A 90 napos diéta A NAGY ÁTVERÉS
Címlap / Szépség-Egészség / A 90 napos diéta A NAGY ÁTVERÉS

Dr. Csábi Bettina

A 90 napos diéta A NAGY ÁTVERÉS

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-25

A 90 napos diéta négyféle élelmiszer egymás utáni napokon történő kizárólagos fogyasztásával, 90 napon keresztül ciklikusan váltakozik. Első nap kizárólag fehérjét, a második nap kizárólag keményítőféléket, a harmadik nap kizárólag szénhidrátot, a negyedik nap pedig kizárólag gyümölcsöt szabad fogyasztani. A gyümölcsnap után a fehérjenappal az egész kezdődik elölről…" (forrás: www.fogyas.info) 

Kezdjük a NÉVVEL-ez elmond mindent, mennyi tudomány van a 90 napos diéta mögött. Ha ép ésszel belegondolsz, a 90 nap után mi fog történni? Visszatérsz régi étkezési szokásaidhoz, és ott tartasz, mint előtte. Ha elérted a saját álomalakodat-amit ezzel soha az életben nem fogsz, azt borítékolom-, akkor sem fogsz mumifikálódni, ezt tudomásul kell venned. Tehát meddig kell odafigyelned magadra? Amíg érdekel, hogy nézel ki, nem tovább…

Lépjünk tovább! TÁPANYAG ÖSSZETÉTEL- az a szó valami nagyon extravagáns dolgot jelenthetett annak, aki besorolta a napokat. Fehérje-keményítő-szénhidrát-gyümölcs nap. Nem tudom, a keményítő és a gyümölcs az külön kategória lett? A fő tápanyagok ugyanis a fehérje, szénhidrát, zsír, vitaminok, ásványi anyagok. Szuper, hogy a 90 napos diéta kitalált olyan besorolást, amit még világ nem látott!


 
 
Azt hiszem, az általános iskolai anyag biológiából-ezért is megdöbbentő számomra, hogy emberek ezrei gondolkodás nélkül követik. A nyájszellem, hiába.

A legszebb, hogy a kitalálójának lövése sincs arról sem, hogy a protein napon zsír is megy a szervezetbe, és hogy a kenyér az biza nem fehérje, hanem szénhidrát túlnyomó részt.

REGGELIRE CSAK GYÜMÖLCS- pompás. Egész éjjel éhezik a szervezeted, kap egy kis cukrot. A fehérjék izomszövet építők és regenerálók, ha nem kap tápanyagot, akkor miből épüljön? Az izmod két dolgot tud csinálni: NÖVEKEDNI, ha terheled eléggé, és kap fehérjét, vagy SORVADNI. Egyébként általában a savas gyümölcs meg pont jó ahhoz, hogy szépen gyomorproblémákat okozzál magadnak, de legalábbis kapard a falat, olyan éhes legyél tőle.

TÚL KEVÉS ÉTKEZÉS- A 90 NAPOSBAN 3 VAN. Nincs értelme éhezni, mert ha rendszeres időközönként eszel, az anyagcseréd jobban fog pörögni, nem leszel éhes, napi 4-5 étkezés javasolt.

90 NAPOS SZERINT A KEMÉNYÍTŐ ÖSSZETETT, A CH EGYSZERŰ CUKOR - a keményítő poliszacharid, tehát nem cukor, hanem szénhidrát. Elképzelésem sincs, honnan vett ilyen a kreálója ennek a diétának. És a követői? Vajon nem tűnik fel?

KÖTELEZŐ EGY ADAG FŐZŐCSOKOLÁDÉ- igen, színvonalát tekintve egy nagyi találta ki, aki sütésnél főzőcsokit használ az unokájának.

TÚL KEVÉS KCAL- ha bárki kiszámolja, kb 600 kcalra jön ki a napi kcal bevitel. Nos, és ehhez bizony saját szememmel láttam, hogy minta étrendek gyártanak, sőt, most kapaszkodj meg! Menj rá a netre, úgy, hogy „90 napos diéta minta étrendek hiteles forrásból”! 600 kcal orvosi bennfekvős… erről ennyit.

MENNYISÉGEK - mindenkinek ugyanannyi, holott számtalan dolgot kell figyelembe venni. Mi befolyásolja az alapanyagcserét? A súlyod, a betegségek többsége, ha növekedésben vagy még, az is növeli, plusz az edzés. 1 óra fizikai munka kb. 10xannyi energiát igényel, mint a szellemi munka. Azaz minél többet edzel, annál többet…EHETSZ. Egységnyi izomtömeg alap állapotban 9-szer annyi energiát igényel, mint ugyanannyi zsír. Tehát hajrá! Ne együnk fehérjét, csak heti 1 nap, hogy az a kis izom is leépüljön, hadd hízzunk még könnyebben utána!

MIÉRT KEZDIK EL? –mert nem gondolkodnak. „Fogyni akarok, nem izmosodni”- mondják. Már az elején el kell kezdeni erősítő edzéseket is végezni bármilyen testsúlycsökkentő programnál, és fehérje dúsan táplálkozni, ellenkező esetben ha sokat fogysz, lógni fog rajtad a bőr, nem leszel feszes. Nem az a cél, hogy összefogó sztreccsben, alakformáló harisnyákban jól nézzél ki, nézd meg a mai huszonévesek többségét a strandon. Ki akar úgy kinézni, mint a többségük, tisztelet a kivételnek?


 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4041 ]
spacer


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x