A pénz világa - vagy világunk a pénz?
Címlap / Psziché / A pénz világa - vagy világunk a pénz?

Lukács Tünde

A pénz világa - vagy világunk a pénz?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-27

A pénz áll életünk középpontjában. A pénz az, amiért hajlandóak vagyunk mindent feláldozni. A szabadidőnket, a családunkat, az egészségünket, a baráti kapcsolatainkat. A mai világban mindenki a pénzről beszél. Akkor is, ha sok van, akkor is, ha nincs. Tényleg annyira fontos tényező életünkben a pénz?  

Gyakran járok könyvesboltba. Szinte nem múlik el olyan hét, hogy ne néznék szét kedvenc könyvesboltomban. Akkor is, ha nem vásárolok semmit.
Kedvenc sarkom a Pszichológia, az Életmód és az Ezotéria. Az utóbbit nézegetve feltűnt, hogy a vonzásról szóló rengeteg könyv mellett a legtöbb kiadvány a pénzről szól.

Hogyan válhatsz olyan „mágnessé” amely vonzza a pénzt? Hogy találod meg a benned rejlő gazdagságot? Bármerre néztem, csak pénz, pénz, pénz.

Fontos a pénz. Ebben egyetértek. De valóban csak erről kell, hogy szóljon minden? A könyvek többsége azt mutatja be, hogyan válj gazdaggá.
Több kliensem a kérdésre, mit szeretne elérni az életben, azt válaszolta: gazdag szeretnék lenni.

Na jó, de konkrétabban? Mit kezdenél a sok pénzzel? A válasz általában bizonytalan. Maguk sem tudják, miért akarnak gazdagságot, sok-sok pénzt. A beszélgetések során rájöttem valamire. Az emberek a pénztől a biztonságot, a halhatatlanságot várják. Úgy gondolják, ha van elég pénzük, semmi baj nem történhet velük, mert hatalmuk lesz minden és mindenki felett. Azt képzelik, nem betegszenek meg, nem érheti őket baleset, stb. Ez azonban téveszme. A pénz sem fog biztonságot adni azoknak, akik nem birtokolják belső biztonságérzetüket. Kívülről várják a biztonságot, amit sehol nem fognak meglelni.Egy dolog van, ami ellen a pénz soha nem lesz biztosíték: ez pedig a halál
. A halál ellen nem véd meg a világ összes gazdagsága sem. Láttam gazdag embert halálos betegségben szenvedni. Ami addig fontos szerepet játszott az életében, például a nagy ház, drága autó stb. egy csapásra értéktelenné vált. Nem érdekelte semmi, csak az életben maradás. Mindent feláldozott volna az életért.

A szülők gyermekeiket azzal a tanáccsal indítják el az életbe, hogy olyan szakmát tanuljanak, amiből jól meg lehet élni. Hogy olyan partnert válasszanak, aki megfelelő egzisztenciával rendelkezik, és gazdagságban élhetnek mellette.

A sok „jól kereső” szakma pedig termeli az infarktusban, stroke -ban, daganatban megbetegedők tömegét. Miért? Mert a legtöbb ember nem szereti, amit csinál. Napi 8-14 órában olyan tevékenységgel tölti idejét, amit valójában nem is akar csinálni. Ez pedig előbb-utóbb óhatatlanul előidézi a megbetegedéseket.

Nemrég testvéremmel beszélgetve arra terelődött a szó, hogy milyen iskolákat szeretnék még elvégezni. Gondoltam érdeklődik, ezek miért fontosak nekem, de az első kérdése ez volt: „Meg fog ez térülni valaha?”

Ismét megdöbbentem az anyagias világon. Soha nem jutott az eszembe, hogy a befektetett pénzből valaha megtérül-e valami. Ezeket a tanfolyamokat, iskolákat elsősorban magam miatt végzem. Nem a pénztárcám lesz ettől vastagabb, nem az anyagi gazdagságot várom tőlük, hanem én fejlődök, és leszek több lelkileg, szellemileg.

Nincsen autóm. Amikor ezt mondom valakinek, általában furcsán néznek rám. Hogyan lehet a mai világban autó nélkül élni? „Ennek még arra sem telik?”, gondolják ilyenkor. Szinte már rosszul érzem magam a tekintettek össztüzében.

Pedig volt autóm, de eladtam. Úgy gondoltam, azt a pénzt, amelyet havonta az autóra költenék, inkább könyvek vásárlására költöm. Így érzem jól magam. Az autó pedig nem hiányzik. Ha egyszer felállítod a fontossági sorrendet, jól átgondolva, lehet, hogy egészen más kerül az első helyre, mint ami most ott szerepel.

Gondolkodj el, mit jelent neked a pénz!

Ha kevés van belőle, vajon miért? Mennyi időt töltesz a pénz miatti aggodalommal? Mennyit koncentrálsz a hiányára?

 

Sokan fordulnak kéréssel az Égiekhez, Vezetőikhez, Istenhez stb, hogy segítsék ki őket szorult helyzetükből. Ne feledd el, hogy a kérés is a hiányra összpontosít. Azt kéred, ami nincs. Tehát a pénz hiányára figyelsz. Helyette köszönd meg, és adj hálát azért, amid van. Amíg nem tudunk hálásak lenni  a már meglévő dolgainkért, addig nem kapunk többet semmiből.

Sokszor a pénztelenségnek tudatalatti oka van.
Nem hisszük el, hogy megérdemeljük a gazdagságot. A gyermekek általában nem merik megengedni maguknak, hogy jobban éljenek, mint a szüleik. Vizsgáld meg az őseid történetét. Lehet, hogy generációkra visszamenőleg szegénységben éltek. Lehet, hogy valakinek a sorsát éled tudattalanul. Valakivel sorsközösséget vállaltál szeretetből, és elhatároztad, hogy te is nyomorogva fogod leélni az életed. Ha neki rossz volt, neked is az legyen.

Az is lehet, hogy nem jól határoztad meg a céljaidat, vágyaidat. Lehet, hogy más útra kellene lépned.

Túlléphetsz a korlátaidon, tudatalatti programjaidon. A megoldás legtöbbször ott van előtted.

Lehet, hogy nem egyik napról a másikra, lehet, hogy hetek, hónapok, vagy esetleg 1-2 év is szükséges hozzá. Ha felismered az életfeladatodat, ha megérted, hogy mindenért az életedben Te vagy a felelős, rálelsz arra az útra, amely a boldogsághoz és bőséghez vezet. Bármit jelentsen is ez számodra.
   
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5863 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x