Tényleg árulkodik az arcunk?
Címlap / Psziché / Tényleg árulkodik az arcunk?

Tényleg árulkodik az arcunk?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-29

Az első nyolc másodperc során eldől, hogy a másiknak bizalmat szavazunk, vagy ellenszenvesnek tartjuk. Elegendő megpillantanunk az arcát, és tudjuk, hogy kedvelni fogjuk, vagy sem. Vajon mi alapján hozunk ítéletet ilyen gyorsan?  

Születésünk óta olvassuk, és értelmezzük az arcokat, méghozzá a találkozások első másodperceiben. Mindannyian használunk olyan kifejezéseket, mint „nyílt tekintet”, „zord ábrázat”, „entellektüel”, „tökfej”, „őszintének tűnik”, vagy „sunyi alak”. Még az olyan tétova kijelentések is, mint a „nem tudom mi, de valami nagyon nem tetszik nekem ebben az emberben” valószínűleg összefüggésbe hozhatók az adott illető arcával.

Valamiért szimpatikus vagy!
A legtöbb információ, amely ilyen és ehhez hasonló kijelentésekre késztet bennünket, tudattalan. Az emberek négy perc alatt alkotják meg másokról alkotott véleményük 90 százalékát, és ennek 60-80 százalékát az arc, illetve a testbeszéd adja. Az első találkozás első másodperceiben már tudjuk, hogy az adott ember kedves, távolságtartó, agresszív, őszinte, vagy barátságos-e.
Pusztán azzal, hogy valaki arcába nézünk, meg tudjuk mondani, hogy az illető boldog, szomorú, bizonytalan, szégyenlős, nagylelkű, zárkózott, barátságos, gondos, megbízható, avagy fáradt-e. S az esetek többségében az első benyomásunk pontos lesz.
Ma már tudjuk, hogy az olyan ősrégi állítások, mint „Ne bízz abban, akinek túl közelülő szemei vannak!”, vagy „sötét pillantása van”, tényeken alapulnak.

Az arcunk sose hazudik
Kezdjük azzal, hogy megnézzük a formáját: kerek, négyszögletes, ovális, szív- vagy háromszög alakú? Természetesen nincs csak ilyen vagy csak olyan arcforma, a legtöbbünknek kevert formájú arca van, ami mutatja, hogy semmi sem csak fehér vagy fekete, minden ember összetett és sokrétű.
Évszázadok alatt a fiziognómusok - az arcvonásokkal foglalkozó szakértők - számos különböző módszert dolgoztak ki az arcok kategorizálására. Habár a nyugati fiziognómia a keletitől teljesen függetlenül fejlődött ki, mindkettő öt különböző típust – fa, tűz, víz, fém, föld – különböztet meg. Állítja Richard Webster: Arcolvasás mindenkinek című könyvében.


Az öt arcforma
1. A négyszögletes arcforma a magabiztos emberek sajátja, akik hatással vannak másokra, illetve jó vezetők. Praktikusak, határozottak és hatalmas akaraterővel rendelkeznek. Jellemzően sportosak.

2. A kerek arcú emberek társaságkedvelők, szociálisan érzékenyek, lelkesek és elfogadók. Élvezik az életet, és ami érdekli őket, azt hatalmas szenvedéllyel és energiával űzik.

3. A háromszögletű arcforma az álmodozók és gondolkodók sajátja. Gyakran találjuk őket kreativitást igénylő pozíciókban. A magabiztosság hiánya időnként hátráltatja őket saját előrehaladásukban.

4. Az ovális arcú emberek gondoskodók, jelentékenyek, szimpatikusak és empatikusak. Logikusak és képesek a problémákat minden oldalról megvizsgálni.

5. A kúp alakú arcot viselők intelligensek, kreatívak és vidámak. Tapintatosak és jól kijönnek másokkal, ugyanakkor nehezükre esik kiállni magukért.


A nyolc arcterület
Az arcolvasás tudománya részekre - 8 fő befolyási övezetre - tagolja az arcot, amelyeket szintén első pillantásra fel tudunk mérni a másik arcán. Ezek a benyomások határozzák meg az illetőhöz való további hozzáállásunkat.
  1. Homlok – Karrier: A homlok az egyén szakmai életéhez kapcsolható. A sima homlok annak jele, hogy tulajdonosa sikeres a munkájában.
  2. A két szemöldök közötti rész – Ambíció: Ha ez a rész keskeny, tulajdonosa társaságkedvelő, de nem túl ambiciózus. Minél szélesebb ez a rész, tulajdonosa annálkönnyelműbb, nagylelkűbb és megbocsátóbb.
  3. Közvetlenül a két szemöldök fölött – Család: Ennek a résznek az egyenletessége az otthont, a családi életet és a családtagok egymás közti szeretetét jelzi.
  4. A két szem külső csúcsa – Házasság: A szemek külső csúcsának deformáltsága mutatja mennyire sikeres, harmonikus és hosszú távú kapcsolatok várhatók.
  5. Az orca – Társadalom: Az orca arról árulkodik, hogy tulajdonosa milyen kapcsolatban áll a társadalommal és a barátokkal úgy általában. Ha az arccsontok tisztán kivehetők, a személyt erős és hosszú távú barátságok jellemzik.
  6. Az orr – Egészség, pénz és szerencse: A szemek közötti rész, amely az orrnyerget is magába foglalja, az egészséget jelöli. Amennyiben ez a rész széles, az egyén alapvetően jó egészségnek örvend.
  7. A száj és az orr közti rész – Jólét. Az áll – Otthon: A száj fölötti és alatti részek az egyén otthoniéletéhez kötődnek. Amennyiben ezek a felületek simák, úgy tulajdonosa egy stabil, kényelmes és boldog otthoni életet élvezhet.
  8. A homlok jobb és bal oldala – Utazás: Ezek a területek arról árulkodnak, hogy az ember mennyit utazik, és mennyit profitál más életstílusok és kultúrák megismeréséből.

 


Kate Winslet tipikus telt ajkai, széles homloka, széles állkapcsa
arra utal, hogy életét a praktikum és a helyes út választása határozza meg.Hajlamos lefelé nézni és jól megválogatja szavait. Az ilyenszemélyiség hajlik a szemkontaktusra, de csak pillanatokra nyílik meg.
 
 

 


Renée Zellweger határozott fülei, enyhén átlátszó bőre és prominens álla olyan típusú embert rejt, aki gyakran mosolyog,és arca sokat változik, amitől sokan idegesnek látják, pedig csupán könnyed és alkalmazkodó. Az ilyen típus kezdeményező, mély és gyengéd.

 

Magas homlok, felfelé ívelt szemöldök jellemzi Jamie Lee Curtist. Az ilyen típus annak ellenére, hogy a homlokát szinte folyamatosan ráncolja, állja a tekintetünket, és nem kényelmetlen számára, hogy a szemünkbe nézve beszélje.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 22323 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x