Neked mi az Életindulód?
Címlap / Psziché / Neked mi az Életindulód?

Neked mi az Életindulód?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-23

Azt a zenét hívjuk Életindulónak, amit ha meghallasz, azonnal jobb kedved lesz és felpattansz még a legmélyebb depressziódból is, hogy táncolj vagy énekelj, vagy mindkettő és örömmel, élettel töltsd meg a lelked.  

Egy jó zene megmozgatja az érzelmeinket, más tudatállapotba tud juttatni, terápiás hatással bír, mozgásra bírja a testet, dobbanásra a szívet, megríkat, kacagtat, eggyéválásra bíztat, egységélményt okoz, más dimenziókat mutat meg, magasságokba és mélységekbe visz, belehúz a Pillanatba. Ha hagyjuk.

Régen, egy érzelmi mélypontom idején nem tudtam mihez nyúljak, hogy a mély fájdalomtól valahogy szabaduljak. Aztán elkeseredésem csúcspontján leültem lótuszülésbe kábé két centire a hangfalaimtól, totál hangerőre állítottam a zenét és meditációs pózban végighallgattam a Metallicától a Master of Puppets számot. Ha ismered ezt a nótát, el tudod képzelni, hogy ekkora hangerőn és ilyen közelről milyen rezgéseket ad... ez a pár perc mély belső üvöltés a zenével úgy átmosott, mint amikor egy vihar elsöpör minden szemetet a városból és nem marad más utána, csak az eső nedvességszaga.

Szerintem a Metallicás fiúknak nem biztos, hogy eszébe jutott valaha is, hogy valaki ilyen jellegű önterápiára használja a zenéjüket...

Ez mondjuk elég extrém eset volt. Viszont többször sikerült az életindulóimmal rávennem magamat a mozgásra, a takarításra, és egyáltalán, az állóvíz-állapotból való kimozdulásra.Számodra melyek azok a zenék, amik ilyen hatással vannak rád?

Érdemes összegyűjteni őket, akár egy válogatáslemezt készíteni belőlük magadnak és időnként meghallgatni. Belehelyezni magad a gondtalan öröm állapotába, hogy feltöltődj a mindennapi rutin szürkeségéből és újra színesben lásd a világodat!

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4564 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x