Ha tényleg megcsalt - megoldások megtartásra és kirúgásra...
Címlap / Te+Én+Szex / Ha tényleg megcsalt - megoldások megtartásra és kirúgásra

Ha tényleg megcsalt - megoldások megtartásra és kirúgásra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-04

Mi a helyzet akkor, ha a féltékenység alapja valódi hűtlenség, amelyre fény is derült? Ez az eset sem ritka és persze erre is vonatkozhatna az a tétel, hogy ott kezdődik a megoldása, amikor még ki sem alakult. Ez így primitíven kioktató lenne, hiszen hűtlenség volt, van és lesz, ezzel számolni kell.  

Ha egyértelműen lelepleződött az ügy, kár tovább takargatni, titkolni. Ha a kapcsolat megmenthető, akkor a legjobb út az, ha teljes odafordulásunkról, gyengédségünkről biztosítjuk a féltékeny partnert (megerősítendő megroggyant biztonságérzetét). Viseljük el sértődés nélkül a szemrehányásokat, hiszen a sértődés csak növeli azok intenzitását.

A biztonságérzet helyreállítása

A biztonságérzés helyreállításában az előbb elmondottakon kívül az ilyen esetekben kötelező a lemondás a külső kapcsolatról, viszonyról. E nélkül nem lehet a féltékenységet eloltani, kár is ilyen megoldással kísérletezni. Sok ember arra kéri párját, hagyja őt dönteni, engedje meg a viszonyt a másikkal, míg ő dönt. Általában így nem lehet dönteni, ez a megoldás zsákutcát jelent.Ha meg akarja tartani a szeretőjét?

A harmadik féllel való kapcsolat további fenntartása azt jelenti, hogy az illető nem tud választani, dönteni. Ez a helyzet elhúzódását, elmérgesedését eredményezi. Nem javítja a helyzetet az sem, ha a féltékeny partner számára is felkínálják: létesítsen külső kapcsolatot ő is. Hiszen ő nem erre vágyik, hanem partnerének a kizárólagosságára! Ez tehát nem kompromisszumos megoldás, hanem megalázó bosszúra való késztetés, amiből jó nem szokott kisülni. Ha a féltékeny partnert ebbe a helyzetbe kényszerítik, akkor többnyire a szintje alatt fog választani, bosszúból leértékeli saját magát, és magán keresztül volt partnerét. Nagyon hasznos megegyezni abban, hogy csak bizonyos órákban vagyunk hajlandóak válaszolni a féltékeny kérdésekre. Ezzel ellenőrzés alá kerül a féltékeny késztetés, átvesszük az irányítást felette.

Ne vádaskodjunk!

Ne hagyjuk, hogy a parttalan vádaskodás tönkretegye a kapcsolatot, az esetleg jó hangulatot. Legyünk hajlandóak válaszolni minden kérdésre, de csak az előre megállapodott időben. Ez sem lehet végtelen, szabjuk meg idejét maximum egy órában. Lehetőleg legyen ez mindig ugyanabban az időpontban, például minden nap 18 és 19 óra között. Lényeg, hogy a kapcsolat féltékenység nélküli óráit ne tehesse tönkre a bármikor jelentkező gyanakvás. A két fél ezáltal fellélegezhet, ismét alkalom adódik egymás értékes gesztusainak észrevételére, a kapcsolat megerősítésére. Még eredményesebbé teszi ezt a módszert az, ha a partner nem használja ki fent említett időt féltékeny gyanúja firtatására, akkor kényszerítsük mi őt: igenis, ha eddig annyi kérdésed volt, most is kell hogy legyen.

Tessék elmondani! - nehogy benne maradjon valami tüske

Követeljük tőle a féltékenységet! Ha már nem féltékeny, lehet, hogy nem is értékel minket annyira, mint amikor az volt! Ez a látszólag igen egyszerű utasítás sokszor drámaian le tudja csökkenteni a féltékenységi késztetést. Számos esetben a féltékenységi gondolatoknak ilyen menetrendszerű előírása szinte egyik napról a másikra töredékére csökkentette a partnerek veszekedését. A hűtlenség talaján kialakuló, hosszú ideje tartó veszekedések egyfajta rituális formát öltenek. Vannak kiváltó szavak, fordulatok, szimbólumok, melyek átértelmezhetik a közlés felszínes jelentését. E ritualizálás egyben meg is csontosítja a veszekedést, ami egyfajta állandóként jelen marad a mindennapokban. Aktualitása már régen megszűnt, évek telhetnek el a hűtlen vagy annak vélt epizód óta. A kapcsolat, a házasság fennmaradt, látszólag tehát semmi értelme nincs a vissza-visszatérő veszekedésnek, hiszen a potenciális jó kapcsolatból egy állandó poklot csinál. Kinek jó ez?

Pokoljárós kapcsolatok

A veszekedést többnyire a károsodott, a megcsalt fél tartja fenn. Az idő múlásával, bármekkora volt is morális fölénye az eset megtörténtekor, ez a fölény lassan elenyészne az élet újabb és újabb fordulatai során - ha nem tartanák fenn a veszekedés rítusával. Ez lehetőséget ad arra, hogy a hűtlen fél orrát újra és újra beleverjék régi bűnébe, ezáltal tartva fenn az erkölcsi fölény látszatát. Csapdahelyzet ez, hiszen belehajszolhatja az ismétlésbe a feleket. Az egyre igazságtalanabbnak érzett szemrehányás, az egyenlőtlenség ilyen kényszerű fenntartása előbb-utóbb makacs ellenállást, agressziót, kitörést eredményez, ami sok esetben a hűtlenség megismétlődéséhez vezet.

 
 
A főnix-féltékenység, - mindig újra feltámad

A féltékeny bizonytalanság felléptével sok, már kihűlőben lévő házasság kap ismét fűtőanyagot, s képes hamvaiból újjászületni. A fenyegetés, amely ilyenkor a féltékeny személyt éri, olyan tartalékokat képes mobilizálni, amelyekről már rég azt hitték, hogy nincs. Fellép ilyenkor egy felfokozott szenvedélyű szexuális igény, melyben az egyik mintegy kizárólagosan visszaigényli magának a másikat.

Felforr a szex is

Olyan házasságok, melyben már évek óta egyetlen alkalommal sem került sor szexuális aktusra, hirtelen megtelnek tűzzel, és nem ritka a naponkénti 4-5 együttlét sem. A féltékeny ember szinte követelődző kétségbeeséssel igényli partnere jelenlétét, odaadását. Megható kapaszkodássá válik néha ez a szenvedély, bár ugyanakkor terhes is lehet, de ennek ellenére ritkán talál visszautasításra, talán mert van valami varázsa ennek a ,,megfiatalodásnak".

Sok feladat van, ami mind alkalmasak arra, hogy a pár összetartozását igazolják a külvilág felé is. Alkalmasak ugyanakkor arra is, hogy a másiktól jövő gesztusban egy kapcsolaterősítő, -építő üzenetet kapjanak, ami a sérült éhhatárok, a sérült egység helyreállító munkáját tudja végezni.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 8446 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x