Tévedések vígjátéka, avagy ösztönösség, érzelmek és...
Címlap / Ezotéria / Tévedések vígjátéka, avagy ösztönösség, érzelmek és gondolatok

Terdik Réka

Tévedések vígjátéka, avagy ösztönösség, érzelmek és gondolatok

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-30

Amint átérezzük a testünkben zajló folyamatokat, akkor megértjük, hogy minden szinten ugyanaz történik. Azzal a különbséggel, hogy míg az érzelmeink és a gondolataink becsaphatóak, megtéveszthetőek, ezért becsapósak és megtévesztőek, a testi szint, az ösztönösség SOHA nem téved.  

Mi viszont, igen sokat tévedünk. Pontosan azért, mert nem értjük (hibásan gondolkodunk, hibás fogalmakat alkotunk) a saját érzeteinket és érzelmeinket, ezért hibásan alkalmazzuk azokat. Azért, mert rossz helyen történik meg az elválasztás. Mert akár hisszük, akár nem, az elválasztás is egy ösztönös folyamat, és hogy bonyolultabb legyen, egyénfüggő is!
Ezért rendkívül fontos a saját traumatérképünk megismerése.

Aki tehát megismeri önnön érzelmeinek bölcsőjét (generációk során át felhalmozott családi tudás) az tudni fogja, mert megismeri, megérti saját belső logikai rendszerét. Így a külső ingerek, azaz a világ automatikusan beilleszkednek az egyes egyén saját belső rendszerébe, és a különböző időszakaiban tágabb értelmet nyerhetnek.

Amikor nem a saját tudásunkhoz illeszkedő dolgokkal foglalkozunk, hozzánk nem passzoló emberekkel élünk vagy próbálunk más, számunkra esetleg éppen ártalmas tudásából a magunk számára "fából vaskarikát gyártani", megbetegszünk.

Ám így is lehet. Megalapozunk vele egy majdani állapotot, mintegy előre dolgozunk kicsit. És pont azért történik ez, mert nem vesszük figyelembe a saját ösztönös rendszereinket. Ilyenkor a belső rendszereink rendre elutasító jelzéseket sugároznak és szerencsénk van, ha legalább a logikus gondolkodásunk van annyira erős (ha már az ösztönsíkot így elnyomtuk), hogy a ránk nézve életet nem támogató kapcsolatainkat (gondolati, érzelmi és fizikai kapcsolatainkat is) leválasztja rólunk.


Ha magamat nem értem, nem élem, és elnyomom a bennem élő ösztönös tudást, a belső hangot, akkor nem a folyton változó önmagamba illesztem be a folyton változó világot, hanem konkrét erőszakot téve önmagamon is, belepasszírozom magam a világba. Ez, aztán változatos személyes és világszintű katasztrófákat tud lavinaként elindítani. Ilyenkor pedig végképp ne csodálkozzunk a furcsaságokon, vagy éppen súlyos nehéz eseményeken, amiket a világ közvetít számunkra. Bár azt azért tudnunk kell, hogy akár így is lehet, a szabad akarat, és a tapasztalás törvénye miatt.

Ha mégis másként szeretnénk, akkor inkább próbáljunk meg, bármilyen nehéznek is tűnik, visszalépni, belesüllyedni saját ösztönvilágunkba, bármilyen "szörnyet" is találunk ott, biztosak lehetünk benne, hogy:

1, Mi tettük őket olyanná, a folytonos elnyomással és elutasítással. A saját konkrét ostobaságunkkal.
2, Kizárólag onnan fogunk tudni ismét életet támogató módon reagálni önmagunkra és a világra.

Így aztán mindaz, amit mi ma, életünk különböző pillanataiban ráérzésnek nevezünk, nem más, mint az őseink generációi által már tapasztalati úton, gondolatok által is feldolgozott, érzetekre, ingerekre adott érzelmi válasz.

 
 
A logika, vagyis a logikus gondolkodás mindent mindennel összeköt, mert felismeri az értelmét és a fontosságát minden egyes kis történésnek a nagy Összefoglaló Rendszer (Élet) számára, miután gondolatilag, fogalmilag már megismertette, illetve újra meg újra felismertette velünk.
Ha számunkra jól, tehát ösztönösen, a belső hangra hallgatva élünk, akkor a már megélt érzeti, ergo érzelmi tudás, egészséges, életet támogató gondolatok formájában meg tud fogalmazódni.

Azaz: Logikus gondolkodás = az ösztönben rejlő tudás megismerésére való képesség.
Rá- vagy megérzések = az ösztönös tudás használata, kihagyva a gondolkodási fázist, lévén az már korábban megtörtént.

Ily módon bizonyítjuk a logikus gondolkodással az ösztönös létezés csodáit a saját magunk számára.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 7375 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x