Különleges képességek?
Címlap / Ezotéria / Különleges képességek?

Szabad Mihály

Különleges képességek?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

Érzéken túli érzékelés, médiumi csatornázás, gondolatolvasás, távgyógyítás, tisztánlátás vagy egyszerűen csak intuíció - van, akinek természetfeletti, van akinek a világ legtermészetesebb dolga. Milyen törvények alapján működhetnek ezek a jelenségek?  

A cím nem véletlenül van kérdőjellel írva. Csak a felfogásunkon múlik, mit is nevezünk "különleges" képességnek. Most azt nézzük meg, milyen törvények alapján működhetnek ezek a jelenségek, és mi a kulcs a megértéshez.

Einstein, akinek munkásságával a klasszikus fizika kiteljesedett, azt állította, hogy semmilyen mozgás sem lehet gyorsabb, mint a fény. A kvantumfizika kísérletei viszont azt mutatták, hogy az elemi részecskék világában ez a törvényszerűség nem állja meg a helyét. A kutatások már az 1920-as években azt mutatták, hogy két elemi részecske igenis képes azonnal kommunikációra, bármekkora kiterjedésű téren át. Einstein kissé gúnyosan ezt a „messzeségben végbemenő kísérteties tevékenységként” jellemezte, s tegyük hozzá halkan, a haláláig nem volt képes elfogadni ennek lehetőségét. Hiszen ő a relativitáselméletben világosan kifejtette a helyhez kötöttség (lokalitás) elvét, mely szerint mindenfajta információcsere a tér, idő anyag törvényeinek betartása mellett történhet. A kutatások azonban azt bizonyították, hogy léteznie kell egy mezőnek, ami kapcsolatban van az általunk ismert tér – idő anyag dimenzióval (sőt teljes mértékben hat arra), de mégis elkülönül tőle, hiszen e nélkül a kvantumfizika által feltárt törvényszerűségek nem létezhetnének. Minden „különleges” képesség ezen a mezőn keresztül működik, s aki képes ráhangolódni, annak életminősége, érzékelése jelentősen megváltozik.

Nagyon egyszerűen fogalmazva, a kvantumfizika azt mondja, hogy minden, ami létezőként megismerhető, egy végtelen energiamező része, aminek mélyebb szintjén minden fény és információ. Az anyagi világ széttagoltsága az emberi fizikai érzékelésnek a következménye, kvantumszinten semmi nem választható szét különálló részekre. Potenciális lehetőségként minden összekapcsolódik egymással.

Létezik tehát egy olyan összefüggő kapcsolatrendszer, melyben minden létező (dolgok, tárgyak, élőlények, természet, Univerzum, stb.) potenciálisan összekapcsolódik egymással. Nevezik még a jelenséget a  „kvantum összefonódás” állapotának is.


A „különleges” képességek kialakítása és használata azt jelentheti számodra, hogy képes vagy az érzékelésed finomítani addig a pontig, amikor érzékeled azokat a folyamatokat, melyek még nem manifesztálódtak teljes mértékben az anyagi világban. Az ehhez az érzékeléshez kapcsolódó „értelmezés” az intuitív tudás, ami sokkal hatékonyabb megoldásokat kínál életed kihívásaira, mintha önmagában csak a racionális logikára hagyatkoznál.

A kvantumelmélet egyes értelmezései már kezdik felismerni azokat a működési elveket, melyek révén az anyagi világ, illetve azok eseményei kialakulnak az emberi lények energiái által. Az, hogy a materiális elképzelések közé szorított elme számára nem fogható fel a Valóság szerkezete, nem jelenti azt, hogy a kvantumvilág összefüggésrendszere ne lenne hatással a mindennapi életünkre. Ráadásul Te (aki sokkal több vagy, mint az elméd) magad is megfigyelheted ezt a folyamatot, ha ráébredsz és megtapasztalod a Lényed „kvantumdimenzióját”.

 
 
Természetesen nem a hétköznapi, elme által dominált állapotban zajlik az ilyen jellegű érzékelés és értelmezés. Inkább egy olyan tudatállapotban, melyben a létezésed alapja már nem az elméd által létrehozott személyiséged, hanem a tudatod egy mélyebben a létezésbe ágyazott része a Kvantum-Én (Felsőbb én, Valódi én, Önvaló, Tudat sokféle elnevezése ismert),  amely mintegy eszközként használja az egót. Ehhez egy rendkívül finom hangolás szükséges, és az, hogy egyre gyakrabban éld át azt a tudatállapotát, melyből valódi képességeid és lehetőségeid származnak. Természetesen a tudományos elvek ismerete segít, de a lényeg ezeknek a felismeréseknek a gyakorlati felhasználásában rejlik.

Az ismertetett tudományos nézet szerint tehát minden a Tudat és a tudatosság mélységének megtapasztalásán múlik. Itt felvetődnek a kérdések. Mi a Tudat? Mit jelent tudatosnak lenni? Erre a kérdésre a következő cikkben keressük a választ.Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 12847 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x