Ronnie Wood előbb festett, mint gitározott
Címlap / Színes hírock / Ronnie Wood előbb festett, mint gitározott

Ronnie Wood előbb festett, mint gitározott

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Ennek tárgyi bizonyítékait: 30 festményét, 22 toll- és ceruzarajzát, valamint 7 úgynevezett média-mix munkáját szeptember 21-től nézhetik meg az Ohio állambeli Youngstown város múzeumának látogatói 

Ez az első alkalom, hogy a gitáros munkáit láthatják Amerikában, amiben komoly érdeme van Dr. Louis A. Zona-nak, a Butler Institute of American Art igazgatójának, aki évekig tartó rábeszéléssel szerezte meg a műveket a négy hónapig tartó kiállításra. Bízik benne, hogy a zenész eljön a megnyitóra, így közvetlenül is találkozhat a művészete iránt érdeklődőkkel a Ronnie Wood: Paintings, Drawings and Prints elnevezésű kiállításon. Zona nagyon tehetségesnek tartja Woodot és több művét is kiemelkedő jelzővel illette.


Ronnie Wood 12 évesen kezdett festeni és zenei karrierjének a kibontakozása után is folytatta, tehát a Faces, a Jeff Beck Group és a Rolling Stones-időszakban is. A Paint It Black elnevezésű korszakából szerepelnek majd a kiállításon olyan portrék, amelyeket Mick Jaggerről és Keith Richards-ról készített. A zenésztársain kívül a Friends-sorozatban láthatjuk Jack Nicholson, Al Pacino, Robert De Niro és Elvis Presley portréját is.


Wood, akinek az elmúlt évben csak a fiatal orosz és más nemzetiségű hölgyek közötti „ámokfutásáról” olvashattunk a médiában, illetve az alkohol-rabságból való szabadulásának váltakozó sikerű küzdelméről, nemrég, egy „szeretek festeni” pólóban azt mondta a Rolling Stone magazinnak, hogy: „90 napja tiszta és nyugodt vagyok”. Hozzátette még azért, hogy a festés mellett muzsikálni is nagyon szeret. Remek formában van, mint azt láthattuk a YouTube-on Eric Clapton idei Crossroads Fesztiválján, ahol Buddy Guy és Jonny Lang társaságában zenélt. Hamarosan láthatják majd őt az európai rajongói is, az egyik angliai fesztiválon augusztus 13-án, amikor Wood a hosszú idő után újra együtt játszó Faces bandával lép színpadra.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3623 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x