Boldog szülinapot - Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda-lap15...
Boldog szülinapot
Brian Auger - ezúttal nő nélkül hetvenkedik

Az angolszász rock jó néhány káprázatos billentyűssel gazdagította ezt a műfajt Stevie Winwoodtól, Alan Price-on, Jon Lordon, a felejthetetlen Graham Bondon át egészen a hetvenedik születésnapját most ünneplő Brian Augerig.


Tökéletes Christine, aki 40 évvel ezelőtt a legjobb brit énekesnő volt

A Melody Maker olvasói 1969-ben Christine Perfect-et az év legjobbjának választották. Akkor még a Chicken Shack-ben lehetett hallani billentyűs játékát és gyönyörű fátyolos hangját. Később a Fleetwood Mac zenekarban vált világszerte ismertté.


Király karmazsinban, kaotikus udvarral

Ha valakinek a zenekarát Karmazsin Királynak hívják, legalábbis egy bölcs, nagyszakállú, jóságos uralkodót képzel maga elé. És a legkevésbé sem egy olyan piros, dühödt, ördögmaszk-szerű arcot, amilyennel 40 évvel ezelőtt meglepte a világot.
Pete Seeger 90. szülinapját ünnepli a rockvilág

Május 3-án a New York-i Madison Square Gardenben szinte „mindenki” ott lesz az amerikai zenész szakmából, aki számít, hogy a 90 éves Pete Seeger folk énekes-dalszerzőt ünnepelje, akinek a „Hová tűnt a sok virág?” című dalát nincs ki ne ismerné.


Isten éltesse Tony McPhee főmormotát!

A Groundhogs (mormoták) nevű banda tagjai az évtizedek során horkolás helyett inkább bluesmuzsikát játszottak és játszanak néha ma is, méghozzá a legmagasabb fokon. A zenekar szólógitáros-főnöke Tony „T.S.” McPhee március 23-án ünnepli 65. születésnapját.


Al Kooper, a billentyűs rock-óriás

A 65. születésnapját ünneplő Al Kooper egyike azoknak a zenészeknek, akik az 1960-70-es években a legtöbbet tették Amerikában a rock nagykorúsításáért. A kiváló orgonista együtt dolgozott Bob Dylan-nel, vezéregyénisége volt két olyan korszakalkotó jelentőségű zenekarnak, mint a Blues Project és a Blood, Sweat and Tears, de ezeken kívül még számtalan érdeme van.Több ezer cikk vár még rád, lapozz!
...
...


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 
x