A csend energiája
Címlap / Psziché / A csend energiája

A csend energiája

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-09

Van egy olyan megújuló energiánk, amelyből korlátlan mennyiség áll a rendelkezésünkre, ha mi is úgy akarjuk. Teljesen ingyen van, nem függ sem éghajlati viszonyoktól, sem természeti kincsektől, sem létesítményektől. Bárki, bármikor hozzáférhetne. Mégsem használjuk ki lehetőségeinek töredékét sem. Ez a megújuló energiánk a csend.  

A csend energiája

Sokan nem is tudják, hogy a csendben micsoda erők zajlanak, mert egyszerűen nem ismerik, vagy képtelenek elviselni. Persze mondhatjuk, hogy napjaink tele vannak zajforrásokkal, de azokat ki is lehet kapcsolni. Például nem kell, hogy állandóan szóljon a tv, a rádió, az iPhone, amelyeknek hangja többször pótcselekvés, menekülés, mintsem valódi figyelem tárgya. Ugyanakkor tökéletesen alkalmasak arra, hogy eltereljék fontos gondolatainkat, megakadályozzák elmélyülésünket.A csend csodákra képes. Feltölt, koncentrálttá tesz, gondolatokat érlel, vagy egyszerűen csak ellazít, kikapcsol.
Párommal rendszeresen keressük a csendes helyeket, ahol senki és semmi nem zavar minket. Például egy erdei sétán sokszor már öntudatlanul is kerüljük a kijelölt turistautakat, és inkább nekivágunk a hegynek toronyiránt, hogy csak a madarak éneke, a fák, a lombok suhogása kísérjen minket. Így vagyunk ezzel folyó- és tengerpartok, vagy parkok esetében is. A hullámverés, a szél hangja része a csendnek.

Kedvenc fáink ölelésével megvárjuk, amíg magunkra maradunk velük. Nincs szükség szavakra akkor sem, amikor egy katartikus művészi élmény részesei vagyunk, legyen az színház, film, zene vagy kiállítás.

 

De említhetném azt a rituálét is, amikor ébredés után némán öleljük egymást, ameddig úgy érezzük, szükség van rá. Ilyenkor nem is kell semmire sem gondolni, elég, ha hagyjuk, hogy a csend bele táplálja testünkbe-lelkünkbe mindazt az erőt, kitartást, jókedvet, ami a következő órák feladataihoz, kihívásaihoz szükséges. Ugyanilyen közös csenddel tudunk energiát küldeni a rászorulóknak, vagy könnyíteni eltávozottaink odaát-létét, hogy ők is vigyázhassanak ránk.

És néha szükség van a csend által nyújtott jótékony magányra is, amelyben számot vethetünk önmagunkkal.

Szeressük a csendet, hallgassuk és hallgassunk rá! Mert, ahogy József Attilánk mondja, „fecseg a felszín, hallgat a mély”.

Kép: Quang Le / Pixabay
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2891 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x