyre klf. formák, alakok vannak nyomva. Amiből indul az ereje, az az, ahogyan mi viszonyulunk ehhez a papírdarabhoz.

Nézzük a folyamatot:

1. Első lépés, amikor megszületünk gyerekek vagyunk, teljesen értéktelen és ismeretlen a pénz. Ha játékként kezünkbe adják, dobáljuk, eltépjük, stb.

2. Második lépés, amikor rájövünk, hogy a felnőttek érzelmekkel, klf. kötődésekkel viszonyulnak ehhez a papírdarabhoz. Idővel felismerjük, hogy a felszínen lévő tárgyak birtoklásának kulcsa, ehhez a papír darabhoz van kódolva. Innen indul el tanulási folyamatunk. A gyermekkorban ért tiltások, vagy érzelmi reakciók mélyen eltevődnek, majd elfedődnek tudatalattinkban.

3. Harmadik lépcsőfok, amikor jön az iskola után az élet, és elmélyülünk a pénz megszerzésének gátlástalan egymás elleni harcában, eladva a lélek örömének tiszta érzését. Elkezdjük élni életünket a túlélés, életben maradás kényszerének kerekében, célul tűzve ki a pénz és a hatalom megszerzését.

Nem az örömmel végzett munka, a hivatástudat vezérel, hanem a túlélés, vagy a versengés. Ez addig tart, amíg meg nem állítanak a csalódások, klf. csapások, amik rákényszerítenek, hogy felismerjük a lényeget, milyen szerepet játszik a pénz az életünkben. Mivé váltunk általa, mennyire távolodtunk el attól, akik valójában vagyunk.

Itt szeretném megjegyezni, hogy az elvesztésből származó csalódásaink oka: a karma (a tartozik-követel rovat egyensúlya), ami előbb, vagy utóbb a másoknak okozott károkat kiegyenlítteti velünk.

4. Negyedik fázis
, amikor megszereztük már az egymás elleni küzdelmekből, harcból tapasztalatainkat, felismerjük az egymásért tevés örömét.

Történhetne ez katarzisok nélkül is, de legtöbbször komoly tragédiákat hívunk életünkbe, hogy vegyük észre a pénz és az anyag elcsúszását, illetve helyes értékrendjét és szerepét életünkben.

Ekkor végre elindulunk megnézni, mi is ennek az egész játéknak a valós oka. Az önmegismerés belső útján válaszokat lelünk élethelyzeteink kérdéseire, a pénz és a siker hiányának, vagy elvesztésének miértjeire.

Szembesülhetünk a ránk rakódott rengeteg szereppel, amiket az idők során az életben maradásért, túlélésért magunkra vettünk és felismerjük, hogy mindezeknek valós oka, a gyermekkorból származik. Elvesztettük szerethetőségünk hitét, aminek hiányát egónk eszközei pótolták.

 
 
Az elszánt önismereti munka eredményeként túllépünk önös egónk hatalmának útvesztőiből és felismerhetjük valós örömünket Önmagunkban. Öntudatra ébredhetünk. Rájövünk, hogy egyek vagyunk, ugyanaz jó a másiknak, mint nekünk. Örömmel osztjuk meg bőségünket másokkal.

Felismerjük spirituális (végtelen lelki-szellemi) képességeinket, valós hivatásunkat, kincseinket, amik a bőség és a gazdagság hordozói. Ekkor kerül a valós értékrendnek megfelelően helyére a teremtés sorrendjében a pénz és az anyag életünkben.

Amíg eddig a pénz szolgálatában álltunk, és mi szolgáltuk őt, most meglelve valós hivatásunkat, elkezd szolgálni a pénz minket. Tudniillik amikor elhivatottságunkkal, valós örömünkben és elégedettséggel végezzük munkánkat magas rezgésszinten, a rezonancia törvénye automatikusan hívja életünkbe a pénzt.

Ettől kezdve nem szolgáljuk és áldozzuk fel életünket a pénzért, hanem a pénz és az anyag elkezdi szolgálni a bennünk lévő teremtő (lelki-szellemi) erőnket. Ahogy hivatásunkat végezzük, aktivizálódik lelki-szellemi energiánk, végtelen tehetségünk, azaz spirituális képességünk.

Lehet próbálkozni klf. módszerrel, de addig, amíg saját teremtő erejével nem szembesül az ember, minden csak pillanatnyi siker, hiábavaló próbálkozás. Hosszútávon ára van.

Hát ez a pénz mágiája! Az önmegismerés. Ez van ránk kódolva.
Ismerjük meg magunkat a pénz kényszeres megszerzésének útján!
Az egy pontunkból, a lelkiismeretünktől milyen messzire mentünk?
Hol, mikor, miért adtuk el lelkünket, azt, aki bennünk a lelkiismeret?


A pénz, a gazdagság nem lehet cél életünkben, csupán csak eszköz életünk megvalósításához! Ez a titok és a lényeg!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5322 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x