A sporttal fogyók 7 csapdája
Címlap / Szépség-Egészség / A sporttal fogyók 7 csapdája

A sporttal fogyók 7 csapdája

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-12

Túlsúly kialakulása következtében súlyos egészségi problémák alakulhatnak ki, melyek akár az életet is veszélyeztethetik. De nem mindegy, hogy milyen módon szabadulunk meg a fölösleges kilóktól! Lássunk néhány tévhitet a fogyókúrával kapcsolatban!  

 1. A ZSÍR ÁTALAKUL IZOMSZÖVETTÉ!
  30 perces sportmozgás után az izomzat elhasználja az izmok és a máj szénhidrát tartalékait.
  További mozgás során a nagy zsírsejtek kisebb zsírsavakra esnek szét, amik bekerülnek a  vérkeringésbe, a vér elszállítja ezeket a mozgásban lévő izmokba, az izmok un. mitokondriumaiba, ahol az átalakul, vízzé, széndioxiddá és mozgási energiává.
   
 2. EGY BIZONYOS, ADOTT TESTRÉSZRŐL VALÓ FOGYÁS:
  Csak a hasamról, csípőmről szeretnék fogyni. Tévhit, hogy akkor csak oda kell edzeni.
  Azt, hogy ki honnan fogy először, azt mindenkinél a genetika határozza meg.
  Onnan fogyunk először, ahová legutoljára híztunk és onnan  fogyunk legutolsósorban, ahová legelőször híztunk, rakódott le a felesleg.
   

   
 3. TÚL KEVÉS MOZGÁSTÓL CSODÁKAT VÁRUNK! NE SZÁMÍTSUNK RÁ!
  Heti 2-szer 1 óra, vagy napi 5 – 10perc sporttól várjuk a csodás átalakulást?
  Csekély változás valóban elérhető, de ne számítsunk ennél többre!
  Heti 3-szor 1 óra cardio edzéssel szinten tudjuk tartani magunkat, különösebb fejlődés nélkül. Esetleg, csak a teljesen inaktív életet élőknél tapasztalható némi javulás.
  Pár hét után, azonban célszerű áttérni a heti 4-szeri edzésmukára.

  - SZINTENTARTÁS: Heti 3-szor cardio
  - LASSÚ, BIZTOS FOGYÁS: Heti 4-szer cardio
  - GYORS, LÁTVÁNYOS FEJLŐDÉS: Heti 5- ször cardio edzés.

  Valamint minden edzést ki kell egészíteni hetente 2-szer minimum, egy súlyzós edzéssel, vagy úszással. Levezetés képpen pedig jó jön egy kis szaunázás, gőz, masszázs alkalmazása.

  Harmonet tipp: Fittebben mindketten!>>>

 4. A CARDIO EDZÉSEKET ELÉG A STRANDSZEZON ELŐTT PÁR HÉTTEL ELKEZDENI.
  Ha igazán látványos és tartós eredményt akarunk elérni, akkor a felkészülést már most, a strandszezon előtt 2 – 3 hónappal meg kell, hogy kezdjük. Figyelem, sem a mozgással, sem pedig az egészséges táplálkozással ne hagyjunk fel azután sem, ha már elértük a kívánt eredményt, legfeljebb csak változtassunk ezeken. Lehet kicsivel kevesebbet edzeni, kicsivel többet enni egészségesen. 
   
 5. MINDIG UGYANAZT A JÓL BEVÁLLT CARDIO MOZGÁST VÉGEZZÜK, ÁLLANDÓAN FEJLŐDÉST VÁRVA
  A szervezet egy bizonyos idő alatt hozzászokik a terheléshez és változást már akkor sem hoznak a tréningek, hogyha azt hosszabb ideig űzzük, vagy többször csináljuk hetente. Sokkal jobb módszer a változatos terhelés. Adjunk egy  meglepő terhelést  szervezetünknek.
   
 6. TÚL INTENZÍV ÉS A TÚL HOSSZÚ EDZÉSEK
  Megemelkedett adrenalin hormon és tejsavszint = magas kortizol hormon szint.
  A megemelkedett kortizol szint negatív hatásai: Idegrendszeri problémákat, depressziót is okoz, valamint a has, csípő tájékon fokozza a zsír beépülését. Izomleépítő folyamatokat indukál, ami azért baj, hiszen ott tudjuk elégetni a zsírszöveteket, ami által egyre hatékonytalanabb edzést produkáll
  Az edzés időtartama 60 – 90 perces legyen.

  A túl hosszú edzések alatt, az edzésintenzitás csökken, csökken az aktivitás, fáradékonyabbá válunk, nem égetjük a Kcal – ákat a megfelelő ütemben, lassul az anyagcsere, a kiválasztódás. Fennáll az esélye annak, hogy beleununk az edzésbe és sportba. Enerváltak leszünk. Energiaraktáraink kiürülnek, izom fogyáshoz vezet. Izmaink veszítenek tónusukból, petyhüdtek lesznek.

  A fáradtabb izomban nő a sérülésveszély. Nem marad energiánk a végén nyújtó gyakorlatokat végezni, ami nagyon fontos, hogy helyreállítsuk izmaink eredeti állapotát az edzés előtti állapothoz képest.
  Túledzettségi állapot jöhet létre, mely által lassul a fejlődés, meg is állhat.
  Ha saját magunk is tapasztaljuk ezeket a hatásokat, érdemes hát változtatni edzési szokásainkon. Táplálkozzunk kiegyensúlyozottan és mértékletesen, eddzünk rendszeresen és folyamatosan. Adjunk elegendő időt a pihenésre is testünknek.
   
 7. A JÓ EDZÉSMUNKA AKKOR HOZZA MEG A GYÜMÖLCSÉT HA
  Megfelelően táplálkozunk és pihenünk. Helyes táplálkozással kivédhető  a zsírgyarapodást. Ne feledjük, hogy testalkatunk kialakulásáért 80% - ban a táplálékunk a felelős. Tanuljunk meg jól, egészségesen étkezni, mindenki saját igényei szerint. Felejtsük el az állandó diétákat, és mondjunk le a jojó effectusokról. 
  Pihenőidő alatt biztosítjuk szervezetünk számára a megfelelő regenerálódási időt, zsírégetést és izomépítést.

Harmonet tipp: Fogyni csak okosan, csak szépen>>> 

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 17953 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x