Boldog szülinapot - Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda-lap19...
Boldog szülinapot
Kacsaléptű Chuck-papa, rock and roll rosszfiú, avagy: Johnny, légy jó, ha tudsz...

Mondják róla, hogy az 1970-es évek elején úgy indult el turnézni, hogy csupán legendás Gibson ES 335 gitárját csapta a hóna alá. Ahol megállt, felbérelt kísérőnek egy-egy fiatal helyi zenekart - az alkalmi bandák vezére között volt bizonyos Steve Miller és Bruce Springsteen is...


A mi Palink 65 éve

Parányi  emberke akkora gitárral, amely szinte nagyobb, mint ő. Éneke is inkább halk, "elbeszélgető" stílusú. Mégis ő az, aki az amerikai  rock-költészet legszebb dalait szerezte, sőt, a világzenében is az  úttörők közé tartozott. Ráadásul a mi fiunk: a magyar származású Paul Simon október 13-án ünnepli 65. születésnapját.


Jerry Lee Lewis szülinapi bulija és lemeze

A zongorák hírhedt amortizálója, Jerry Lee Lewis a hétvégén ünnepelte 71. születésnapját New Yorkban, s ebből az alkalomból egy nem mindennapi jam sessiont hozott össze olyan vendégekkel, mint Buddy Guy, Ronnie Wood, Don Henley, Tom Jones, Solomon Burke, Chris Isaak, Kid Rock és a szebbik nem képviseletében Norah Jones.


Ti is, ők is, mi is... a U2 30 éve

1960. május 7-én világpolitikai bomba robbant: Nyikita Hruscsov szovjet pártvezető bejelentette, hogy lelőttek a Szovjetunió felett egy amerikai kémrepülőgépet. A U2-botrány meghiúsította a Dwight D. Eisenhower amerikai elnökkel Párizsba tervezett szovjet-amerikai csúcsot.


Negyvenéves extrém, 33 éve távozott hazafi-dalnok

Rockhálónk közösen ünnepelhet egy kiváló amerikai gitárossal, akit elsősorban a funk-metál rajongói bálványoznak: igaz, magazinunk még csak hétéves, gitárhősünk, Nuno Bettencourt pedig a 40-et tölti be ma.


Bámuljuk és szidjuk negyedszázada: MTV

Még csak hároméves volt, amikor Frank Zappa - ki más? - egy subidubis dalt ajánlott neki Be In My Video címmel. Egy évvel később már világsláger is született róla, pontosabban azokról, akik műsorában gitárral a kezükben gizdáskodnak. A szerző Mark Knopfler volt, a dal pedig a Dire Straits Money For Nothingja.Több ezer cikk vár még rád, lapozz!
...
...


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 
x