Egy biztos megoldás, hogy megbirkózz a stresszel és a depresszió...
Címlap / Szépség-Egészség / Egy biztos megoldás, hogy megbirkózz a stresszel és a depresszió okozta rossz közérzettel!

Egy biztos megoldás, hogy megbirkózz a stresszel és a depresszió okozta rossz közérzettel!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-30

Manapság sokunkat foglalkoztat a stressz, a szorongás, a feszültség, vagy depresszió gondolata. Becslések szerint, reggeli ébresztőóra megszólalásától kezdve naponta átlagosan legalább 14 stresszes helyzettel szembesülünk. Ezt követi a gyerekek felébresztésével járó feszültség, mivel ők még ilyenkor szívük szerint ágyban maradnának. Aztán persze jön az aznapi munkára való felkészülés mind fizikálisan, mind pedig mentálisan, és persze ott van a legnagyobb stressz, mely ‘rendszerint’ a munkahelyen ér minket.  

Egy biztos megoldás, hogy megbirkózz a stresszel és a depresszió okozta rossz közérzettel! Sokszor úgy tűnhet számunkra, hogy dacára a ledolgozott munkaóráknak már sosemszabadulhatunk a mókuskerékből. Mikor hazaérünk a munkából, otthon szinte nyomban kezdetét is veszi a ,,második műszak”: főzés, takarítás és a temérdek házimunka. Ilyenkor úgy érezzük, a teendőink lavinaként borítanak el bennünket, és emiatt, hogy enyhítsük a feszültség okozta nyomást, sokszor egészségtelen dolgokat veszünk magunkhoz és fogyasztunk el, mint például alkoholt, cigarettát, vagy épp antidepresszáns gyógyszereket.
 

Azzal bizonyára mindannyian tisztában vagyunk, hogy szervesen összefügg az életvitelünk és a hangulatunk. A helyes étkezés nem csak fizikailag fontos; mindez a mentális egészségünket is közvetlenül befolyásolja. Sokan a depressziójukat csokoládéval vagy más édességekkel kezelik. Rövidtávon talán segíthet, de hosszú távon csak még mélyebb letargiát és levertséget okozhat. Ördögi kör.
 
Azért fogyasztunk egészségtelen dolgokat, hogy kezeljük a melankóliánkat, ám hosszú távon mindezzel csak tovább rontanunk a helyzeten és egyúttal a mentális állapotunkon, továbbá hozzászokunk, hogy minél gyakrabban alkalmazzuk ezen ,,kezeléseket”. Az egészségtelen ételek által okozott súlygyarapodás és az ehhez kapcsolódó rossz érzéseink pedig végső soron csak még szomorúbb képet festenek rólunk; ezzel csak még inkább eltévedünk ebben a szörnyű útvesztőben.
 
Vajon mi a helyzet a cukormentes édességekkel és a diabetikus csokikkal? Nos, van egy rossz hírünk: ők sem jobbak, mivel a bennük lévő mesterséges színezőanyagok romboló hatásúak, és csökkentik a szerotonin (boldogság hormon) szintet. A cukor és a mesterséges édesítőszerek mellett a nátrium is tud hasonló problémákat okozni. A legtöbb sütőipari termékeket és húskészítményt jellemző nátrium többlet rengeteg negatív hatást képes kiváltani a neurológiai rendszerben. Egy extra zsemle vagy kifli erőteljesebb negatív hatást eredményezhet, mint azt gondolnánk. Végül, de nem utolsó sorban a túlzott alkoholfogyasztás hosszú távon a fiziológiai károsodásért tehető felelőssé.

 
  
Egy biztos megoldás, hogy megbirkózz a stresszel és a depresszió okozta rossz közérzettel! Igazán örvendek, kedves C-vitamin!
 
Hagyjuk abba a vodkával, chips-szel és gumimacival való stresszkezelő kúrát! Az egyik legjobb dolog, amivel megajándékozhatjuk a szervezetünket, az az elegendő C-vitamin fogyasztás! Talán nem sok újat mondunk azzal, hogy a C-vitamin hiány fáradságot okoz, növeli a fertőző betegségek kockázatát és öregíti a bőrt. De azt vajon gondoltuk volna, hogy a C-vitamin mennyire létfontosságú az endorfin és a szerotonin termelése szempontjából? Ugye, hogy nem, ráadásul ez is épp úgy kihat a mentális állapotunkra. Amikor stresszesek vagyunk, a testünk hihetetlenül gyorsan feléli a C-vitamin készleteit: egy negyed órányi idegeskedés 300 mg C-vitamint emészthet fel. Temérdek stresszes szituáció érhet bennünket naponta és az ebből fakadó C-vitamin hiány vészesen lecsökkenti az immunrendszer hatékonyságát. Ha gyakran vagyunk stresszesek, fontos, hogy minden nap elegendő mennyiségű C-vitamint fogyasszunk. Ez különösképpen igaz, ha fogamzásgátlót szedünk vagy éppen dohányzunk. 


 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 18106 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x