A sport tényleg egyre többeké
Címlap / Szépség-Egészség / A sport tényleg egyre többeké

A sport tényleg egyre többeké

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Mintegy félmillió ember kezdett el sportolni Magyarországon a Médiaunió Alapítvány által tavaly szervezett A sport mindenkié! című társadalmi célú kampány hatására. 

A kedvező társadalmi változások eléréséért négy éve életre hívott szervezet hétfői tájékoztatása szerint a kezdeményezés közel 200 hazai médiumban, összesen egymilliárd forint értékű médiafelületen hívta fel a figyelmet a sportolás fontosságára. A kampány során 23 reklámfilm és több száz sajtóhirdetés látott napvilágot, melyek hatásáról decemberben készült reprezentatív felmérés. Eszerint azok, akik úgy nyilatkoztak, hogy sportolnak, azt legalább hetente egyszer teszik.


Az alapítvány a közleményében azt írja, hogy a magyar társadalom 40 százaléka egyáltalán nem mozog, de figyelembe kell venni, hogy ez a szám az idősebbeket is tartalmazza, akikre általában nem jellemző a sportos életmód.

A kutatás összegzéséből kitűnik, hogy félmillióan kezdtek a kampány hatására többet mozogni, mint korábban. A legnépszerűbb sportágak a kedveltség sorrendje szerint: 1. kerékpározás, 2. futás, 3. fitnesz, 4. futball.

A vélemények alapján - amint arra a tájékoztatás kitér - 2,5 millió ember számára volt emlékezetes 2012-ben A sport mindenkié! kampány.


Kép: photostock - FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2342 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x