Az Egészség és Bőség elfogadásának összefüggései
Címlap / Psziché / Az Egészség és Bőség elfogadásának összefüggései

Szabad Mihály

Az Egészség és Bőség elfogadásának összefüggései

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-10

A kvantumszemlélet egyik alapvető felfedezése: "Az Egészség és Bőség érzete minden pillanatban átélhető." Miért fontos ez? Azért, mert amit az elme el tud képzelni, át tud érezni, s képes elhinni, azt meg is fogja teremteni. Még akkor is, ha a fizikai szinten pillanatnyilag még nem manifesztálódott.  

Minden emberi elme egy eszköz, mely rendelkezik a sokat emlegetett teremtő erővel. Azonban legtöbbször az eszköz önműködővé válik, s az használja öntudatlanul gazdáját. Hogyan lehet visszavenni az irányítást, s az elmét rendeltetésének megfelelően használni? Hogyan lehet egészségben és bőségben élni?

Ahogy lelkileg érettebbé válik valaki, egyre tisztábban érzi, hogy az egészség, nem korlátozódik pusztán a testi jóllétre. A lelki és szellemi harmónia, sőt a környezettel való békés együttműködés is része az egészséges életnek. Tehát azt is mondhatjuk, hogy az egészség a Siker és a Bőség alapja. Azonban a másik irányból is megközelíthetjük, a Siker és a Bőség érzete meg fogja teremteni az egészséget testi, lelki, és szellemi szinten egyaránt.

A kvantumszemlélet szerint Te magad hozod létre az érzékelési folyamatoddal a valóságodat. A meggyőződésed, hited, elképzelésed a világról óriási mértékben befolyásolja, hogy milyen is a valóság, amiben élsz. Gondold át. Miből is jönnek a meggyőződések? Elsősorban a tanult és átélt tapasztalataidból. Viszont ha pusztán ezekre hagyatkozik valaki, akkor sajnos az „önbeteljesítő jóslat” csapdájába eshet, amikor a meggyőződés és a tapasztalat önmagát erősíti. Ebből a körforgásból segít kiemelkedni az önfigyelés, és a tudatosság.

Az, amit az életben átélsz, az a világról való meggyőződéseid manifesztációja. Azonban ezeknek jelentős része másoktól tanult, és öntudatlan koncepciókra alapul. Tehát egy rögzült gondolati mintára alapozódik, és nem pedig a Valóságra. A meggyőződés a gondolati és érzelmi rezgések egy vonzási pontja, mely mindig maga felé áramoltatja a neki megfelelő tapasztalatokat, így önmaga bizonyítja igazát. Ha szeretnél változtatni életeden, élvezetesen és hatékonyan alkalmazni a vonzás törvényét, akkor tudatosítani kell a másoktól elsajátított koncepciók viszonylagosságát. S adott esetben elengedni, vagy újakkal bővíteni azokat.

Az nem kerül semmibe, hogy eljátssz a gondolattal, hogy eddigi tapasztalataid ellenére is megváltoztathatod hozzáállásodat a világhoz és az emberekhez. Elképzelhető, hogy teljesen új tapasztalatokban lesz részed. A kvantumszemléletben alkalmazott kifejezés, a „Quantum Balance” ezt jelenti. Azt, hogy az önismerettel megjelenik egy olyan létállapot, amikor állandósul a dinamikus egyensúly az örök változásban. Ekkor az ellenállás helyett az elfogadás, a kétely helyett a hit és a bizalom, a verseny helyett az együttműködés lesz az alapvető motiváció az életben.
 
 
 
Összefoglalva tehát, első lépésben tudatossá kell válni rejtett meggyőződéseinkre, majd a második lépésben egy építő, együttműködő és bizalommal teli attitűdöt hasznos kialakítani. Ehhez segítenek az érzések, amikor boldogságot, békét, hálát lelkesedést, áldást, megbecsülést, bőséget, kreativitást érzel. Abból teljesen más jellegű meggyőződések születnek, mint az alacsony frekvenciájú rezgésekből, s ezek fogják visszaigazolni önmagukat. Amikor a figyelmed ezeken az érzéseken van, az ellenállásod elolvad, s ezek válnak vonzási pontjaiddá. Tedd alaptételeddé, „Az ellenállás tanult, az elfogadás és az áramlás természetes. A bőség határtalan és körbevesz, csak be kell engednem az életembe.”

A legfontosabb dolgod, hogy tanulj meg ráhangolódni lelked magasabb frekvenciájú energiájára. Vedd észre, melyik az az érzés, amely neked a legkönnyebben átélhető. Szeretet, Hála, Béke, Együttérzés, Elégedettség, Kreativitás? Bármelyik frekvencia ezek közül lehet a te utad, csak rá kell hangolódnod. Minél többet van jelen benned ez az érzés, annál inkább fog az visszatükröződni a „külső” világodban is, adott esetben bőség és egészség formájában.

 

A szellemi és lelki szintű egészségmegőrzésben tehát elkerülhetetlen az önismeret. Egyre inkább fel kell fedezni, melyek azok a külső és belső tényezők amelyek megerősítik, vagy éppen felborítják a lelki egyensúlyunkat. Ma már az orvostudomány is beismeri a pszichés hatások erejét a testi jóllét felett. Ezen a szinten is érdemes ismereteinket bővíteni. A pszichológia, a filozófia, a különböző szellemi és spirituális tanítások nagyon értékes nézőpontokat adhatnak. Itt is az segít, ha a kíváncsiságunkra támaszkodunk. Mi az irány, amely szívből megragadja képzeletünket, fantáziánkat? Hallgassunk a szívünkre, s azon szellemi ösvényt kövessük, amely valóban jó érzéseket hoz létre bennünk. Azonban nagyon fontos, hogy ne akarjunk belemenekülni egy elképzelésbe, amely a megváltás ígéretével kecsegtet. A szellemi útnak valódi önmagunk megismerése a célja, s nem pedig a „problémáknak” tekintett helyzetek elkerülése. A valódi önismeret és szellemi fejlődés jele a béke, a harmónia és a nyugodt derű. Ez legyen a fokmérője, annak, mennyire vagyunk egészségesek.

„Mindig tudd és emlékezz: amit a világnak látsz, és Igazságnak hiszel,
az nem több, mint a végtelen lehetőségek pillanatnyi tükröződése.
S e tükörkép bármelyik pillanatban megváltozhat.”

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 10954 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x