Sikerbabonák, balszerencse ellen is!
Címlap / Psziché / Sikerbabonák, balszerencse ellen is!

Sikerbabonák, balszerencse ellen is!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Működnek vagy gátolnak? Mindkettő lehetséges. Felfogás kérdése csupán. Viszont a többségünknek vannak különböző sikerbabonáink. Mi ez az egész? Mitől működik?  

Sikerbabona, vagy szerencse babona: olyan szokás, mely ismétlődően, rituálé szerint elvégezve, tárgyakhoz, személyekhez kötve a babonás személyt segíti abban, hogy sikert érjen el, feszültsége oldódjon.


Sikerbabona vagy kudarcbabona?

A sikerhez vezető babonák egy része nagyon jól működik, másik része azonban inkább kudarcra, mint sikerre predesztinál. A kudarcos babonákra talán legjobb példa a fekete macska hagyományos babonája. Ha egy fontos megbeszélésre, vizsgára menet egy fekete macska halad át előttünk az úton, akkor azonnal „rosszat sejtünk”, kerülőt teszünk, bosszankodunk, rossz lelkiállapotban érkezünk meg. Akinek nem csak szerencse, de balszerencse hozó babonája is akad, jó, ha ezeket inkább „áthangolja”.

Balszerencse-babona finomhangolással

Ha efféle balszerencse-babonákban hiszünk, akkor célszerű egy kicsit megállni, elgondolkodni. A babona ugyanis nem biztos, hogy a végeredményt határozza meg, lehetséges, hogy csak figyelmeztető jel arra, hogy figyelnünk kell dolgokra. Egy állás-interjúra menet például nem a sikertelen beszélgetésről, hanem csak arról szólhat, hogy sokkal összeszedettebben, figyelmesebben, koncentráltabban legyük jelen, vagy egy üzleti tárgyalásnál figyeljünk az apró részletekre és buktatókra, ne azonnal döntsünk. Ha a babonát így használjuk, még segítőnk is lehet.

Szerencse babona, mint rituálé

A stressz levezetésére szolgáló apró kis rituálék egyáltalában nem új keletűek. A régi diákok a főtéri lovas szobor tökeit sikálták fényesre, ettől remélve jobb vizsga-eredményeket. Sok tininek van kabala állatkája, amelyet szorongatva sokkal könnyebben megy a lecke, a felelés. Menedzsereket ismerünk, akiknek külön „szerződést aláíró tolla” van, melyet csak azon alkalmakkal vesz elő, amikor alá kell írni valami fontosat. Ezek a kis tárgyak, apró, mágikus cselekedetek valóban segítenek, de nem misztikus módon.

 

A rituálénak 4 fontos szerepe van:
  1. levezeti a feszültséget
  2. segíti a koncentrálást, egy bizonyos tárgyhoz kötve a koncentrációs folyamatot. (A baba a kezemben van, akkor jól figyelek) 
  3.  sikerre predesztinál, mert hinni tudunk benne
  4. motivál, belső erőt ad
Célszerű olyan rituálékat kialakítanunk, melyek nem függnek erősen egy tárgytól, illetve az a tárgy alkalom adtán pótolható valamilyen módon. Például általában a pandák hoznak szerencsét és nem egy bizonyos plüss panda, vagy mindig van nálunk betét a vizsgázó tollhoz, esetleg általában a piros nyakkendőhöz kötjük az üzleti szerencsét és nem egy bizonyoshoz. A babona ugyanúgy működni fog, ugyanis az egész a fejükben dől el! 
   
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 15610 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x