Infark-tusa
Címlap / Szépség-Egészség / Infark-tusa

Infark-tusa

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-07

A tudósok régóta tudják, hogy a szívkoszorúér -elmeszesedés - az arteriosclerosis - alapja gyulladásos folyamat. Jó néhány szakember azt gyanítja, hogy egy baktérium, a Clamydia pneumoniae - legalábbis részben - felelős az artériafal gyulladásáért. 

A tudósok régóta tudják, hogy a szívkoszorúér –elmeszesedés – az arteriosclerosis – alapja gyulladásos folyamat. Jó néhány szakember azt gyanítja, hogy egy baktérium, a Clamydia pneumoniae – legalábbis részben – felelős az artériafal gyulladásáért.

Előbb-utóbb valamennyien találkozunk ezzel a baktériummal életünk során, s van, akit nem is egyszer támad meg. Cseppfertőzéssel terjed, influenzaszerű légúti tüneteket okoz. Azonban úgy tűnik, hogy ez csak a kezdete a bajkeverő baktérium ténykedésének, bár még nincs egységes álláspontjuk ez ügyben a kutatóknak.

Ám egyre több bizonyíték szól amellett, hogy a Clamydia pneumoniae beássa magát a véredények falába, és ott akár évekig is megbújik.
Akadémikus orvoslás fórum

A Kórokozó először 1988-ban lett gyanús, amikor Pekka Saikku és Maija Leinonen, a Helsinki Központi Kórház orvosai érdekes tanulmányt publikáltak.

Kimutatták, hogy a koronaér-szűkületes betegek vérében sokkal, nagyobb valószínűséggel mutatható ki a fertőzés tényét jelző baktériumellenes antitest, mint az egészséges kontrollokéban. A legtöbb szakember azonban ekkor még figyelmen kívül hagyta a finn megállapításokat, mint afféle statisztikai furcsaságot, pedig ekkor publikálta hasonló eredményeit Thomas Grayston is a Washingtoni Egyetemen.

Azóta eredményeiket 5 ország, 8 kutatócsoportja is megerősítette. Az antitestek jelenléte azonban csak arra utal, hogy a személy találkozott kórokozóval, de az elváltozás létrejöttéről nem ad információt. Maga az elváltozás a következő módon jön létre, ahogyan ezt kémcsöves kísérletekben, sőt most már állatkísérletekben is bizonyították.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 2316 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x