Karmaváltás és autizmus: megérte-e az Indiában töltött...
Címlap / Utazás / Karmaváltás és autizmus: megérte-e az Indiában töltött idő?

>

Karmaváltás és autizmus: megérte-e az Indiában töltött idő?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-12

Azért vágtam neki Indiának három gyermekemmel, hogy egy ottani guru meggyógyítsa a két nagyobbat. Hogyan éltük meg a mindennapokat? Használt-e a kezelés? Elmesélem.  


A lakóparkban, ahol lakást béreltünk, az ötödik emeleten, pont a velünk szembeni épületen majmok laktak. Hajnalban keltek, mentek a dolgukra (szemétben turkálni, ennivalót és csecsebecsét lopkodni), majd szürkület előtt valamivel nyugovóra tértek. Önfeledten játszadoztak, lökdösődtek, kurkásztak és veszekedtek az alig 20 cm széles párkányon. Hajnalonként mindenféle egzotikus madár buja énekére ébredtünk, a gyerekek megtanulták a sas hangját utánozva behívni a hímeket a teraszunkra, műanyag karácsonyfadíszekkel "etették" a majmokat, és imádták az erkélyünkre beköltözött, Pakesz névre hallgató patkányt. Az udvaron pálmafára másztak és esténként elemlámpával kobrákat kerestek a helyi gyerekekkel, miközben a fejük felett denevérek és földikutyák repkedtek.


Sajnos a furcsa viselkedésünk miatt nemigen sikerült fél év alatt beilleszkednünk ebbe az agyonszabályozott, roppant képmutató társadalomba. Bár az általam eddig külföldön megismert indiaiak mind nagyon szimpatikusak és vendégszeretők voltak, azok az emberek, akikkel Bangalore-ban találkoztunk, mereven elzárkóztak előlünk. Nem elég, hogy európaiak és fehérek vagyunk, de nőként egyedül szégyen ott élni, nemhogy három egész más elvek szerint nevelt (tehát neveletlen) gyerekkel, melyek közül kettő a mi sztenderdünk szerint is különösen viselkedik. Mégis akadtak jólelkű, szívből segíteni akaró emberek itt is, mint mindenhol, akikre számíthattam a bajban.

Az indiai mentalitás nem értékeli az egyéniséget, egyediséget, hiszen „anyós-uralom” van a három generációs nagycsaládokban, így legjobb, ha már kiskorban csírájában elfojtják az egyén próbálkozásait. Emiatt a felelősségvállalást nem tanítják meg a gyerekeknek, amikor egy szomszéd a szemem láttára törte el a fiam játék markolóját, és kedvesen felelősségre vontam, teljes természetességgel a szemembe hazudott, hogy nem ő volt. Az anyukája rezzenéstelen arccal állt mögötte.

A legkisebb gondnál (ami számomra nem is az, pl. „Auntie, Kende rálépett a fűre, Karsa felmászott a fára, a virágok közé rúgta a labdát!), a gyerekek rohannak a felnőttekhez árulkodni, akik rögtön közbeavatkoznak. Ezt az én gyerekeim is roppant visszataszítónak találták. Valamint azt is, hogy a „nem” nem létezik, helyette „holnap” a válasz. Kis időbe beletelt, mire megértettük, a „holnap” azt jelenti, „soha”.

A felnőttek olyannyira beleszólnak a gyerekek dolgába, hogy mindenki gyerekét sajátjukként kezelik, azaz mindenki, mégy egy riksa vezető vagy egy járókelő is megengedi magának, hogy nevelgesse az az arra járók gyerekét. Így fordulhatott elő, hogy a lakópark egyik kertésze megverte a fiaimat, akik ártatlanul öntözgették a növényeket. Amikor jelentettem az esetet a ház menedzserének, az annyit válaszolt, hogy a gyerekeimet meg kell nevelnem. Egyszerűen nem értette, hogy nem nevelési hiba a furcsa viselkedésük.


Végül rá kellett jöjjek, nem fognak mellém állni, pont azért mert egyedül nőként szégyen vagyok (a lakópark egy koncertjén mindenkit kávéval kínáltak, amikor a pincér hozzám ért, rászólt a szervező, hogy nekem ne adjon).

A következő elpáholásnál magam kaptam el a kertész grabancát jobb kézzel és fenyegettem ballal! Ettől kezdve nem merte bántani a gyerekeimet.

Négy hónapig kitartóan jártunk a templomba és minden előírást betartottunk. Amikor ezután sem láttam a pozitív változást, sőt inkább romlani látszott Kende állapota, aki gyerekeim közül a legkevésbé tolerálja jól a változást, számon kértem ezt a gurun. Megoldás helyett azt felelte, ha nem vagyok elégedett, távozhatok és visszafizeti a pénzemet. Így végül a „talált pénzből” míg letelt a lakás felmondási ideje, utazgattunk Indiában és a környező országokban.


A gyógyítás ugyan nem sikerült, mégsem volt az út sikertelen. Hihetetlen kalandban volt részünk. Egy teljesen más világba csöppenve megtanultunk ehhez alkalmazkodva egzotikus hétköznapokat élni, problémamegoldóképességem kiélezett helyzetben gyakorlatias túlélési stratégiákat tanított a gyerekeknek, akik a hindu isteneket és a megvilágosodást mindennapos témaként emlegetik.

Világot láttunk és a gyerekek (még a megkésett beszédfejlődésű Kende is!) felszedtek nem kevés angoltudást, alkudozási jártasságot és egy egészen másfajta viselkedéskultúrát. Megtanultuk, hogy amitől messziről nézve félünk talán, közelről korántsem oly ijesztő, és ha még közelebb megyünk hozzá, meg is szelídül. És talán karmaváltás is volt, legalábbis nekem, mert kiderült, hogy szeretek írn. Blogot írtam mindvégig, és sok pozitív visszajelzést kaptam.

 
 
Ha az ember tudatosan nehéz helyzetbe hozza önmagát, önként besűrűsítve vállal egy karmikusan kötelező nehézséget, az jellemformáló. Utána itthon már minden könnyebbnek tűnik, örülünk a csapból folyó hideg-meleg iható víznek, a tisztaságnak, a hűvösnek, az ízeknek, a biztonságosan járható utaknak, nőként a szabadságnak.
Én magam kiléptem a komfortzónámból, és ez nemcsak megerősített önmagamban, saját erőmben és hitemben, de meg is fiatalított. Újra úgy éreztem magam, mint 20 évesen, amikor minden lehetséges még, és az univerzum támogat, mert merek élni.

Az útnak nincs vége, bár hazajöttünk, a gyerekek újra iskolába járnak, én meg folytatom szüntelen megoldáskeresésemet, pedig a szívemmel legbelül tudom, hogy ők így teljesek és tökéletesek, ebbe a világba beilleszkedni mégis kötelességem segíteni őket.

Most épp egy Indiában megismert másik guru távirányításával tanulok a testemből kilépve a gyerekeim testébe belépni, és úgy rendet tenni az autisták esetében testből kiszorult én-részek között.
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4731 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x