Látod, nem látod, na látod, ezo etika
Címlap / Ezotéria / Látod, nem látod, na látod, ezo etika

Terdik Réka

Látod, nem látod, na látod, ezo etika

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-10-05

Különböző pszichikai képességek, avagy az érzékelésen túli észlelés, jövőbe, múltba "látás, hallás", energetikai gyógyítások, kézrátétel, stb... a traumatérkép szempontjából.  

A leírtakból egyenesen kikövetkeztethető, hogy léteznek olyan időszakok és egyének, akiknél a címben említett észlelési formák egészen egyszerűen nélkülözhetetlenek a túléléshez.
Ha az egyéni karakter ilyen, vagy az egyén életében megjelenő időszakok túlzottan provokatívak és hosszan tartanak, akkor önkéntelenül is megtanulásra kerül ezen tartományok értelmezése.
Amennyiben tudatos lesz benne, azaz jól fognak az antennák, akkor természetesen tanulással és tapasztalati úton tovább fejleszti ezeket a képességeket. Egy idő után pedig egészen biztosan másokon is gyakorolni fogja.

Ezért ebben a témakörben a fő kérdés mindig az, hogy milyen etikájú az egyén, akinél felerősödtek ezek a képességek, és hogy képes és hajlandó-e a folyamatos önellenőrzésre. Amit egyébként az élet bármely folyamata állandóan igényel! Gondoljunk csak arra, hogy minden nap visszajátszuk, bezártuk-e a lakás ajtót, a kocsit, elzártuk-e tűzhelyet.


Szóval, bár ezek a dolgok léteznek, és ezek tudatos ismerete nélkül is belenyúlunk (ingerületleadás és felvétel pld.) mások, ismerősök és ismeretlenek életébe, jól vagy rosszul és természetes módon előrevetítünk vagy felismerünk helyzeteket, esetleg egy-két jó szóval lecsillapítjuk akár tartósan, akár ideiglenesen ezeket, pontosan EZÉRT legtöbbünk igen óvatosan kezeli azokat az embereket, akik bármilyen témában abszolútumnak kiáltják ki magukat. Hiszen ezek a folyamatok amúgy természetesek. Kivétel nélkül mindenkiben működik a megérzés.
Ám a tény az tény. Igenis egy-egy helyzet, egy-egy ember, egyes érzelmek és gondolatok, valamint számos impulzus különösen jó hatással van az életet igenlő válaszaink kialakulására, és meglehetősen kemény(nek érzett) helyzetekből mutatnak kiutat.

 
 
Ezért az önmagunk és a másik képességeinek fokozottan óvatos megítélése SZINTÉN elengedhetetlen feltétele a túlélésünknek.

Ősi, állati ösztön (is) ez, kőkeményen belénk írva, akkor, amikor a "civilizált emberiség" legnagyobb ellensége éppen önmaga.

Így hát nem is véletlen, hogy a komolyabb, azaz réges régóta funkcionáló "ezoterikus" vagy egyáltalán csak a magukra valamit is adó iskolákban, tanításokban elsősorban ÖNMAGUNK LEGYŐZÉSÉNEK technikáit oktatják.

És mint tudjuk, a remény hal meg utoljára...

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7024 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x