NINCS RÁ IDŐM, avagy mennyit és hogyan eddzél?
Címlap / Szépség-Egészség / NINCS RÁ IDŐM, avagy mennyit és hogyan eddzél?

Dr. Csábi Bettina

NINCS RÁ IDŐM, avagy mennyit és hogyan eddzél?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-01

Vége a húsvétnak, most azonnal bomba formába kell kerülnöm! Vagy jó vagyok, ahogy vagyok, mert mindenhonnan az ömlik, hogy "FOGADD EL MAGAD!"? Mielőtt még elbizonytalanodnál, és belesüllyednél a kényelmes lustaságba, gondolkodj el pár dolgon! Én példának okáért miért fogadjam el magam? Amikor folyamatosan fejleszthetem, képezhetem magam. Meddig jutottam volna el ezzel a személetmóddal? 

Nem lenne tele a nappalim serlegekkel, övekkel, érmekkel, és hozzájuk kapcsolódó élményekkel, nem lenne a zsebembe sem az edzői képesítésem, sem a jogi szakvizsgám.
Én még 90 évesen is akarok futni, edzést tartani, és tanulni, dolgozni-mert élvezem. És mert példát mutatok vele- a gyerekeimnek, mert ezt látták itthon. A sport akaraterőre tanít, ami a mindennapi életben is kamatozik. „Jó pap holtig tanul”- ha Te inkább ezzel az örökérvényű igazsággal értesz egyet, akkor tarts velem!


 

Első lépés, hogy megszabadulj a kifogásodtól és a lelkiismeretfurdálástól.

Edzés terén a világ leggyakoribb kifogása: NINCS RÁ IDŐM”- avagy mennyit és hogyan eddzél?

Aki versenyezni akar, annak nyilván napi szinten több órát. Aki nem, de szeretne jó alakot, annak véleményem- és saját tapasztalatom alapján -napi 25 perc elég. Családosként neked, pláne, ha dolgozol is mellette, nincs időd arra, hogy órákat tréningezz. De nem is kell. Az ember életében vannak más dolgok is. Munka, család, a mozgás azért kell, hogy mindvégig egészséges, fitt, energiával teli maradj. Igen, én a terhességeimet is végigedzettem (gondolom, a lenti képen, amin 6 hónapos ikerterhes vagyok, látszik is), és soha nem tennék másként. Nem vizesedtem, nem voltak hangulatingadozásaim, az orvosaim javasolták is. Ha sokat dolgozol, belebolondulsz, ha nem tudod levezetni a feszültséget. Azt viszont tudomásul kell venned, hogy a napi 25 perc-amit én 8 hónapig teszteltem, és nagyjából ugyanúgy néztem ki, mint most, hogy többet edzek- az EDZÉS. Nagy betűvel, csupa nagy betűvel. Tehát mi az, ami NEM EDZÉS? A tinglitangli, izmokat nem megfelelő intenzitással megmozgató „szuper jól éreztem magam, jól szórakoztunk” edzés. Az izmok határozzák meg formádat, tehát ha jó alakot akarsz, akkor elsődlegesen az izomzatodon kell javítanod. Ha több rajtad az izom, gyorsabb az anyagcseréd, annál több kalóriát tudsz napi szinten elégetni. És ne feledkezz meg arról, hogy mikor végre lefogysz, akkor nem egy sovány, plöttyedt test bukkan elő. Valójában igazolásod van, nem időhiányod. Úgyhogy 180 fokos fordulat, mert nyakadon a jó idő! Lekerül lassan a kabát, most kezdd formába hozni magadat!
Csak nézd meg a sikeres embereket, akik reggeltől estig dolgoznak! Idejük nekik sincs- DE CSINÁLNAK."A GYEREK MIATT NEM TUDOM MEGOLDANI"- nekem 3 van, és csinálok lehetőséget. Edz otthon! A másik dolog, amivel le kell számolnod a kezdet kezdetén, az a mások véleménye miatti lelkiismeretfurdalás. Honnan van időd 3 gyerek mellett edzeni?" -számtalanszor kapom meg szemrehányóan. Azt, hogy kétnaponta 4-kor kelek, nem nézik, vagy, hogy nem tévézek, nem számít. De a napi 40 perc edzésem, az igen. Csak az tud adni feltöltődést, aki maga is töltődik. A gyerekekhez kell az energia, és nem attól a napi 1 órától lesz valaki jó anya, amit edzéssel tölt. Az együttlétek minősége számít a gyerekkel, nem a mennyisége-szerintem. És mikor megkérdezem, kit szeretnek legjobban, és azt mondják, egymást és engem, az SZÁMÍT.

"NINCS RÁ PÉNZEM!"- akkor vállalj plusz munkát, vagy ne költs cigire, édességre! A ruhatárad meghálálja majd, hogy nem kell megint egy számmal nagyobb ruhákat vásárolni nyárra. De egy futócipő azt hiszem, megoldható mindenki számára.

„MIT SZÓLNAK MÁSOK?”- neked kell majd együtt élned magaddal, a testeddel, az egészségügyi problémáiddal. Ha hízol 5 kg-ot, a család a felelős érte, nem Te, aki nem vette a fáradtságot, hogy napi minimum 1 órát sétáljon, eddzen, és ne hízzon, hanem a család, mert miattuk kell enni. Átgondoltad? Szóval, ki a felelős a Te életedért? TE. CSAKIS TE. Mint ahogy az is rajtad múlik, ha átmész egy vizsgán, vagy eljössz edzésre. Ez az igazság, ha tetszik, ha nem. Miért van az, hogy egyiknek sikerül, a másiknak nem? A munkát nem irigylik, csak az eredményt-ez örök érvényű igazság. Jössz edzeni, betartod a tiszta étkezést, akkor is, ha fáradt vagy, akkor is ha nincs kedved. Cikiznek? (Minek edzel ennyit? Honnan van időd erre) -
Lehet!
De csak addig piszkálnak, amíg nem lesz energikus, erős kisugárzásod-és azután mindenki elhallgat, mert az erővel nem lehet szembeszállni. Hozz egy döntést, és tegyél rá nagy ívben, hogy ki mit mond, gondol, hogy mivel kínálnak meg „egy falattól nem lesz bajod” címén, és tedd azt, ami szerinted helyes!

Ne magyarázatokat és kifogásokat keress, hanem végre fektess időt és energiát abba, hogy megszerezd az önbizalmadat! Mert nemcsak életed csúcsformáját éred el velem, hanem bebizonyíthatod önmagadnak, hogy igenis képes vagy elérni azt, amit kitűztél. Én segítek.

Először is ezeket kell rendbe tenni fejben, aztán jöhet a célkitűzés-megvalósítás. Tudtad, hogy az emberek 3%-a tudja megvalósítani csupán céljait? Te és én azért vagyunk itt, hogy Te is benne legyél ebbe a 3%-ba. Ha életmóddal kapcsolatban bármi kérdésed van, vagy szeretnél velem és a bajnokaimmal edzeni, szívesen állok rendelkezésedre, mert én elkötelezett vagyok abban, hogy segítsek neked egy vitalitással teli, egészséges életet élni!

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3188 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x