Miért is teszed?
Címlap / Ezotéria / Miért is teszed?

Terdik Réka

Miért is teszed?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-19

Bármennyire furcsának is tűnhet, hogy ilyen időkben, amiket manapság élünk egyáltalán foglalkozunk "általános jellegű" dolgokkal, ám az Idők mindig valamilyenek voltak és lesznek is még. És minden időben lesznek olyanok, akik aktívan élik meg őket és olyanok is akik passzívan.  

Az emberi viselkedésről és rétegzettségéről a traumatérkép szempontjából

Szeretném, ha mindnyájan tudnánk, hogy ennek egyetlen oka van: az alkalmazott túlélési technika.

Mindenkinek más időben, más újrajátszásban, az azonos, általános fogalmi körhöz tartozó túlélési mintákból kell választania, hogy annak majd egyéni színezetet adhasson a saját képességei által.
Ám, amit tudnunk kell, az az, hogy az egyén túlélése a KÖZÖSSÉG túlélésének érdekében történik. Nem pedig a közösség pusztításának árán.

Akkor most álljunk is itt meg egy pillanatra, és éljük is bele magunkat a helyzetbe, hogy kétség se férhessen hozzá, hogy pontosan értjük miről van szó!

Képeljük el azt a helyzetet, hogy nincs víz, villamos áram, nem tudunk tüzet gyújtani, és a minket körülvevő anyagi világ és annak szabályszerűségei a végletekig ismeretlenek számunkra, és sem szűkebb sem tágabb környezetünkben sehol egy emberszabású.


Azt hiszem a bátrabbaknak sikerült ezt elképzelniük. Akkor tehát értjük, hogy ez a miniközjáték azért volt fontos, hogy megérthessük TÚLÉLÉSÜNKNEK komoly korlátai vannak, olyanok, amiket napjainkban túlzottan is alapnak tekintünk, ezáltal mintegy devalválva az értékét! Holott: a minket körülvevő világ nyújtotta "kényelem" és a közösség nyújtotta biztonságérzet nélkül a túlélési esélyeink a nullához közeli tartományba zuhannak.

 
 
Ahhoz, hogy az EMBERI viselkedés ALAPJAIT egy kicsit is megérthessük és ne "mázként" kerüljön rá a faji közösség nyújtotta biztonságérzet és a technikai vívmányok nyújtotta kényelem, és ezáltal ne kerüljünk bele az ördögi körbe, rá kell jönnünk, amit a mindenkori ember egyébként öntudatlanul és ösztönösen "hajszol" az nem más, mint ezek megszerzése. Azaz ezeknek a túléléshez szükséges eszközöknek a MEGSZERZÉSE MOTIVÁLJA ALAPJAIBAN A VISELKEDÉSÜNKET. (legyen szó kenyérről, lakhatásról, a legújabb technikai vívmányról, mások elismeréséről, szeretetéről, nehogy a keményebb peremvidékre szoruljunk...)

Ezért az Emberi viselkedés, habár öröklött és szerzett minták alapján történik, mindig az egyes egyén által értékként tekintett eszmék és érzelmek vonalán mozog. Jól figyeljünk tehát, hogy mik is ezek az értékek, és hogy mi a valódi jelentésük, ezáltal az egyéni és a közösségi fontossági körben hol helyezkednek el!


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7115 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x