Kerüld el a jojó effektust!
Címlap / Szépség-Egészség / Kerüld el a jojó effektust!

Dr. Csábi Bettina

Kerüld el a jojó effektust!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-30

Nők több mint felénél visszatérő problémát jelentett az egészséges életmód élethosszig tartó kitartó követése. Nálad is gondot jelent? Elérted a célodat végre, kifújhatod magadat. Mi a legtöbb ember első reakciója? Elértem, amit akartam-nem kell szinten tartás, tudok én figyelni magamra. Valójában mikre kell odafigyelni, hogy élvezd életed végéig az egészséges életed?  

A teendőid címszavakban:

- A fehérje mennyiséget magasan kell tartanod továbbra is.

- Alacsony és közepes glikémiás indexű szénhidrátokkal emeld a szénhidrát beviteledet, kb 20-30 g-mal.

- Ne reggelire fogyaszd a legtöbb szénhidrátot, mert rossz az inzulinérzékenységünk. Ha szemfüles vagy, rá is jöttél, miért nem állja meg helyét a „reggelizz úgy, mint egy király” mondás
- Vacsorára se egyél túl sok a szénhidrátot, egy kivétel: ha edzettél. Ilyenkor gyakorlatilag alig raktározódik el a bevitt szénhidrát. De ekkor is ésszerű mértékkel!

- Kb. 1 hónap vége felé kicsit csökkentened kell a fehérjét. Azt tudnod kell, hogy a szénhidrát vizet köt meg, tehát kb. 1kg ingadozás még normális. Annál több ne legyen!

- Sokan beleesnek abba a csapdába, ha már lazítanak, az edzéseken sem teszik oda magukat, kvázi eszik ugyanazt a rosszat, mint előtte és tessék-lássék módon edzenek. Pedig rengeteg munkájuk van benne abban, hogy erősebbek legyenek, jobb legyen az állóképességük, és sorolhatnám. Tehát élik korábbi életüket, és csodálkoznak, nahát, az eredmény is ugyanaz marad? Pedig hidd el, ha nem a neked való mozgásformát választod, ez vár rád is.

De tartsál meg ésszerű határt azért, ha nem stressz levezetésére használod az edzést.


Ami csak felszínes félmegoldás:

- mérlegelés
- edzéssel kapcsolatos könyvek, magazinok, videók
- lazább edzések, amik nem igazi kihívások, de mégis edzés

Ez a visszatérő a bukás és feladás biztos receptje. Miért? a mérleg nem megoldás, mivel az izom nehezebb, mint a zsír. Tehát lehet, hogy a kg marad, de a testzsírszázalékod változik. Az edzéssel kapcsolatos magazinokból kevés a hiteles forrás. Nézd már meg, ki írja! Újságíró, vagy 1 versenyes fitness versenyző, ne adj úristen egy anyuka, aki lefogyott, elvégzett egy gyorstalpalót és osztogatja a tanácsait úgy, hogy a netről kell levenni képeket , mert magával nem tud reklámozni?

 
 
Lazább edzések- nos, még egy versenyfelkészülésnek is vannak szakaszai, amit pihenő követ, sőt egy héten belül is vannak regeneráló edzések-ha az edződ érti a dolgát. De ez nem azt jelenti, hogy idáig jó kemény edzésekkel felépítettél valamit, aztán pihenhetsz, mert vagy fejlődsz, vagy visszafejlődsz.

És miért törvényszerű ez?


Mert ezek átmeneti, felszínes félmegoldások. Ne a könnyebb utat keresgéld, az nincs- olyan rendszert kövess, ami szakemberek által összeállított, következetes és hatékony. Élethossziglan. Ismerd az elveit, és kövesd! Élethossziglan.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5687 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x