Ezért ne akarj senkit meghódítani
Címlap / Te+Én+Szex / Ezért ne akarj senkit meghódítani

Ezért ne akarj senkit meghódítani

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A női mesterkedés mögött általában az apánk szeretetéért folyó harc és küzdelem áll. Tévútra visz pedig, csak azt érjük el vele, hogy viselkedésünkért szeretnek, nem önmagunkért.  

Meg kell hódítanom! Meg kell szerettetnem magam, kedveskednem kell, hogy szeressenek! A legjobb arcomat kell mutatnom, és akkor majd örökkön örökké szeretni fog az én Hercegem!

Ismerősek ezek a gondolatok? A legtöbb nő – talán azért, mert kislány korában megtanulta, hogy édesapja szeretetét kedveskedéssel odaadó figyelemmel és elfogadással éri el – ugyanezt a magatartásmintát viszi át kapcsolataiba is. Sok fiatal lány ezért válik könnyű prédává a fiúk, férfiak számára. A női mesterkedések azonban sem a férfit, sem a nő nem teszik maradéktalanul boldoggá. Miért nem?

Engem szeret?

A legtöbb nő, aki a hódításon, a mesterkedésen gondolkodik, azzal szembesül, hogy nem őt magát szeretik, hanem a viselkedését. Sikerült ugyan látszólag nélkülözhetetlenné tennie magát a kiválasztott férfi számára, de ez nem szerelem. Hiába virtuóza a lepedőnek, mestere a konyhaművészeteknek, a legodaadóbb hitves, nem alakul ki, nem tatható fenn a szerelem. A lelke mélyén magára hagyott kislány nem hagy időt arra, hogy önmagáért szeresse őt a férfi.



Dr. Barbara De Angelis kapcsolatterapeuta így vélekedik az ilyen szerelmekről:

Az így gondolkodó nő az agyában keres egy képet arról, hogy szerinte milyen a jó kapcsolat, majd keres egy férfit és tulajdonképpen az ő aktív részvétele nélkül igyekszik létrehozni a kapcsolatot. Mintha azt mondaná a férfinak: „Te csak legyél velem minden nap, én majd gondot viselek a kapcsolatunk érzelmi részére. Romantikus hangulatot teremtek, megszervezem a programokat, mindent elintézek, neked csak annyi a dolgod, hogy velem legyél.”

Az ilyen szemléletnek a terapeuta szerint az a legnagyobb veszélye, hogy a végén saját magunkkal folytatunk így kapcsolatot. Könnyen azt hihetjük, hogy a kapcsolat a két fél közös erőfeszítésének eredménye, pedig valójában magánszámról van szó, ahol az illető férfi ül a nézőtér legelső sorában.

A férfi irányító szerepe

A kapcsolatban sok nő annyira szeretne szeretetet kicsikarni a párjától, hogy szexuális, kommunikációs, érzelmi, kreatív és társas kapcsolati ürességük kitöltésére teljesen önállóan tesznek kísérletet, meglepően jó eredménnyel. Az égadta világon minden dolgot, ami ezekre a területeire tartozik közös életüknek, megpróbálnak uralni. Kiteszik a lelküket, és a lustácska férfi még egy ideig örül is neki.

Ám eljön a pillanat, amikor papucsférjnek fogja magát érezni amellett a multifunkcionális házi-és szexistennő mellett, akivé kedvese változott. A nő mérgelődik, hogy a férfi semmiből nem veszi ki a részét, a férfi pedig elégedetlen azzal, hogy neki nem osztanak lapokat és a kapcsolat szakításhoz vezet.

A férfi érzelmi fejlődése

A férfiaknak szüksége van az érzelmi fejlődésük során arra, hogy megtanulják ezeket az érzelmi űröket betölteni. Az a nő tehát, aki mindent maga akar csinálni, meggátolja a férfit az érzelmi fejlődésben. Ez az oka annak, hogy rengeteg érzelmi fejlődésében megrekedt boldogtalan férfi van, és érzelmileg elnyomó típusú nő. Mindketten boldogtalanok, mégis tökéletes bizonyossággal találnak egymásra, hogy közösen folytassák játszmáikat.

Nálunk minden nagyszerű!
Az ilyen kapcsolatok periodikusan változnak. Néha úgy tűnik, hogy minden rendben van, máskor pedig végtelen üresség hatja át a mindennapokat. Az ok, hogy a kapcsolat dinamizmusa nem kétirányú, nem tudják kiegyensúlyozni egymást a kapcsolatban részt vevő felek. A látszat gyakran évekig csal. Az ilyen kapcsolatban gyakran kevés az elszánás a változtatásra. A kapcsolatterapeuta azonban segíthet. 

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 3023 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x