Boldog szülinapot - Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda-lap15...
Boldog szülinapot
Pete Seeger 90. szülinapját ünnepli a rockvilág

Május 3-án a New York-i Madison Square Gardenben szinte „mindenki” ott lesz az amerikai zenész szakmából, aki számít, hogy a 90 éves Pete Seeger folk énekes-dalszerzőt ünnepelje, akinek a „Hová tűnt a sok virág?” című dalát nincs ki ne ismerné.


Isten éltesse Tony McPhee főmormotát!

A Groundhogs (mormoták) nevű banda tagjai az évtizedek során horkolás helyett inkább bluesmuzsikát játszottak és játszanak néha ma is, méghozzá a legmagasabb fokon. A zenekar szólógitáros-főnöke Tony „T.S.” McPhee március 23-án ünnepli 65. születésnapját.


Corky Laing, a Mountain dobosa

A kanadai Corky Laing abban a bandában játszott, amelyik negyven évvel ezelőtt 1969 nyarán Woodstockban hatalmas sikert aratott. Dobosunk január 26-án ünnepli 61. születésnapját.


A Marhaszívűek agyament Kapitánya: Captain Beefheart

Még Frank Zappánál is agyamentebbnek mondható, pedig az már nagy szó. A szürreális kollázs-rock-zene zászlóvivőjének tekintették. De mit is várhat az ember egy olyan művésztől, aki magát Captain Beefheartnak, Marhaszív Kapitánynak nevezi? 


Csendes kis róka, dübörgő basszussal - John Paul Jones 63 éves

Nyugodtan eljátszhatta volna Vuk szerepét, ha magyarnak születik, hiszen kicsi, vörös (most már kevésbé), enyhén ijedt arcú, de mégis van vonásaiban valami nagyon ravaszdi. Egyszer, amikor a Led Zeppelin sikereinek csúcsán egy sztorit kértek tőle, azt felelte:


James Hetfield, a kétméteres "rock-vadállat"

Nem sokan vannak a rock nevezetes alakjai közül, akik két méter körüliek: hajdan Don Brewer, a Grand Funk Railroad dobosa, később a szintén dobos, félelmetesen kopasz Chris Slade majd John Illsley, a Dire Straits basszusgitárosa tartozott az égimeszelők közé. Manapság a legnevezetesebb colos James Hetfield, a Metallica énekese, aki augusztus 3-án ünnepli 45. születésnapját.Több ezer cikk vár még rád, lapozz!
...
...


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 
x