A 3 legjobb zsírégető egészségkoktél - főleg edzés után...
Címlap / Szépség-Egészség / A 3 legjobb zsírégető egészségkoktél - főleg edzés után hatásosak!

A 3 legjobb zsírégető egészségkoktél - főleg edzés után hatásosak!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Egy kiadós edzés után még 4-5 óráig maximális fokozaton működik az anyagcserénk, a szervezetünk méregtelenít, elkezdi kiüríteni a zsírraktárakat és égeti a kalóriákat. Ha ezt megspékeljük egy egészséges zöldség- vagy gyümölcskoktéllal, azzal segítjük a zsírégető és méregtelenítő hatást. 

A nyers zöldség- és gyümölcslevek a szervezet számára rendkívül értékes vitamin- és ásványi anyag források, a felszívódásuk pedig sokkal hatékonyabb edzés után.

Tipp:
Ha reggel iktatod be a mozgást, éhgyomorra, akkor duplázd meg az adagot – így megvan a szuperegészséges reggeli is!

A turmixolás vagy centrifugálás helyett ajánlott a zöldségeket, gyümölcsöket préselni.
Nem árt, ha van otthon egy kézi búzafűprésed, ezzel lehet a leghatékonyabban és egyúttal legkíméletesebben kinyerni a zöldségek levét, anélkül, hogy oxidálódnának.



Ananász koktélok

Az ananász azon növények közé tartozik, amelyek megemésztéséhez több energiára van szükség, mint amennyit a fogyasztásával beviszünk, ezért különösen jó barátja a fogyókúrázóknak. A benne lévő bromelain enzim pedig kiváló zsírégető. Egy pohár frissen préselt ananászlé edzés után gyorsan pótolja az elvesztett folyadék- és cukormennyiséget és felpörgeti a zsíranyagcserét.

Tipp:
Keverd az ananászt felerészben almával – ez jótékony hatású a bélműködésre és kevésbé irritálja a gyomor nyálkahártyáját.
Adj hozzá egy fürt szőlőt is – a szőlőlé tele van antioxidánsokkal, segít a szabad gyökök megkötésében, a méreganyagok eltávolításában és így öregedésgátló is.

Búzafű
A méregzöld lé valódi elixír a szervezetnek, és bár elsőre kicsit szokatlan íze van, megéri akár minden nap fogyasztani belőle egy kupicával. A méregtelenítő, lúgosító zöldfélék királynője, erőteljes tisztító hatása szinte azonnal érvényesül. Ezért érdemes fokozatosan hozzászoktatni a szervezetet, először akár egy-két evőkanál is elég lehet, majd fokozatosan lehet emelni az adagot 1-2 decinyi mennyiségig. Az őszi-téli hónapokban igazán értékes kincs, mivel egyre kevesebb a friss zöldség, a búzafüvet viszont lehet kapni – kitartóbbak az otthoni termesztéssel is próbálkozhatnak.

Vegyes zöldséglé koktél
Edzés után nemcsak a maximális fokozatra kapcsolt anyagcserét egészíti ki remekül, de az izomépítéshez nélkülözhetetlen ásványi anyagokkal is ellátja a szervezetet.



Hozzávalók:
fél zeller, egy-két marék búzafű, 2-3 káposztalevél, 1 gerezd fokhagyma, salátalevelek, 2 jó nagy marék spenót, 1 csokor petrezselyem

A zsírégető szerep ennél a mixnél elsősorban a zellerre és a káposztára hárul. A zöldsaláták kiválóan lúgosítanak, ellátnak értékes magnéziummal, vassal és más fontos nyomelemekkel, a petrezselyem remek vértisztító és elsőrangú C-vitamin forrás. Meglepő, de a fokhagyma nem túl karakteresen van jelen ebben a keverékben, viszont baktériumölő és immunrendszert erősítő hatása így nyersen érvényesül a leginkább.
Tipp: Használj bátran fejes salátát, radicchiót, jégsalátát vagy római salátát – viszont jobban teszed, ha kiskertből vagy organikus gazdálkodásból származó növényekből készíted a koktélodat.

Ha nincs kedved otthon pepecselni, préselni és pürésíteni, válogass zöldség-és gyümölcsleveket áruházunk kínálatából >>

Képek:
piqs.de: Knipsermann - Vitaminstoß!
piqs.de: Beatrice Voglrieder - Geüsestand
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 9821 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x