De jó mikor többet kell enned, mint amennyit bírsz, ugye?
Címlap / Szépség-Egészség / De jó mikor többet kell enned, mint amennyit bírsz, ugye?

Dr. Csábi Bettina

De jó mikor többet kell enned, mint amennyit bírsz, ugye?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-30

Minden magazin és tévéműsor tele van gasztro-tippekkel, gasztroműsorokra épülő TV csatornák vannak, a gasztroblogok egyre népszerűbbek, ugyanakkor eszement diétákat irkálnak mindenféle képzettség nélküli emberek. Ennek egyenesági következménye az, hogy az emberek fejében óriási zűrzavar alakul ki, és mivel a legtöbb ember fekete-fehérben tud csak gondolkodni, a szélsőségek közül választanak. 90 napos diéta, például, amikkel teljesen tönkreteszik a szervezetüket.  

Pedig egészséges étkezéssel és megfelelő testmozgással még IR esetén is lehet sikereket elérni.

AZ EDZÉS SZEREPE
Mi határozza meg alapvetően, mennyi kcalt vehetünk magunkhoz? Az alapanyagcserénk. 60%-a a kcalnak testhőmérséklet fenntartására, 40%-a a nyugalmi szervműködésre fordítódik. Egy női szervezet átlagosan napi 1400-1600 kcal-t igényel minimálisan, míg egy férfi 1600-1800 kcal-t igényel minimum. Mindenre rá van írva a kalóriatartalma, és szénhidrát tartalma ha nincs, ki tudod keresni a neten. Tudod, mennyit eszel belőle, hidd el, 1 hét múlva fejből tudni fogod, mennyit ettél meg adott étkezésre. Mi befolyásolja az alapanyagcserét? A súlyod, a betegségek többsége, ha növekedésben vagy még, az is növeli, plusz az edzés. 1 óra fizikai munka kb. 10xannyi energiát igényel, mint a szellemi munka. És minél izmosabb vagy, annál többet ehetsz. Azaz minél többet edzel, annál többet…EHETSZ.

„Most próbáljuk belőni, hogy mennyit ehetek a szinten tartáshoz. Hihetetlen gyors lett az anyagcserem, hogy zsír helyett izom van rajtam... kitartás, lesz meg olyan, hogy rá se bírtok nézni a kajára..☺☺ hogy értem ezt el: Bettina étrendjével es edzéstervével.” /Ray Orsi, 4 gyermekes édesanya/


 

MEGFELELŐ ÉTREND, NEKED MEGFELELŐ!
Dia Martinka, az ország egyik legismertebb gasztrobloggere kérdezte tőlem tegnap, „Betti, Te mennyit eszel, mert én úgy szégyellem, hogy mások milyen keveset esznek. Én úgy nem tudok edzeni”-hát megnyugtattam, hogy eleve más tápanyagigénye van, és összetételben is, aki futóversenyre készül, vagy erősportot űz, mint másoknak.

Mindenkinek úgy kell étkeznie, edzenie, ahogy a szervezetének a legjobb. Se többet, se kevesebbet. Mert igenis tudomásul kell venni, hogy akinek nagy az izomtömege, annak egységnyi idő alatt jóval többet éget el a szervezete, mint akin zsírszövet van. Vagy akinek babája van, annak enni kell:

Gracza Ildikó:„De a lényeg,hogy én jól érzem magam így ,és a 19 hónapos kislányomat is tudom még szoptatni Szóval szuper érzés az eddig elért eredmények,és ez csak egyre jobb lesz. A gyermekeim /pici lánykám törött kézzel / végig velem tornáztak!

Aki IRos, annak muszáj megennie a megadott szénhidrát mennyiséget. Persze, lehet szórakozni, és elhitetni magukkal, hogy elég nekik kevesebb is, és jobban is érzik magukat tőle. Csakhogy az emelkedett és csökkent vércukorszint, valamint az emelkedett inzulinszint károsítja a sejtek-szövetek-szervek-szervezet működését. Tehát ne feltétlenül a divatos irányzatokat, az üres tányérokat mutogató versenyzőket kövesd, mert még fogyasztás alatt is megvan, mire van szükséged!

Rengeteget lehet tenni magadért, ha tudatosan élsz. Az IR-os Pipicz Rita tudatossága:

" 4 hónap telt el, mióta elkezdtem a bajnokok programját, ez idő alatt nagyon sokat tanultam és változtam. A mindennapjaim részévé vált a mozgást, megtervezem és megcsinálom. Nagyon hálás vagyok a segítségért, enélkül a program nélkül nem jöhetett volna létre ez. Elértem a célom 6 kg-t sikerült ez idő alatt fogynom, és az inzulinom is helyre állt, a mozgás és a helyes étrendnek köszönhetően".
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 12193 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x