10 ok, amiért az emberek nem foglalkoznak az életükkel
Címlap / Psziché / 10 ok, amiért az emberek nem foglalkoznak az életükkel

10 ok, amiért az emberek nem foglalkoznak az életükkel

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

Nem mindenki tudja, milyen nagyon fontos az, hogy a saját életünket mi magunk irányítsuk. Ez egyfajta tudatosság, ami valami olyasmit jelent, hogy igenis képben vagyok saját magammal, és vannak igényeim és elvárásaim az életemmel kapcsolatban, hajlandó vagyok érte tenni is, sőt, meg is teszek mindent. Nem ijedek meg a saját árnyékomtól, képes vagyok cselekedni, nem adom fel, mert kitartó vagyok, és el akarom érni a céljaim. Merthogy vannak céljaim is. De azért ez kicsit mégiscsak strapás. Hogy miért? Legalább 10 okot találtunk, amiért az emberek nem foglalkoznak az életükkel.  

Először is gondolkozni kell, aztán dönteni is, és egy csomó mindent megváltoztatni. Szóval lehet, hogy bizonyos érvek a célok kitűzése mellett szólnak, de valljuk be őszintén, a sodródás is elég kellemes tud lenni. Nézzük hát meg, mi a 10 alapvető oka annak, hogy az emberek egy része egyáltalán nem foglalkozik a saját életével:

1. Mit tudom én, mit akarok
Sokaknak nem igazán van elképzelésük arról, mit akarnak kezdeni magukkal. Elvegetálnak a mindennapokban, és nem is igazán gondolkodnak el rajta, lehetne-e javítani az életükön bármilyen módon. Végül is, minek, igazam van?2. Panaszkodni könnyebb

Hiába jutunk el odáig, hogy észrevesszük, mi nem tetszik az életünkben. A problémák megoldása sokszor nem egyszerű - panaszkodni sokkal könnyebb. Éljen a pesszimizmus! Az nyer, aki látványosabban szenved. Csökken az életszínvonal, emelkednek az árak, nem becsülik meg a munkámat.

3. Nem hiszem el
Vannak lehetetlen dolgok, ez tény, mint ahogyan az is, hogy sokan különös könnyedséggel hajigálják a lehetetlen dolgok dobozába számos problémájuk megoldását. Nem hisznek abban, hogy valami lehetséges. Hogy én elváljak? Ugyan, késő bánat, ebgondolat. Hogy én találjak magamnak valakit? Ugyan már, az kizárt. Új munkahely? Na, ne vicceljél már.

4. A megszokások bilincse
Tipikus eset, amikor valakinek mindene csak valamilyen. Van valamilyen munkája, házassága, egészsége, baráti köre, de mindegyik csak valamilyen. Van éppen valamilyen munkám. Nem igazán élvezem, de legalább fizetnek. Van egy pasim (nőm), elmegy éppen, nem igazán törődik velem, de mégiscsak van valakim. Az egészségemmel semmi baj, le is kopogom, jaj, a kezem, de beütöttem az asztalba, tudod, ez az átkozott csontritkulás, de hát örüljek, hogy élek, nem? Semmi se jó, de minden van, de milyen jó, hogy van! Nem is kell másik.

5. Kapaszkodás a kényelmi zónába
Hát igen, életed nagy problémáinak megoldásait többnyire a kényelmi zónádon kívül találod. De a kényelmi zónádban hordod a megszokásaidat, és ezt nem könnyű elhagyni. Sajnos azonban ha foggal-körömmel ragaszkodsz a régi életedhez, sosem lesz új.
 
6. Nem vagyok elég jó
Sajnos képtelen volnék megtenni azt a lépést, amely megoldást hozna az életemre. Nem vagyok elég ügyes, bátor, határozott, kitartó, cselekvő, rámenős, őszinte, szép, talpraesett, szerencsés, szexi. Nem vagyok elég jó, ezért nem tehetek semmit. Ez a hozzáállás gyakori, de tulajdonképpen csak egy alibi az egész, hogy ne kelljen cselekednünk. Az önmagadba vetett hited ezzel padlóra küldöd, magadat meg jól átvágod, tehát nem ez lesz a nyerő hozzáállás. Fejlődni kell, amiben csak tudsz.

7. Nem rajtam múlik
A legjobb, ha ujjal mutogatsz a körülményekre. A körülmények miatt kerültél oda, ahol vagy, és a körülmények egyre rosszabbak lesznek. Nagyon erős tétlenség ez, de legalább könnyűvé tesz. Minden felelősséget leraktál a válladról. Sajnos a lehetőségek is rá voltak ragadva, de már mindegy. Te magad döntöd el,  mit teszel, akkor is, ha semmit.

8. Valaki más
Van, amikor nem én, hanem valaki más fontosabb. Nem lehetek önző, gondolnom kell rá is. Az a legfontosabb, hogy vele minden rendben legyen, utána jöhetek majd én is. Ha valakinek az árnyékában akarod leélni az életed, az kellemesen hűvös levegőt biztosít, de az árnyékban te magad nem fogsz növekedni. Ne hagyd, hogy mindig mások döntsék el, mit csinálj.

 
 
9. Mindig ugyanarra
Az emberek legtöbbször egyéni módon viselkednek, és nem szívesen változtatnak azon. Mindig ugyanazokat a megoldásokat keresik, mindig ugyanarra indulnak, és mindig ugyanoda érkeznek. Ezt a hibát remekül helyrehozza egy kis kreatív rugalmasság. Találj ki valamit végre, és csináld is meg!

10. Túl nehéz
A helyzet legtöbbször tartalmazza az első 9 pont zömét. Mert ez is baj, meg az is baj, de ez is van, és az is van, nem beszélve pl. a Tótról, akiről jobb, ha tényleg nem beszélünk. Szóval a helyzet mindig átkozottul bonyolult, és ki más lenne a főszereplő, ha nem Te? Azt hiszed, a többieknek könnyebb? Amúgy tényleg az. Jó, van akinek igen, és van amiben igen, de ha jól akarod csinálni, akkor mindig nagyon bonyolult lesz a helyzet.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7934 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x