Sportnap a pusztában
Címlap / Szépség-Egészség / Sportnap a pusztában

Sportnap a pusztában

Forrás: Futanet
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-25

Első hallásra talán furcsának tűnhet, de a Hortobágyon nemcsak a pusztát és a Kilenclyukú hidat lehet csodálni, hanem igenis, sportolni is lehet! 

Erre kínál lehetőséget a Budapest Sportiroda (BSI) július 10-én, szombaton a 7. E.ON Délibáb Sportnap megrendezésével. Hagyományosnak mondható eseményről van szó, az első ilyen hortobágyi sportnapot 2004-ben rendezték. A BSI azóta folyamatosan bővítette kínálatát, így ma a futók mellett a kerékpárosok, a teljesítménytúrázók és a Nordic Walking szerelmesei is rajthoz állhatnak a Délibáb Sportnapon.


Az idei versenyen három futótáv szeli majd át a Hortobágyot: a legfelkészültebbeket a 21,1 kilométeres terep félmaraton várja, a közepes és a rövidebb távok kedvelőit 13,3, illetve 7,8 kilométer. A kerékpárosok a mountain bike maraton keretében 56,8, vagy 26,8 kilométert tekerhetnek a hodályok, gémeskutak és a szürke marhákból álló csordák közelében. A teljesítménytúrázók, a gyaloglók és a nordic walkingosok pedig 22,8, valamint 7,8 kilométert tehetnek meg a Hortobágyon.


Nemcsak azért lesz különleges sportesemény a 7. E:ON Délibáb Sportnap, mert a hortobágyi pusztában futni, bringázni, túrázni nem mindennapi élmény, hanem mert ezzel a mozogni vágyók a világörökség részét képező Hortobágyi Nemzeti Park olyan részeibe is eljuthatnak, amelyek az év többi szakaszában zárva vannak a látogatók előtt. Vagyis a Délibáb Sportnap alkalmával minden induló összekötheti a sportolást a Hortobágy látványosságainak megismerésével.A pusztai sportnap családi programnak sem utolsó.
A verseny központjában, a Mátai Ménes bemutató lovaspályáján fél 3-tól gulyáspartit és slambuckóstolást rendez a BSI, e mellett lovasbemutató is várja az érdeklődőket. Az E.ON Délibáb Sportnap évről évre több résztvevőt vonz, az eseménynek a természetben történő sportolás jelentősége mellett komoly turisztikai jelentősége is van.

Ambrus Vilmos
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3650 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x