Sportolni asztmával?
Címlap / Szépség-Egészség / Sportolni asztmával?

Sportolni asztmával?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-30

Az Asztma Világnap alkalmából a Kanadai Tüdő Szövetség felhívja a betegek figyelmét, hogy megfelelően beállított gyógykezelés mellett nem kell lemondaniuk a rendszeres testmozgásról. 

A Kanadai Tüdő Szövetség a világnap kapcsán kiemelten foglalkozik a sportolás kérdésével. A program jelmondata: „Asztmával is sportolhatsz!”, mely az egyesület elnökének elmondása alapján arra is felhívja a figyelmet, hogy a rendszeres testmozgást még a fizikai terhelésre jelentkező asztmás panaszok esetén sem kell mellőzni. Az edzés csak akkor okozhat rohamot, ha a betegség nem megfelelően kontrollált.
Jól beállított gyógykezelés mellett a mozgás csakis jótékony hatású lehet, segítségével az általános fizikai edzettség mellett a tüdők állapota is javítható.

A Chest folyóiratban megjelent friss kutatásból az is kiderül, hogy a mozgás milyen előnyökkel jár az asztmás betegek számára:
  • kevesebb asztmás tünet jelentkezik,
  • aktívabb életet élhetnek,
  • a testmozgás hatására a betegek hangulata javul, kevésbé feszültek,
  • az életminőségük javul.

Összességében tehát a betegek fittségi állapotával egyenes arányban javulnak asztmás panaszaik is.A kezelőorvossal egyeztetve minden beteg összeállíthatja a saját „asztma akciótervét”.
Egy részletes leírást arról, mely tartalmazza az állandó gyógyszereket, azokat a tüneteket, amikre az adott gyógyszert szedni kell, valamint az asztmás roham során követendő teendőket. Beszéljük át a sportolásra vonatkozó javaslatokat. Orvosunk segítségünkre lehet a megfelelő sportág megválasztásában is.

Allergiaközpont
Orvost Keresek >>

Képek:
piqs.de: Bine - Go walking,..go walking....
piqs.de: somespy - Skysurfer
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2488 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x