Érintés a párkapcsolatban. Öröm lesz Valentin vagy üröm?...
Címlap / Te+Én+Szex / Érintés a párkapcsolatban. Öröm lesz Valentin vagy üröm?

Érintés a párkapcsolatban. Öröm lesz Valentin vagy üröm?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-05

Mindannyian sóvárgunk az után, hogy szeressünk és szeretve legyünk, gyakran mégsem tudjuk kifejezni érzéseinket. Jószándékunk ellenére is lehet csupa zűrzavar a szerelmi életünk. Nem egyedül érkezünk ugyanis a szerelem paradicsomába...  

Magunkkal hozzuk neveltetésünkön keresztül szüleink hitrendszereit arról, mit gondolunk másokról, hogyan viselkedünk konfliktushelyzetekben és hogyan viszonyulunk a testi közelséghez. Ahogy minket szerettek, az lesz a kiindulópontja a szerelmi életünknek. Érzelmi mintáink feltérképezése és az érintés újratanulása kulcsot adhat a mély és szeretetteljes szerelemhez, a kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolat kialakításához.

Az alábbi példa segít megvilágítani azokat a rejtett történéseket, amelyek gyakran nem is vagyunk tudatosak, mégis nagymértékben befolyásolják kapcsolataink minőségét, eseményeit, hőfokát.

Zoltán rengeteget dolgozik, beosztottjai jól teljesítenek, de a felelősség sokszor kimeríti. A határidők betartása és az ügyfelek igényeinek kielégítése türelmetlenné és frusztrálttá teszi. Piroska is dolgozik, sok feszültséggel telnek a mindennapjai. Megfelelni a főnökének, és a férfi kollégákkal a versenyben bizonyítani, otthon vezetni a háztartást, nem csoda, hogy néha még arra is félve gondol, mi lenne, ha még gyerekek is szaladgálnának körülötte...

Milyen állapotok fogadják Zoltánt, amikor hazaér?

Zoltán fáradtan toppan a lakásba, alig várja, hogy megpihenjen és karjába zárja Piroskát. Zsebében ott az ajándék, amit most nem felejtett el... Piroska magába fordulva ül az ágyon, a szobában rendetlenség, és az étel odakozmált szaga terjeng a lakásban... Zoltán lebénulva néz, kérdez és nem ért semmit... Piros duzzog, majd hangosabban duzzog, aztán jön a kiabálás és csapkodás. Végül a közös frusztráció kitör és egymáson vezetik le a feszültséget. Szerencsés esetben előkerül a Valentin napi ajándék, rosszabb esetben halmozódnak az egymás fejéhez vágott bántó szavak, hogy aztán véglegesen elhallgassanak.Egymás megértése-megérintése

Nem egyedül érkezünk a szerelem paradicsomába. Magunkkal hozzuk neveltetésünkön keresztül szüleink hitrendszereit arról, mit gondolunk másokról, hogyan viselkedünk konfliktushelyzetekben és hogyan viszonyulunk a testi közelséghez.

Ahogy minket szerettek, az lesz a kiindulópontja a szerelmi életünknek. Ez alatt érthetjük a korai kötődés kialakulását vagy hiányát, a gyermekkori és iskolai tapasztalatokat is. Hiszen akit nem hallgattak meg, hogyan tudna odafigyelni másokra? Akihez nem jutottak el kedves és bátorító mondatok, nem lesz képes mások felé kifejezni érzelmeit szavakkal. A hangok az illatokhoz hasonlóan az első üzenetek, melyek biztonságot keltenek bennünk, hogy a további lépéseket bátran megtegyük.

Független párkapcsolat?

Piroska szeretne megfelelni egy képnek, amit a szívében hordoz a kellemes Valentin-napról. A fehérneműt megvette, már rajta is van. Az ételkészítésnél a szakácskönyv előírásai szerint járt el, de senki nem tanította meg arra, hogy néha az étel hamarabb elkészül, mint a smink és akkor bizony odaég. Fáradtságában nem jut eszébe, hogy szépen felöltözhetne és humorral kezelve a helyzetet, vendéglőbe hívja kedvesét.

Zoltán felidézi a hasonló emlékeket a morcos nőkről, és rettegve a könnyektől és a kudarctól emelt hangon kitölti a frusztrációját az asszonyon....

Intimitás és találkozás

Minden ember a szeretetre vágyik, és arra, hogy ezt megtapasztalja. Ahhoz azonban, hogy ebben részünk legyen, előbb nekünk kell szeretni, és tudatosnak lenni abban, mit is jelent számunkra a szeretet. Erre akkor nyílik lehetőség, ha szembenézünk azokkal a régi emlékeinkkel, melyek megakadályozzák, hogy a jelenlegi kapcsolatunkat harmonikusan éljük meg. Érdemes függetlenné válnunk érzéseinkben és gondolatainkban egyaránt azoktól a terhektől, melyek még mindig nyomasztanak.

Előfordult már, hogy összerezzentünk, amikor megérintett kedvesünk? Döbbenten tapasztaltuk, hogy szeretnénk valamit és mégis taszít?

 

Ilyenkor az izmaink emlékeznek azokra
az érintésekre, melyeket mi már nagyon szeretnénk elfelejteni. Amikor ezek felbukkannak (sokszor olyankor, amikor egyáltalán nem számítunk rájuk), képesek hatalmas károkat okozni a környezetünkben. Megbántunk olyan embert, akihez kedvesek akarunk lenni, megakadnak szavak, melyek örömet fejeznének ki. A MET-kezelések során meglepő összefüggések tapasztalhatók mellékesnek tűnő történetek és az önkifejezés korlátoltsága között.

Lehetőségeink a testi szerelem szabadságához

A testi kapcsolat páratlan élmény, az emberi kapcsolatokban egy csodálatos kifejezési lehetősége érzéseinknek. Fontos ezért, hogy traumatikus emlékeinket szakember segítségével feldolgozzuk annak érdekében, hogy ne akadályozzanak minket a szabad önkifejezésben.

Amikor függetlenítjük magunkat régi sérelmeinktől, akkor lesz lehetőségünk arra, hogy ténylegesen a szerelem felé forduljunk. Amikor kedvesünk fáradt, morcos és ideges mosolyogjunk rá, és közben tudatosítsuk, hogy rossz kedve nem nekünk szól. Emlékezzünk arra, hogy mi esik jól neki, és abban a formában fejezzük ki felé, függetlenül attól hogy milyenek a reakciói! Meglátjuk, az érintés csodákra képes, és néhány pillanat múlva segítségünkre lesz abban, hogy valójában két szerelmes találkozzon, anélkül, hogy mozdulataikban visszaköszönne mindkettőjük családi és szociális múltja, fájdalma...
  
Kép: PIRO4D / Pixabay
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 6056 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x