Az elme és a szív egyensúlya
Címlap / Psziché / Az elme és a szív egyensúlya

Az elme és a szív egyensúlya

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-20

Nőnek lenni jó - főként, ha az elme és a szív egyensúlyba kerül bennünk, és ennek eredményeként előbb-utóbb a külvilágban is. Mit tehetünk női energiáink újraélesztéséért és a környező világ teljességéért, harmóniájáért?  

Az előző cikkekben már említettük, hogy civilizációnkban ezidáig a férfiak által létrehozott szabályok uralta világban a női minőségek kevésbé tudtak érvényesülni. Legalábbis napjainkig, hiszen annak lehetünk tanúi, hogy a női princípium egyre inkább megjelenik az élet minden területén. Természetesen van ahol látványosabb a folyamat, máshol rejtettebb. Nagyon látványos például az alternatív gyógyításban, hiszen egyre több a női gyógyító. Napjaink spirituális változásaiban is a nőké a főszerep.

Könnyű belátni, hogy egyéni szinten mennyire fontos a női-férfi energiák harmonikus működtetése, hiszen ha létrejön ez az egyensúly, akkor ez nagyon építő, kreatív és örömteli életet tesz lehetővé. Egy párkapcsolaton belül ugyanez a folyamat jelenik meg, hiszen ha mind a két fél megtalálja a megfelelő szerepét a „közös életben”, akkor kölcsönösen segíthetik egymás kiteljesedését.


Kicsit nehezebb követni és belátni, hogy a nagyobb közösségekben ugyanúgy szükség lenne a kiegyensúlyozott energiákra. Pedig aki kicsit is érzékeny szociálisan, az érzi, hogy jelenlegi civilizációban ez az egyensúly eddig teljesen hiányzott, s csak az elmúlt időszakban kezd helyreállni.

A nyugati kultúrkör egyensúlyvesztésnek bizonyítéka – vagy következménye? - az a rengeteg konfliktus, küzdelem és harc, amiből a jelenlegi technológiai fejlődés táplálkozott. Ennek azonban hatalmas ára volt, amit csak napjainkban kezdünk felfogni.

Minél több területen jelennek meg a lágyabb, elfogadóbb és érzékenyebb energiák, annál harmonikusabban mehetnek végbe az előttünk álló változások, mivel a nőiesség térhódításának az egyik legfontosabb eredménye az értékrendbeli változás. A férfias gondolkodás, vagyis a racionalitás a hatékonyságot helyezi előtérbe, minden más nézőpontot felülbírálva. Kijelöl egy pontot – egy megvalósítandó célt – és azt mindenképpen eléri, még akkor is, ha nagyon sok szenvedést hoz létre önmagának és környezetének. Mivel a nő intuitívebb, ezért szélesebb összefüggési spektrumot tud felölelni, ami úgy tűnhet - bizonyos szempontból -, hogy nem olyan hatékony, illetve célratörő. Pedig számos bizonyítéka van annak, hogy ez a beleérző hozzáállás erőteljesen tud segíteni. Ugyanakkor fontos, hogy mindkét – férfi, női - minőség egyensúlyban jelenjen meg a cselekedetekben.

S mit tehet a Nő?
Joggal vetődhet fel ez a kérdés, hiszen egyre több és több nő éli át azt, hogy a fejből, a gondolatokból, a dogmákból és az abból származó értékrendekből kilépve megtapasztalja a szívből jövő jóság, szépség és együttérzés életérzését. Így segítve elő azt, hogy létrejöjjön az elme és a szív egyensúlya.

Fontos lépés a nők számára, hogy kezdjünk el jobban hallgatni a megérzéseinkre, az intuitív képességeinkre, s ne akarjuk felvenni a harcot a férfiakkal
, hiszen azzal az ő szabályaik szerint játszunk. Kérdőjelezzük meg nyugodtan,  s ne kövessük vakon azokat az írott és íratlan szabályokat, melyek pusztán a tekintélyre alapozva tartják fent a jelenlegi diszharmonikus állapotot.

S ami a legfontosabb, hogy minél többször hallgassunk a szívünkre, hiszen azzal láthatjuk meg a töretlen Teljességet.

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4247 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x