Amikor a vasembernek is elkél egy finom érintés
Címlap / Szépség-Egészség / Amikor a vasembernek is elkél egy finom érintés

Amikor a vasembernek is elkél egy finom érintés

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-10

Meglepő, de az érintésterápia gyengéd módszere még egy harcedzett ironman teljesítményét is növelni tudja. Hogyan segíthet a MET-terápia azoknak, akik sikeresebbek szeretnének lenni sportágukban? 

Mi az, ami a sportra, mozgásra ösztönöz bennünket? Van, akit a mozgás szerelme, és van, akit a bizonyítási vágy hajt. A harmadik táborba azok tartoznak, akik egészségügyi okokból, illetve hiúságból mozognak, de őket semmilyen veszély nem fenyegeti, hiszen eredendően lusták ahhoz, hogy testüket túlterheljék.

Hogyan válhat veszélyessé a sportolás?
A felnőtt emberek többsége gyerekként kezdte pályafutását. A gyerekek imádnak mozogni, és mivel azt úgy teszik, ahogy az számukra a legtöbb örömet okozza, a sérülések esélye minimális. Ha azonban a szülők (pedagógusok) szabályok közé szorítják a gyermeki mozgáskedvet, akkor az öröm helyét átveszi a kötelező edzések napi ritmusa. Ilyenkor a kisgyerek utasításokat hajt végre, és akkor fejezi be a mozgást, amikor véget ér az edzés - nem akkor, amikor természetes módon elfárad.

Azok a gyermekek, akiknek nem adatott meg a játék és mozgás öröme, esetleg valamiben tehetségesebbnek bizonyultak az átlagnál, szép lassan szoktak hozzá, hogy az íróasztal vagy  egy hangszer legyen mindennapjaik része, ne a focipálya.Mi a közös a napi edzésben és a zenegyakorlásban?

A kényszer. Azok a cselekedetek amelyeket azért végzünk nap mint nap, hogy egyszer beszámoljunk a fejlődésünkről, megfelelési vággyal terhelnek bennünket. Amikor egy gyermek az akaratával kényszeríti magát a sportra vagy más tevékenységre, legtöbbször a szüleinek akar örömet okozni.

Az öröm nélkül végzett mozgás közben az izomrostok merevebbé válnak, a feszültségtől megrövidülnek. A csökkent teljesítményre a  válasz a fokozottabb edzés és szellemi terhelés, ami rövid idő múlva sportsérüléseket, tanulási kényszer esetén pedig lehangoltságot okoz.

A vasemberek is a homokozóban kezdték

Kliensem rendszeresen indult triatlon versenyeken. Problémája mindig az úszásnál jelentkezett, lábikragörcs formájában. Ez önmagában is kellemetlen esemény mély vízben, de ezek után még 180 km-t kerékpározni, majd 42 km-t futni, igazán embert próbáló feladat. Szkeptikus férfihoz méltóan ugyan kételkedett, de adott egy esélyt a terápiának.

A MET kezelések során a lábak terhelt izmait kezeltem. Az érintések tudatosították számára az izmok működését, megérezte a "súlyosabb" területeket és elengedte a feszültségeket. Sokszor csökkent az izomláz, a szövetek égése, és az ízületek - főleg a térdben és bokában - mozgékonysága javult. A MET fokozatosan megtanította a testet az elengedésre és ezzel párhuzamosan oldódott a belső hajtóerő, a győzelem utáni vágy.

A MET szerepe az optimális mozgásban
A változás fokozatosan következett be. Hétről hétre követték a kezelések az egyre tudatosabbá váló edzéseket, a mozgáshoz több öröm és felszabadultság társult. Ahogy a test egyre nagyobb magabiztossággal mozgott, úgy csökkentek a kellemetlen tünetek és váltak hatékonyabbá a mozdulatok.

A MET-terápia során nem beszéltünk a múltról, hiszen nem szükséges. A frusztrációnak és emlékeknek csak akkor van létjogosultsága, ha arra a kliens visszaemlékezik és szükségét érzi, hogy megossza. A MET kezelések során  mély ellazulást, gyakran alvást és minden alkalommal megkönnyebbülést tapasztalt.Mellékhatások

A MET érintések nyomán a kliens figyelme a megérintett bőrfelületre irányul. A néhány grammnyi nyomás során alig-alig történik változás, ezért fokozódik a belső figyelem a kezelés alatt. Ilyenkor napról napra, szinte észrevétlenül változik a testtudatosság, a járás, a légzés és a beszéd is tartalommal telítődik. Csökkennek a fölösleges fizikai és érzelmi körök, a napi rutinban is nagyobb örömmel és tudatossággal van jelen. Fokozatosan visszatér a kliens gyermeki felszabadultsága, mely mégis mélységet kölcsönöz a mindennapoknak.

A verseny
A mozgásterápiában ritka lehetőség, hogy a munkánkat konkrét adatokkal lehessen visszaigazolni, a javulás mértéke többnyire szubjektív.

Az Iron Man verseny napján csörgött a telefonom, és kliensem örömmel tájékoztatott, hogy nehézségek nélkül, 41 perccel hamarabb ért célba, mint a MET-kezelések előtt bármikor!

Tömör Erzsébet
MET-terapeuta

Képek:
piqs.de: Knipsermann - Es staubt!
piqs.de. juman1981 - Gipfelsieg
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5069 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x