Gyakran ismétlődő kérdések
Címlap / Szépség-Egészség / Gyakran ismétlődő kérdések

Dr. Csábi Bettina

Gyakran ismétlődő kérdések

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-25

Egy rendhagyó cikkre gondoltam, a benneteket leginkább foglalkoztató pár kérdéskörön mennénk végig. 

1.Pállné Barna Alexandra: „Az előtte-utána kép megjelentetése óta kaptam-hideget meleget. De pozitív, hogy a változást mindenki észrevette.”

BAJNOKOK tippje: Neked kell majd együtt élned magaddal, a testeddel, az egészségügyi problémáiddal. Ha hízol 5 kg-ot, a család a felelős érte, nem Te, aki nem vette a fáradtságot, hogy napi minimum 1 órát sétáljon, eddzen, és ne hízzon, hanem a család, mert miattuk kell enni. Átgondoltad? Szóval, ki a felelős a Te életedért? TE. CSAKIS TE. Mint ahogy az is rajtad múlik, ha átmész a vizsgán, eljössz edzésre. Ez az igazság, ha tetszik, ha nem. Miért van az, hogy egyiknek sikerül, a másiknak nem? A munkát nem irigylik, csak az eredményt-ez örök érvényű igazság. Jössz edzeni, betartod a tiszta étkezést, akkor is, ha fáradt vagy, akkor is, ha nincs kedved. Cikiznek? (Minek edzel ennyit? Honnan van időd erre?-) - Lehet! Néha tőlem is megkérdik, honnan van időm edzeni 3 gyerek mellett. Honnan? „Ha Te is felkelsz heti 3-szor hajnali 4-kor, nem TV-zel, neked is lesz rá időd”.
De Alexandra, a külsőddel, vitalitásoddal már nem piszkálnak, mondtam neked, ez csak addig lesz, amíg nem lesz energikus, erős kisugárzásod, nem leszel tele életerővel és kitartással, nem fordulnak meg utánad az utcán- és azután mindenki elhallgat, maximum a hátad mögött pusmognak, mert az erővel nem lehet szembeszállni. Hozz egy döntést, és tegyél rá nagy ívben, hogy ki mit mond, gondol, hogy mivel kínálnak meg „egy falattól nem lesz bajod” címén, és tedd azt, ami szerinted helyes!

2.Tünde: „A benti es kinti edzés váltogatása”

BAJNOKOK tippje: „Ha mindig azonos jellegű mozgást végzel, az ugyanolyan módon terheli az ízületeket, szalagokat, izmokat. Elvileg 6 hetente kellene váltogatni az edzésprogramot a folyamatos fejlődés biztosítása érdekében úgy, hogy az alapgyakorlatok azért maradnak. Nálam soha nincs 2 azonos edzés, csak ha szint felmérőzünk. A fizikai dolgokon túllépve pedig a mentális részt ha elővesszük: jóval könnyebb elkerüli a túledzettségi tüneteket (ami ellentétben a közhiedelemmel nem csak fizikai tünetegyüttes), ha váltogatjuk a kinti és benti edzéseket. DE még ezeken belül is érdemes a helyszíneket váltogatni.

3. Mónika: „Még mindig ez a fránya kötényháj, sajnos 3 gyerkőc után elég nehéz ledolgozni”

BAJNOKOK tippje:
Kovács Anett étrendje - ő volt az, akinek a plasztikai sebész azt mondta, a kötényhájat csak szikével lehet eltávolítani. Az ajánlása ott van a fotóalbumban, 2 hónap alatt -7 cm onnan. Tiszta táplálkozás+rendesen, szakszerűen összeállított edzés.


4. Gabi: „A fogyasztószalonban azt ígérik, csak a combomról fogyasztanak le.”

BAJNOKOK tippje: Ha ténylegesen meglenne a következménye annak, mit reklámozunk, nemcsak szabályozás szinten, akkor ilyent nem reklámoznának. Maradjunk ennyiben. Lokális zsírégetés nincs. A súlycsökkenés képlete egyszerű: kevesebb energiát vigyél be, mint elfogyasztasz. Mindenkinek más és más a szép. Egy biztos, ha csak fogyókúrázol, vagy kizárólag kis intenzitású, hosszú edzéseket végzel, esztétikailag nem kapod meg azt az eredményt, amire vágsz.

5. Évi: „Mi a legjobb mozgás, amit otthon el lehet végezni? Előre is köszönöm a választ!”

BAJNOKOK tippje: Abból indulok ki, hogy hányféle ember van csak néhány szempont szerint rangsorolva:

- Akik valamilyen betegségben szenvednek (van IR, cukorbeteg, pajzsmirigy, migrén, gerincbeteg, szívbeteg) és nem tudnak részt venni általános edzéseken emiatt, vagy egyáltalán nem tudnak edzeni-hozzáteszem, orvosi felügyelet nincs, és tapasztalat, nem tudományos vizsgálat az elért eredményeik

- nagy túlsúllyal rendelkezők (mert nem tudják követni általában mások edzését), vagy utolsó 5 kg-mal küszködők,

- vezető beosztású emberek (rövid idő maximális eredmény az elvük, itt megkapják), vagy fizikai munkát végzők,

- sportolók keresztedzésként (fitness versenyre készülők, karatés, futók, kézilabdás van)
- napi életritmus.

Ez egy rövid vázlat, csak belekezdtem, miket kell figyelembe venni a sok más aspektus mellett. Összegzés: nem lehet általános edzésterveket adni háttéranyag nélkül.
Ha bármi egyéb foglalkoztat, írjátok meg nyugodtan, igyekszem válaszolni rájuk.

Legyetek bajnokok a mindennapokban!


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2601 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x