Hormon háború - Így egyél, hogy nálad béke legyen!
Címlap / Szépség-Egészség / Hormon háború - Így egyél, hogy nálad béke legyen!

Hormon háború - Így egyél, hogy nálad béke legyen!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-23

Azt már tisztáztam előző cikkeimben, hogy 3 féle anyagcsere típus van. Ez még bontható tovább, de most egyszerűsítsük le. A fehérje- és a szénhidráttípus, valamint az egyensúlyi típus. Előbbi zsírból nyeri az energiáját, utóbbi egészséges szénhidrátokból. Az egyensúlyi típus pedig egyenlően, mindkettőből. Így nem mindegy, hogy ki, milyen étrenden van.  

A sok hús, zsír (Igen, a zsír!) jó a fehérjetípusnak, míg a zöldség, soványhús a szénhidráttípusnak. Nagyon erős szénhidráttípusoknak jó csak a vegetáriánus étrend, ez azonban már egy másik történet. Némi állati fehérjét a szénhidrát anyagcseréjű embereknek is kell fogyasztaniuk. Itt még nem áll meg a dolog, ugyanis tovább árnyalják az egészet a hormontípus.

Lássuk, mi is ez!

A hormonok a nyirokrendszerben, különböző mirigyek által termelt anyagok, melyek pontosan meghatározott biológiai funkciókat látnak el. Gyakorlatilag hormonok szabályoznak mindent, ami kívül és belül történik a szervezetben. Az egész hormonrendszer egy összefüggő egységet alkot. Ezért bármilyen változás egy hormon szintjében változást jelent az összes többi hormon szintjében is. Léteznek építő (anabolikus) és lebontó (katabolikus) hormonok. Ezek egymáshoz képest egy mérleghinta két oldalán helyezkednek el, így ha az egyik csoport szintje felmegy, akkor a másik lemegy. Ettől függően a testet és a szervezetet vagy építik, vagy lebontják.

Hormontípusok

A hormonjaink határozzák meg a testalkatunkat. Azt, hogy hova hízunk, például hasra, derékra, vagy combra, fenékre, esetleg egyenletesen, mindenhová, olyan pufin, mint a kisbabák.
Négy hormontípus létezik.

Az első az agyalapi mirigy- típus. Aki ebbe a típusba tartozik, annak vastagabbak az ízületei, lazább, puhább a kötőszövete. Hízáskor nem alakul ki dominancia egy testtájra, egyformán hízik mindenhová, amolyan babaháj jellemzi. Kerülnie kell a mézet, alkoholt, koffeint minden formában, tejtermékeket (amikért többnyire rajong), minden fehérlisztes kaját, péksüteményt, édességet.

Következő hormontípus a pajzsmirigy típus. Neki vékonyabb csontozata és végtagjai, ízületei vannak. Nőknél nem nagyon érvényesül a homokóra alkat, inkább egyenes derekúak. Leginkább hasra hízik, úszógumiszerűen, vagy a comb külső oldalára. Szintén koffein, alkohol, fehérlisztes, cukros ételek, méz és a gyümölcsök, gyümölcslevek, amiket általában imád, de kerülnie kell őket.


Harmadik típus, a mellékvese típus. Erős testalkat, „nagydarab.” Erős a csontozata, az izomzata. Egyenletesen hízik, de olyan kemény, nem puhány. Van egy jellemzője, a gömbölyű „sörhas”, nagy, kiálló, kemény pocak, leginkább férfiaknál alakul ki. Nőknél nagy mell, nagy hát jellemző. Hízik a vörös húsoktól, belsőségektől, hurkától, kolbásztól. Ha teheti, kerülje ezeket.

Utolsó a petefészek típus. Értelemszerűen, ha férfi vagy, csak az előző 3 valamelyikébe tartozhatsz.  Azokat a nőket, akik ide tartoznak vékonyabb felsőtest, lapos has, szélesebb csípő jellemzi, vagyis ők a homokóra alkatúak. Hízáskor nagyobb fenék és vastagabb combok jellemzik, és sajnos ők szenvednek a legjobban a narancsbőrtől, még akkor is, ha nem feltétlenül vannak elhízva. Hizlalják a zsíros tejtermékek (pedig imádja őket), vörös húsok, belsőségek és sajnos még a csípős, fűszeres ételek is.

 
 
Bármelyik típusban is ismertél magadra, szomorúan konstatálhattad, hogy pont azokat az ételeket kívánod, amelyek leginkább rosszat tesznek neked. Ezért nem is annyira egyszerű dolog a táplálkozás. Hiába vagy fehérjetípus, ha a hormontípusod mellékvese vagy petefészek, akkor ugrottak a vörös húsok. Vagy szénhidráttípus vagy, de a fő hormontermelőd a pajzsmirigy, akkor búcsút inthetsz a gyümölcsöknek.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.bocsiviki_banner 
 
[ 47857 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x