A tudatos párkapcsolat 10 aranyszabálya
Címlap / Te+Én+Szex / A tudatos párkapcsolat 10 aranyszabálya

Gelsei Bernadett

A tudatos párkapcsolat 10 aranyszabálya

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-04

Cikkemben összeszedtem azt a tíz aranyszabályt, amely boldoggá, kiegyensúlyozottá és harmonikussá teheti a párkapcsolatodat. Természetesen ehhez az szükséges, hogy mindkét fél betartsa őket.  

1. Megegyezzünk abban, hogy egymásnak támogatást nyújtunk, és igyekszünk elkerülni azt, hogy fájdalmat okozzunk egymásnak. A kapcsolatunk oltalmazó, támogató.

2. Nem hozunk döntéseket anélkül, hogy a másikkal előtte azt nem egyeztettük volna le. Kapcsolatunk átgondolt, megbeszélt döntéseken alapszik.

3. Az időnként előforduló düh, veszekedés és indulat, amit egymásból váltunk ki, elkerülhetetlen, azonban nem engedjük meg azt, hogy ezek az indulatok szándékos fizikai vagy verbális bántásokban testek öltsenek. Abban hiszünk, hogy az indulatoknak helye van a kapcsolatban, de romboló hatása ellen úgy lépünk fel, hogy egy konkrét szimbólummal vagy szóval megállítjuk azt. Kapcsolatunkban az indulatainkat kontroll alatt tartjuk.

4. Megegyezünk abban, hogy egymást nem minősítjük, nem ítélkezünk, nem teszünk kísérletet a másik megváltoztatására. Nem tesszük nevetségessé a másikat, illetve nem félemlítjük és fenyegetjük meg, azért hogy úgy viselkedjen, hogy nekünk tetsszen. Kapcsolatunk a kölcsönös elfogadáson és tiszteleten alapul.

5. Megegyezünk abban, hogy semmilyen módon nem követelőzünk egymással szemben. Azaz nem hozzuk egymást olyan helyzetbe a megfélemlítés, rákényszerítés és a büntetés eszközével, hogy akarata ellen cselekedjen. Nem kényszerítjük ki a másikból a saját akaratunkat. Kapcsolatunkban önállóak, egyenrangúak és szabadak vagyunk.


6. Szeretetünk kifejezésére használjuk egymás szeretetnyelvét. Tudatosan figyelünk arra, hogy a szeretetünket folyamatosan kifejezzük és megjelenítsük a másik számára, azon a módon, ahogyan ő azt leginkább igényeli. Kapcsolatunkat a szeretet kifejezése, kimutatása valamint az érzelmi törődés jellemzi.

7. Rendszeresen átbeszéljük a kapcsolati evidenciákat (erkölcsi, morális egyéb szabályok, egyezségek), amelyekben még a kapcsolatunk kezdetén megegyeztünk. Elköteleződésünk a kapcsolatunkba folyamatosan megújuló.

8. Megegyezünk abban, hogy a folyamatos érzelmek és vonzalom fenntartása érdekében új szokásokat, új helyzeteket alakítunk ki, mielőtt még ellaposodna az. Kapcsolatunkat a vonzalom és mély érzelmek jellemzik.

9. Megegyezünk abban, hogy mindig elegendő időt biztosítunk egymás számára, amikor is osztatlan figyelmet adunk egymásnak. Az “én, te, mi” harmonikus egység fenntartására törekszünk, ezért mindent megteszünk, hogy egyenlő mértékben legyen saját magunkra szánt időnk “énidőnk” is a kapcsolatunkon belül. Kapcsolatunk figyelmes és türelmes.

10. Megegyezünk abban, hogy kommunikációnkat az őszinteség jellemzi - legyen az akár az érzelmeinkre, múltra, jelenre, vagy jövőre vonatkozó. Nem hagyjuk, hogy téves, nem valós benyomás alakuljon ki egymás gondolatairól, érzéseiről, szokásairól, kedvteléseiről, személyes élettörténetéről, napi tevékenységeiről, valamint jövőre vonatkozó terveiről. Mindent megteszünk, hogy ne tartsunk vissza szándékosan olyan információkat egymás elől, melyek saját személyükre vonatkoznak, és ezáltal kihatnak a kapcsolatunkra. Kapcsolatunkat a teljeskörű őszinteség jellemzi.

 
 
A fent említett 10 pontot, akár mint egy szerződést érdemes értelmezni, kinyomtatni, aláírni. Azok a párok akik, krízisen estek át, megújítanák kapcsolatukat, ezekkel a pontokkal újraértelmezhetik párkapcsolatukat és elköteleződésüket.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 25737 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x