Sport, fokozatosság, rendszeresség - így vedd rá magad!
Címlap / Szépség-Egészség / Sport, fokozatosság, rendszeresség - így vedd rá magad!

Sport, fokozatosság, rendszeresség - így vedd rá magad!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-11-30

Testedzés következtében boldogsághormonok szabadulnak fel a testünkben (endorfinok). Minek következtében a mozgás közben és után elönti testünket egy meg nem magyarázhatatlan felüdítő boldogságos, jó érzet. 

Egyszerre szertefoszlik összes gondunk, másképpen látjuk a világot körülöttünk. Minden olyan szép és jó lesz. Jobban viseljük az életet.

Bizonyára Te is éreztél már ilyet?
Vagy talán még nem? Ha nem, akkor azt tanácsolom, hogy mihamarabb kezdj el egy Hozzád a legközelebb álló sportot űzni, hogy ezt a fergeteges, gyönyörű érzést Te is megtapasztalhasd.

Sokszor van, hogy nincs kedved edzésre menni már a napi munkád után. Sokszor megfordul a fejedben, hogy csak ma nem fogsz elmenni, majd holnaptól már szorgalmas leszel.Aki egyszer ráérez a sport adta gyönyörre és a boldogságra, az többé nem fogja mellékes, másodrangú dologként kezelni a sportot.
A teste már automatikusan jelezni fog, hogy szüksége van a mozgásra, menj és ajándékozd meg őt ezzel, mert hiszen azzal csak jobbá teszed a hétköznapjaidat.

HarmoNet tipp: Indul a nyári sportszezon - Így óvd meg ízületeid! >>

Ki már rendszeresen sportol, annak izmai, izületei és inai edzettebbek, erősebbek és hajlékonyabbak
, továbbá, azok kevésbé sérülékenyek, szemben azokkal szemben, kik inaktívak voltak eddig.

Legyél 20 – 30 – 40 – 50 – 60 , de akár 70 éves is, a mozgást soha nem késő elkezdened.

Rendszeresség: A sportmozgást rendszeresen kezdd el végezni. Vigyél rendszerességet életedbe ezzel is. Mint ahogyan mindennap bemész a munkahelyedre is, úgy szoktatsd Magad a heti 2 – 3 – 4 – 5... szeri edzéshez.

Fokozatosság: Ügyelj arra, hogy bármilyen terhelést, új dolgot, heti edzésszámot, távolságot, időt, ellenállást, mindig fokozatosan vezess be a sporttevékenységedbe, hogy a mozgás öröm, ne gyötrelem legyen számodra.

HarmoNet tipp: Korán kezdje a sportot a gyermek? >>

Ha már itt a jóidő, és úgyis legtöbben kifelé vágyunk már. A természet hívogat.


Legyünk minél többet kint a természetben, végezzük kint a napi teendőinket. Legyen az spotolás, kerti munka, főzés, olvasgatás, napon sütkérezés, próbáljunk meg minél több időt tölteni a szabadban. Szervezetünk meghálálja a törődést!

Zsemlye Zsanette
Képek: Piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4509 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x