Mit tehetünk a visszér ellen?
Címlap / Szépség-Egészség / Mit tehetünk a visszér ellen?

Dr. Csábi Bettina

Mit tehetünk a visszér ellen?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Visszér, valljuk be, nem szép látvány. És ez a legkisebb gond vele. Mint a legtöbb betegségnek, ennek is okai közt szerepel az elhízás, az öröklődés, fogamzásgátló tabletták, és két látszólag egymásnak ellentmondó dolog, a sok állás, és az ülőmunka. És egy olyan oka is lehet, ami mindent nőt érint szinte, a terhesség. Mi az a visszér? 

„Visszeresség a zsákszerűen tágult, legalább egy kanyart leíró felszínes vénák elváltozása. A verőerek (artériák) az oxigén dús vért viszik a szervek, végtagok felé. A vékonyabb vivőerekben (vénákban) pedig a felfrissítésre váró vér lassan folyik vissza a szív és tüdő felé.
A visszaszállító feladatba még a nyirokrendszer vesz részt. A visszeresség tünetei közé tartozik az érseprűcskék megjelenése, láb megdagadása, feszülés, a lábban, sőt, később akár lábszárfekély alakulhat ki.


Kezelése:

1. Az ERŐS masszírozás természetesen TILOS a vénagyulladás és a trombózis esetén. Legfeljebb a szív irányában finoman, felületesen simogatva lehet nagyon ritkán kezelni. Oka hogy a helytelen masszázstól véralvadék szakadhat le,ez az életfontosságú szervekhez érve,életveszélyt okozhat. A gyógymasszőrök által tanult, (orvosi előírásra) szakszerűen végzett nyirokdrenázs viszont jótékony hatással bír, mert kisimítja a nyirokutakat, így kedvezően hat a szövetnedv elfolyására.” /Szilágyiné Szeitz Mónika gyógymasszőr/

2. Polcoljuk fel a lábunkat, mert lábunk csak felpolcolt állapotban tud teljesen regenerálódni.

3. Működtessük az izompumpát, azaz lábfejünket ritmikusan húzzuk maguk alá, óránként egy percig.

4. Testsúlyfelesleg leadása, és edzés. De nem mindegy, milyen edzés. Úszás a leginkább javallt, mivel hideg a víz egyrészről, másrészről működtetjük az izompumpát is ezáltal. A másik nagyon ajánlott edzésforma pedig a kerékpározás. A testsúlyfelesleget pedig mindig nehéz leadni addig, amíg fejben nem döntünk. Csodák nincsenek, nincs szerencse faktor, csak munka. Nincs olyan, ha fogyni akarok, hogy „ez akis vajas kenyér még belefér”, vagy edzés helyett megcsinálom az újságból az „5 tuti tipp a kerek popsiért” gyakorlatait. Eddig soha nem vált be senkinek, nyilván most sem fog. Vannak visszérrel küzdő bajnokaim, és folyamatosan tudunk haladni mind edzés, mind súlyleadás vonatkozásában. Tehát ez nem kifogás, hogy nem tudunk lefogyni, hanem ok, amiért igen, le kell fogyni.

5. Értorna, azaz hideg vízzel tusoljuk le a lábát egy percig alulról felfelé.

7. Kerüljük a hosszas napozást, a kádfürdőt, mert a tartós meleg hatására a visszerek kitágulnak, több folyadékot engednek át a szövetek közé.

8. A dohányzás elhagyása, hasonlóan a fogamzásgátlókhoz.

Tehát érdemes több kezelési módot kombinálva mindent megtenni magunkért!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3224 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x