Te mit gyilkolsz meg rutinból?
Címlap / Psziché / Te mit gyilkolsz meg rutinból?

Te mit gyilkolsz meg rutinból?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

Egy vállalkozó új üzleti hálózat felépítésébe kezdett, és a régit már csak rutinból működtette, hiszen energiáit, ötleteit, idejét az új foglalta el. Ezután viszont csalódottan tapasztalta, hogy a régi ügyfelei elmaradoznak és az eredeti tevékenység veszteségessé vált. Vádolni kezdte régi ügyfeleit, hogy "hálátlanok", "cserbenhagyták". Ha valamit le akarsz rombolni, nem kell, hogy rosszul bánj vele. Elég, ha "rutinból" nyúlsz hozzá. Az automatára állított viszonyok, cégek, életek előbb-utóbb lelassulnak és meghalnak - ha hagyod.  

Ismerős a helyzet? Nem csak vállalkozásra, magánéletre: baráti, családi viszonyokra is érvényes a tanulság!

Sokan azt képzelik, hogy "automatára állítva", rutinból, maguktól működnek a dolgok. Például elég összeházasodni, onnantól magától létrejön a "család". Vagy belépni egy MLM-be, létrehozni egy hálózatot, és onnantól magától dől a pénz. Belépni egy munkahelyre, és onnantól magától jön a karrier. Elég egyetlen fogyókúra, és onnantól karcsúak maradunk. Elég a szerelem, hogy onnantól "boldogan élünk, míg meg nem halunk". És ez a makacs, lusta illúzió aztán törvényszerűen csalódáshoz vezet.

A dolgainkkal foglalkozni kell.
A dolgaink tárgyak, élőlények, családtagok, vállalkozások, tervek, barátságok, kapcsolatok.
Saját tapasztalat, hogy ha csak "rutinból" öntözök egy növényt, az sínylődni kezd.
Foglalkozni is kell vele. Személyes figyelmet igényel.

Talán emlékeztek rá, milyen érzés volt, amikor anyu megkérdezte, hogy "mi volt az iskolában?", de már nem figyelt a válaszra, legfeljebb, hogy mit kell aláírnia az ellenőrzőben... Három ilyen eset után már a gyerek azt válaszolja: "semmi".

Ha valamit le akarsz rombolni, nem kell, hogy rosszul bánj vele. Elég, ha "rutinból" nyúlsz hozzá.
A rutinból hiányzik valami plusz.
A személyes figyelem.
A szeretet.

 
Aminek pedig figyelmet és szeretetet adsz, az növekedni fog.

Neked van az életedben olyan dolog, ami éhezi a személyes figyelmedet? (Figyelem, ne téveszd össze az energiavámpírokkal!) Jön a Karácsony, érdemes ezt átgondolni... Ez lehet javításra váró műszaki cikk, lerendezésre váró papírmunka, megíratlan könyv, meg-nem-írt születésnapi köszöntő, meglátogatásra váró idős rokon, átültetendő növény - te tudod, mikről, kikről van szó! Próbáld ki, hogy minden nap csak egy ilyen dologra rászánsz 10 percet! Meglátod, mekkora energia fog eltölteni!


 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3292 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x