A nagy fogyás titka személyi edzőnktől
Címlap / Szépség-Egészség / A nagy fogyás titka személyi edzőnktől

A nagy fogyás titka személyi edzőnktől

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-19

A fogyáshoz elengedhetetlen a kardio edzés (futás, gyaloglás, taposás, kerékpározás, úszás, evezés, korcsolyázás, tenisz stb.), hiszen a hosszan tartó, úgynevezett aerob mozgás során nyerjük, főként a zsírok elégetéséből az energiát. 

A legtöbb személyi edző, szakember állítja, hogy az egészséges testsúly eléréséhez a kardio és az erősítő gyakorlatok egyaránt kiválóak, tökéletesen kiegészítik egymást.

Napjainkban az egészséges életmód, testedzés, egyre fontosabbá válik. Edzéseinket végezhetjük fitness teremben, szabadban, otthon és uszodában.

Diétás ételek, fogyókúrás finomságok >>

Mi kell a nagy fogyáshoz?
A fogyáshoz elengedhetetlen a kardio edzés (futás, gyaloglás, taposás, kerékpározás, úszás, evezés, korcsolyázás, tenisz stb.), hiszen a hosszan tartó, úgynevezett aerob mozgás során nyerjük főként a zsírok elégetéséből az energiát.

Ám ahhoz, hogy a test feszes legyen, az izomzat pedig tónusos, a súlyzós edzésről sem szabad megfeledkezni. Az aerob gyakorlatok - mint a kardio edzés - kifejezés alatt jellegzetesen hosszú (legalább 20-30 perc) ideig tartó testedzést értünk.


pixabay

Az aerob gyakorlatokkal folytatott edzéseket célszerű kiegészíteni erőfejlesztéssel és hajlékonyságot, lazaságot fejlesztő gimnasztikai gyakorlatokkal. Különösen fontos ez harminc, még inkább negyven éves kor felett, mert ilyenkor a bőr már veszít feszességéből, és a szövetek is lazábbak.

Erősítő gyakorlatok
Az erősítő gyakorlatokat, ha kezdő vagy, először gumikötéllel, majd kézisúlyzókkal végezd.
Melyek legyenek kardio edzéseid? Futhatsz vagy sétálhatsz, kerékpározhatsz, evezhetsz a szabadban és fitness teremben, korcsolyázhatsz, síelhetsz, vagy akár elmehetsz úszni. Otthon is végezheted edzésedet kardio gépeden (futógép, ellipszis trainer, kerékpár, evezőgép, stepper), avagy tornázhatsz egy dinamikus DVD-re is. Ügyelj arra, hogy minimum 20 percet folyamatosan mozogj! Előtte melegíts be, majd utána nyújtsd is meg az izmaidat!
 

pixabay

Az aerob edzés
A minőségi élet egyik fontos eleme a keringési állóképesség fitness szintje. Az állóképesség a szervezetnek az elfáradással szembeni ellenálló képességét jelenti.

Az aerob edzés olyan tevékenység, melynek során a szervezetnek hosszú időn keresztül nagy mennyiségű oxigénre van szüksége, amely végül kényszeríti a szervezetet arra, hogy javítsa az oxigénszállító és felhasználó funkcióit.


pixabay

A szív és keringési rendszert fejlesztő sportágak, ahol a maximális pulzusszám 60-85 %-án dolgozva szervezetünk oxigénellátása a legoptimálisabb határokon belül marad (ún. steady state állapot, mikor az oxigénfelvétel és az oxigénleadás egyensúlyban van egymással). Szervezetünkben ekkor működnek a leghatékonyabban a zsírégető folyamatok.
 

S hogy mindennek milyen pozitív hatásai vannak?
Hozzájárul az erős és egészséges csontrendszer kifejlődéséhez és megszilárdításához, és hozzásegít bennünket ahhoz, hogy felülkerekedjünk életünk fizikai és érzelmi stressz helyzetein,
Az aerob testedzés az érzelmi zavarok ellenszereként is hat, miközben javítja a szellemi kapacitást, és fejleszti az állóképességet
Segít a fogyásban és a testsúly megtartásában, és jelentős védelmet nyújt a szívbetegségek ellen: segít megelőzni cardio vascularis rendszer betegségeinek a kialakulását (a cardio szó szívet, a vascular vérereket, a respiratory szó pedig a tüdőt és magát a légzést jelenti)

Az erősítés
Karban tartja az izomzatot, és csökkenti a testzsír arányt. Emellett javítja a testtartást, csökkenti a zsíros izomtömeget az aktív izomtömeg megnövekedésével. Hatására fokozódik az izomzat alaptónusa , segít a csontritkulás megelőzésében, és elősegíti a fogyást.
Javítja a koordinációs képességet, és hatására pszichoszociális változások is bekövetkeznek: vagyis végre jobban fogod magad érezni a bőrödben!

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 17778 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x