B.B. King a Glastonbury Fesztiválon
Címlap / Színes hírock / B.B. King a Glastonbury Fesztiválon

B.B. King a Glastonbury Fesztiválon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Igaz, hogy az elmúlt években a mindig mosolygós, fekete blues királyunk többször is elbúcsúzott az öreg kontinenstől - Angliától külön is -, de hála istennek korához képest olyan jól van, hogy vállalt egy koncertet London mellett Glastonburyban is. 

„Ha leállok, nem fizetnek” – viccelődött nemrég a 85 éves B.B. – pedig tudjuk, hogy nincs rászorulva, van neki „mibe tejet aprítania”. Még az unokáinak is csak kedvtelésből kellene dolgozniuk, annyit keresett hosszú pályafutása során a munkamániás nagypapa. Több mint 50 album, 14 Grammy-díj és megszámlálhatatlan koncert a nagyvilágban, ennél többet senki nem tehetett a blues népszerűsítéséért.


Korábban már beszámoltam róla, hogy a június 22-26 között megrendezésre kerülő fesztivált a U2, a Coldplay és Beyoncé nevével hirdették, amit nem igazán kell már évek óta reklámozni, mert garantált a teltház!


Azért néhány fellépőt ismét nevesítettek: Chemical Brothers, Primal Scream, Fleet Foxes, Mumford & Sons, Big Boi, Janelle Monáe, Crystal Castles, Friendly Fires, Warpaint, James Blake, Anna Calvi, Gruff Rhys és Laura Marling.


Közülük kiemelném a Mumford & Sons folk-rock csapatot, amelyik idén megnyerte a Brit Awards-on, a legjobb albumért járó trófeát. Talán ennél is nagyobb diadalnak számít, hogy angolok létére hetek óta vezetik Amerikában, a rock, az alternatív és a folk lemezek listáját is a Sigh No More című albumukkal.

Visszatérve B.B. Kingre, ha már a U2 is ott lesz ezen a fesztiválon, nem lennék meglepve, ha a közönség nagy örömére együtt is előadnának valamit pénteken este. Mondjuk, a When Love Comes To Town-t, amit nem nagyon kellene próbálniuk…


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2256 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x