Hogy jól forogjon az agyad
Címlap / Szépség-Egészség / Hogy jól forogjon az agyad

Dr. Csábi Bettina

Hogy jól forogjon az agyad

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-30

Azzal már talán kezdesz tisztában lenni, akár saját tapasztalatod alapján is, hogy tanulásnál, vizsgán, vagy amikor szellemi munkát végzel, nem kekszekkel, csokival, cukorkával felvértezve kell belevetni magad a feladatba, mert nemcsak a zsírpárnáidat növeled, hanem el is álmosodsz. Ezek mellett mi az, amit célszerű kerülnöd, és kellene fogyasztanod ahhoz, hogy csúcsteljesítményt fejthess ki? Vagy nem hiszed, és még mindig cukros kólával ülsz a gép mellett? 

Pár érdekesség

Kutatások kimutatták, hogy még a depresszió, álmatlanság, idegesség, illetve idegrendszeri, vagy pszichés probléma is összefüggésbe hozható a finomított szénhidrátok fogyasztásával /Duke University/. A szénhidrátbevitel ellenőrzése mellett az alábbi javulásra számíthatunk, egyéb pozitív hatások, mint a gyomorégés, a teltség- és puffadásérzet csökkenése mellett:

• Megnövekedett és stabilabb energiaszint
• Hangulatingadozás csökkenése
• Figyelem- és koncentrációképesség megnövekedése
• Főleg a reggeli fejfájások csökkenése
• Kevésbé leszünk álmosak étkezések után vagy napközben
• Jobb stresszkezelő képesség
• Csökken a feledékenység

Már pár nap után is érezhetően pozitív hatása van a tiszta táplálkozásnak. „Visszatért az energiám, melyre a legnagyobb bókot a fiamtól kaptam, mikor hétvégi bicajozás (évek óta nem használtam) közben azt mondta: Olyan jó, hogy nem fáradt anya vagy! Kell ennél több? Íme, a legjobb motivációm!”/Annamária Pappné Varga/.


És akkor a konkrétumok

A finomított liszt, cukor evidens mindenki számára, hogy kerülendő, de azzal, hogy a fruktóz még ennél is rosszabb hatást gyakorolhat rád, nem sokan vannak tisztában. A fruktóz /gyümölcscukor/ nevével ellentétben nemcsak gyümölcseinkben található meg, ahol ráadásul még a rostok lassítják is a felszívódásukat, illetve a szénhidrát tartalmuk egy része csak gyümölcscukor. Igazi veszélyt a kukoricaszirup jelent. Hol találkozhatsz vele? Nagyjából mindenhol, az édesített gyümölcslevekben, gyorséttermi ételekben, sütikben, kekszekben, reggeliző pelyhekben, cukrozott müzlikben, öntetekben, sportitalokban. Igen, reggeliző pelyhekben, és müzliben is, amiről azt reklámozzák, jaj, de egészséges. /UCLA előadás/
A másik előfordulási helye pedig az egészséges édesítőszerként elhíresült agave szirup.
A fentieken túlmenően gyulladáskeltő hatásuk miatt a transzzsírok még azok, amik nem használnak a memóriádnak.

És akkor mégis mit egyek?

Mindent, ami megfelel a szénhidrátcsökkentett, tiszta táplálkozás alapelveinek. Ehhez még külső segítség sem kell. Én figyelembe veszem a hormonok hatását is, összelövöm az edzéseiddel, és úgy ingadoztatom a szénhidrátot, de neked, ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben, egyszerűen tisztán kell étkezned. És nemcsak Te érzed majd áldásos hatását, és élvezheted az ízeket, hanem egész családod is. És komolyan mondom: „Esetünk a lusta asszony rétesével: Kisfiammal elutaztunk, férjem egyedül van otthon. Erre tegnap hív, hogy hogy van annak a túrós sütinek a receptje, amit múltkor sütöttem, mert olyan jó volt, hogy megcsinálná. Mondjuk, azt tudni kell róla hogy szeret sütni-főzni, azért jót mosolyogtam rajta. Este kérdem milyen lett. Mondja, hogy nagyon jó, akkora adagot bevágott belőle, hogy alig bír mozdulni” /Tarsoly Enikő/

Tehát ha vitalitással teli életet akarsz magadnak, akkor bőven honnan válogatni.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4454 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x