Milyen társat szeretnél? A tudatos választás fontossága
Címlap / Te+Én+Szex / Milyen társat szeretnél? A tudatos választás fontossága

Milyen társat szeretnél? A tudatos választás fontossága

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-19

A szerelemben is érvényesek a világegyetem törvényei. A szerelem tudatosan is megtervezhető. Amiként anyagi életünket is rendezhetjük, a kívánt személyt is magunkhoz vonzhatjuk. De vigyázzunk, hogy a másik ember manipulálásával ne sértsük meg a kozmikus törvényt! Olyan képet alkossunk, amely egy számunkra megfelelő típusra vonatkozik, de ne kötődjön egy meghatározott személyhez.  

A szerelem vonzásának legfontosabb része, hogy tudjunk magunkban is jól élni. Szeretni kell önmagunkat és másokat. Az egyedüllét időszakában sem kell szenvedni, az az önfejlesztés ideje legyen. Ezzel tudjuk belső forrásainkat kiaknázni, lényünk legmélyéig lehatolva valóban megismerni önmagunkat. Az egyedüllét az önmegvalósítás időszaka. A belső erő elengedhetetlen ahhoz, hogy az élettel szívós, független lényként nézzünk szembe. Amikor mással élünk, könnyen megfeledkezünk igazi énünkről, a másikon keresztül kezdjük élni az életet. Egy erőforrásait és képességeit kifejlesztő ember jóval izgalmasabb, mint aki egy másik ember árnyékában él. Teljes emberré kell válni, aki egységben él önmaga központjával, és ezt mások is észreveszik, méltányolják majd.

Írjuk le a vágyainkat!
Vegyünk elő egy papírlapot, és írjuk le, milyen tulajdonságokkal kellene rendelkeznie annak, aki velünk harmonizál. Ha ez bonyolult, kezdjük saját tulajdonságaink lejegyzésével. Azt szeretnénk-e, hogy párunknak hasonló tulajdonságai legyenek, vagy éppen ellenkezőleg, inkább egészítse ki a miénket? Ha mi szeretünk sokat költeni, legyen ő az, aki vigyáz a pénzre? Ha szeretünk finom zsíros falatokat enni bőségesen, ő figyelmeztessen a mértéktartásra, vagy éppen találja meg azokat az üzleteket, ahol minőségi árut lehet kapni? Ha a klasszikus zenét szeretjük, és a másik inkább táncolni járna, külön utakon mennénk, másrészt feloldhatja gátlásainkat, és új lehetőségekkel ismertethetne meg. Ha sportosak vagyunk, jobb olyat keresni, aki szintén az, s nem olyat, aki otthon ülni, tévézni szeret.

Belső tulajdonságok
Feltétlenül írjuk le, amihez ragaszkodunk, például becsületesség vagy ravasz üzleti szellem. Kedvesség, vagy a külső világ távoltartása, spirituális beállítottság fontosabb vagy az anyagi biztonság. Persze ezek keverednek, de érdemes végiggondolni, adott esetben mit preferálunk. Mennyire fontos számunkra az esztétikai igény: törődjön-e környezetének állandó szépítésével, vagy inkább legyen elégedett a meglévő dolgokkal. Ez később azt is jelentheti, hogy külsőnk átalakulása, öregedése problémákat okozhat.

Mi a célom a párkapcsolattal?
Gondoljuk végig, hosszú kapcsolatra, házasságra törekszünk-e vagy inkább ideig tartó együttélésre. Néhány beszélgetés során kiderül, hogy akit kiválasztunk egész más céllal vonzódik hozzánk, mint amit szeretnénk. Persze nincs kizárva a változás, de kár lenne arra építeni az életet, ami csak esetleg lehetséges lesz, inkább a jelennel foglalkozzunk. Talán most annyira lefoglal bennünket karrierünk építése, hogy csak szórakozó partnert keresünk, akivel jól érezzük magunkat, aki maga is kikapcsolódásra vágyik. Vagy olyan típusúak vagyunk, aki feltétlen hűséget vár el, és maga is képes hűséges maradni a kísértések között. Akkor feltétlenül soroljuk fel a hűséget is a tulajdonságok között.
Gondot okozhat a mobilitás a kapcsolatban. Mi történik, ha társunk munkahely változtatásával költöznünk kell. Aki ragaszkodik szülőföldjéhez, rokonaihoz, nem szívesen költözik új helyre, semmiképpen se keressen olyan, aki a világot szeretné járni, esetleg munkahely-változás, sporttevékenység miatt külföldre kötelezi el magát. Gépész barátom Svédországban kitűnően érvényesül, színésznő felesége belehalt a magányosságba olyan környezetben, hol nem értették meg a magyar drámát. Betegen is inkább hazajött, a magyar kórház is jobban megfelelt igényeinek, mint az idegen föld.

Családi kapcsolatok
Feltétlenül jegyezzük le, mit várunk el társunktól fel-és lemenő rokonságunkkal kapcsolatban. Akar-e gyermekeket, mikor, mennyit, képes-e a gyermekek miatt szinte minden addigi szokásától távol maradni. Aki megszokta, hogy a barátaival a lakásban dohányzik, a kisgyerek miatt ki fog menni az utcára, vagy az erkélyre? Képes lesz otthon maradni, ha beteg a gyermek és magunk éppen fontos munkára vagyunk elkötelezve? Tetszeni fog, ha párunk inkább a nagyszülőkre bízza a gyereknevelést, hogy külföldi munkáit elláthassa? Ki tudom kerülni a szülők beleszólását ilyen esetben saját életünkbe?

Gondolataink, vágyaink lejegyzése közben rájövünk, hogy saját múltunk határozza meg céljainkat. „Én olyan vagyok, hogy…” Vajon olyan vagyok-e, aki képes a múlt negatív tapasztalataitól megszabadulni, vagy ragaszkodom hozzájuk.

 
 

Fontos, hogy előre tekintve főleg célokat határozzunk meg, és ezekért a célokért küzdjünk, ne a sérelmeinken rágódjunk, hanem figyelmünket a lehetőségeink felé fordítsuk. Ha célunk a szeretet megvalósítása, azt akár a közeljövőben, akár a távolabbi jövőben tartsuk szem előtt.

Kép: Saúl Garclia / Pixabay
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 5268 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x