Tökéletes pedikűr házilag - A hibátlan lábápolás nyáron...
Címlap / Szépség-Egészség / Tökéletes pedikűr házilag - A hibátlan lábápolás nyáron

Tökéletes pedikűr házilag - A hibátlan lábápolás nyáron

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-29

Nyáron nem tudjuk zárt cipőbe bújtatni a lábunkat, s ilyenkor még fontosabb a megfelelő lábápolás. Ha nem tudunk elmenni a pedikűröshöz, akkor fontos, hogy ismerjük az otthoni lábápolás munkamenetét. Akkor kezdjünk bele, ha van időnk, hiszen a művelet néhány órát igénybe vesz majd, de megéri!  

Áztatás

A lábápolásnak alapfeltétele a megfelelő (általában 15-20 perces) lábáztatás. Ezt végezhetjük élénkítő, citromos fürdősóval, s tehetünk a vízbe egy kis antibakteriális hatású folyékony szappant is.

Amikor a víz hatására már felpuhult a bőrünk, akkor megszabadulhatunk az elhalt bőrrétegtől. Jó tipp, ha a szódabikarbóna és némi citromlé pasztaszerű keverékével bekenjük a vastag bőrkeményedést, s néhány percig hatni hagyjuk. Így könnyebben ledörzsölhetjük az élettelen szaruréteget. A legkézenfekvőbb, ha ezt sarokreszelővel tesszük meg.


Körömforma-csoda

A körmök ápolása a következő lépés, ám nem mindegy, hogy milyen formára vágjuk a lábkörmöket. A nagy lábujjon mindig egyenesre vágjuk, a többi ujjon mandulaformájúra, vagy egyenes végűre. Ne hagyjuk túl hosszúra a lábkörmöket, hiszen nemcsak kényelmetlen érzés, hanem veszélyes is. Ha véletlenül belerúgunk valamibe, akkor nagyon fájdalmas lesz!

A lábkörmökön soha ne vágjuk ki a körömbőrt, hiszen ez kellemetlen gyulladáshoz vezethet. Inkább csak nyomjuk vissza egy puha textil darab, vagy bőrfeltoló segítségével.

Utólagos táplálás

A körmök ápolása után az egész lábfejünket kenjük be tápláló krémmel, amely puhává varázsolja lábunkat. Használhatunk speciális sarokpuhító krémet is.

A lakkozás csak zsírtalanított felületen történhet meg, így mielőtt felkenjük az első réteg körömlakkot, mindig töröljük át a köröm felszínét egy kis lakklemosóval. A helyes lakkozás munkamenete: egy réteg alaplakk (színtelen), amelyre azért van szükség, hogy a fedőlakk ne színezze sárgára a körmünket. Utána következik két réteg fedőlakk (színes), majd ismét egy réteg színtelen lakk. Az utolsó réteg lakk előtt még tehetünk a száradó fedőlakkba apró kis köveket, díszeket.

 
 
A lakk titkai

Ha hibás a lakkozás, akkor a javítással inkább csak akkor próbálkozzunk meg, ha a lakk már tökéletesen megszáradt. A javítás történhet lakkjavító ceruzával, vagy fültisztító pálcikával, amelyet körömlakklemosóba mártottunk. 

Némi ügyességgel és gyakorlattal az eredmény olyan tökéletes lehet, hogy nyugodt szívvel büszkélkedhetünk meztelen lábunkkal.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 27123 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x